Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2020 - Anul XXV, nr. 91 (7396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preasfințitul Damaschin Dorneanul îndeamnă preoții, obștile mănăstirești și credincioșii să se roage pentru sănătatea ÎPS Pimen

Marţi, 21 Aprilie 2020 (14:37:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, îndeamnă preoții,  obștile mănăstirești și credincioșii să se roage pentru sănătatea Înalpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, infectat cu noul coronavirus.

„Iubiți frați preoți, cinstiți viețuitori ai sfintelor mănăstiri, iubiți credincioși, în aceste zile de prăznuire a Sfintei Învieri a Domnului Iisus Hristos, pe lângă marea bucurie a sărbătorii, suntem cuprinși și de tristețe cu gândul la starea de sănătate a părintelui nostru Arhiepiscop Pimen. Vă îndemn, din toată inima, să înmulțim rugăciunea către Dumnezeu pentru El, Doctorul de suflete și de trupuri, să aducă însănătoșire Înaltpreasfințitului, pentru a-l avea iarăși, cu puteri înnoite, în mijlocul obștii credincioșilor din Bucovina”, este îndemnul la rugăciune transmis de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul.

 

·       „Avem această datorie de suflet față de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen”

 

În cuvântul său adresat preoților, cinstiților viețuitori ai sfintelor mănăstiri și credincioșilor, episcopul-vicar sucevean a completat: „Așa cum vlădică ne-a învățat de atâtea ori să stăm uniți în același gând, unul pe altul, întărindu-ne și îmbărbătându-ne, rămânând conștiincioși în ascultările pe care le avem rânduite, în duh de pace și împreună-lucrare. Avem această datorie de suflet față de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen, ca unul care ne-a purtat și el în rugăciune, ne-a binecuvântat, ne-a iertat, ne-a povățuit cu dragoste și ne este, pentru toți, de atâtea decenii, un adevărat părinte duhovnicesc. Cu credință neclintită în purtarea de grijă a lui Dumnezeu și cu nădejde în puterea Lui vindecătoare și mângâietoare, vă spun tuturor Hristos a Înviat!”.

 

 

·       Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, internat la Institutul „Matei Balș” din București

 

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost transferat luni, 20 aprilie, cu puțin timp înainte de miezul nopții, de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, la Institutul „Matei Balș” din București. Transportul la București s-a efectuat cu un elicopter care aparține unității speciale de aviație a MAI, de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare Suceava”, unde a fost transportat cu ambulanța de transport victime multiple a SMURD. Surse medicale au afirmat că s-a luat decizia transferului la „Matei Balș” deoarece ÎPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua cu ușurință spre o formă severă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preasfințitul Damaschin Dorneanul îndeamnă preoții, obștile mănăstirești și credincioșii să se roage pentru sănătatea ÎPS Pimen.
 Vizualizări articol: 2088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Preasfințitul Damaschin Dorneanul îndeamnă preoții, obștile mănăstirești și credincioșii să se roage pentru sănătatea ÎPS Pimen5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei