Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2020 - Anul XXV, nr. 91 (7396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Trei asistente medicale din Vatra Dornei au venit voluntar, de acum 20 de zile, în secția COVID a Spitalului Suceava

Sâmbătă, 18 Aprilie 2020 (15:54:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei asistente medicale din Vatra Dornei au venit voluntar, din data de 30 martie, la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în sectorul COVID. Informația a fost făcută publică pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, unde a fost postată mărturia soțului uneia dintre asistente, plutonierului major Remus Simionescu, de la Batalionul 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă” din Vatra Dornei. Acesta a postat fotografii cu soția sa în Spitalul Suceava și a scris „Ea e eroul meu, ea e în prima linie… De data aceasta eu sunt cel care o așteaptă acasă cu sufletul la gură".

Remus a scris că în calitate de militar este implicat zilnic în misiunile de sprijin ale autorităților locale pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, că în unele zile nici nu mai merge acasă, doarme pe masa din birou. „Nu am de ce să mă plâng, asta este ceea ce am ales cu mult timp în urmă și întotdeauna mi-am îndeplinit misiunile. Soția mea e plecată de o lună, s-a oferit voluntar la Spitalul de Urgență din Suceava. Înțeleg foarte bine ce înseamnă datoria, dar acum parcă-i mai greu, când știu că e acolo, că lucrează în ture de 12-13 ore cu combinezonul pe ea, că este expusă zilnic pericolului de a se infecta cu acest virus. O înțeleg, o susțin cât pot de mult, pentru că ea este cea care acum poate salva vieți și pentru că și ea m-a susținut și înțeles pe mine de nenumărate ori”, a scris vânătorul de munte.

Din postarea de pe site-ul MApN am aflat că soția militarului, Daniela Drăgan, a absolvit școala de asistenți medicali în anul 2019 și, „când a venit momentul COVID, ea a hotărât să plece la Suceava. A luat hotărârea pe moment și a plecat cu dorința de a face ceva pentru oamenii care trec prin situații grele, a simțit că poate ajuta”.

Daniela nu a plecat singură. Andreea Ioana Doboș și Elena Buțincu, prietene și foste colege de la școala de asistenți medicali, au decis să o însoțească, „pentru că atunci când e vorba de prietenie faptele contează”.

În data de 30 martie au plecat toate trei la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Acolo unde, la acel moment, spitalul funcționa doar cu o treime din personal. „Au început munca și de atunci stau câte 12-13 ore pe tură îmbrăcate în combinezoane, fără mâncare, apă sau să meargă la toaletă. Greu? Cu siguranță. Dar nici măcar o clipă nu s-au gândit să renunțe. Acum lucrează în zona COVID. Satisfacția cea mare a fost când primul lot de cadre medicale de la Spitalul de Urgență Suceava s-a anunțat vindecat. Este cea mai mare bucurie a Danielei să vadă scris cuvântul <Vindecat>”, scriu colegii militarului dornean.

La întrebarea cum vor fi Sărbătorile Pascale anul acesta pentru Daniela și Remus, răspunsul este simplu: la datorie! „Din dorința de a ajuta și cu speranța că nu mai e mult până când lucrurile vor reveni la normal și vor fi din nou împreună”, au mai scris militarii. Povestea este și pe https://www.armataromaniei.ro/blog/articles/view/373

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei asistente medicale din Vatra Dornei au venit voluntar, de acum 20 de zile, în secția COVID a Spitalului Suceava.
 Vizualizări articol: 4078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei asistente medicale din Vatra Dornei au venit voluntar, de acum 20 de zile, în secția COVID a Spitalului Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei