Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2020 - Anul XXV, nr. 91 (7396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel la angajații valizi ai Spitalului Suceava, să revină la muncă. Rămânând în concediu, ei blochează posturile pe care ar veni alții

Marţi, 21 Aprilie 2020 (12:57:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Consiliului Județean Suceava, instituția tutelară a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, face apel la cei aproape 100 de angajați ai unității medicale care au făcut cereri de concediu de odihnă, concediu fără plată sau de șomaj tehnic, să revină la muncă. Este important de subliniat că atât timp cât acești salariați – medici, asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare și personal TESA - ar fi în concediu, posturile sunt blocate și spitalul nu poate angaja alți oameni pentru a suplini lipsa celor care vor să stea acasă până trece pandemia de COVID-19.

Vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat, marți, că deliberativul județean a aprobat suplimentarea cu 51 a posturilor la Spitalul de Urgență, pe durată determinată, dar în această perioadă grea, când nu mai puțin de 102 medici sunt încă afectați de COVID -19, în diverse forme (internați în spital, în concediu medical după boală, carantinați sau izolați deoarece sunt confirmați pozitiv sau suspecți de contaminare), este nevoie de fiecare angajat.

Viorel Seredenciuc a arătat că la CJ se lucrează la o platformă pe care să se poată înscrie cei care doresc să meargă voluntari la spital, atât persoane cu pregătire medicală, inclusiv studenți la medicină sau elevi ai școlilor postliceale sanitare, cât și specialiști din alte domenii – IT, contabilitate, gastronomie etc. Concomitent sunt căutate ONG-uri care pot încheia contractele de voluntariat pentru spital, asta din cauză că legislația nu permite ca unitatea medicală să facă direct astfel de contracte cu persoanele care doresc să meargă voluntar să ajute la spital.

Pe aceeași platformă va fi afișat și necesarul de materiale al spitalului, care va fi actualizat zilnic, astfel încât cei care vor să doneze să se poată orienta spre ceea ce are nevoie instituția medicală. De asemenea, va exista și o secțiune pentru donații în bani, sumele urmând să ajungă direct în contul spitalului.

Reamintim că până acum de la Spitalul de Urgență Suceava au demisionat 5 angajați, 56 au solicitat acordarea de concedii de odihnă, 20 au cerut concediu pentru „incapacitate temporară de muncă”, 15 – concediu pentru supravegherea copiilor și 14 au solicitat să intre în șomaj tehnic, deși în sistemul sanitar nu există această posibilitate. Cele mai multe cereri au venit din partea asistenților medicali și a infirmierelor. Luni, 20 aprilie, coordonatorul militar al Spitalului de Urgență Suceava, gen. dr. Ionel Oprea, declara că unitatea medicală este puternic afectată de lipsa de personal, iar „fenomenul absențelor” are o influență nefastă asupra moralului angajaților care s-au aflat permanent pe frontul de luptă împotriva coronavirusului și al celor care s-au îmbolnăvit, dar au revenit la spital imediat după vindecare, în prima linie, alături de colegii lor. Din cauza unor astfel de situații, autoritățile caută o modalitate legislativă prin care să li se interzică să mai lucreze vreodată în unități medicale din sistemul public celor care și-au uitat menirea de a salva vieți și și-au lăsat colegii și pacienții descoperiți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel la angajații valizi ai Spitalului Suceava, să revină la muncă. Rămânând în concediu, ei blochează posturile pe care ar veni alții.
 Vizualizări articol: 3326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Apel la angajații valizi ai Spitalului Suceava, să revină la muncă. Rămânând în concediu, ei blochează posturile pe care ar veni alții5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei