Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2020 - Anul XXV, nr. 83 (7388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suceveanca Simona Maierean a pilotat aeronava care a transportat din Coreea de Sud 45 de tone de echipamente de protecție

Joi, 9 Aprilie 2020 (11:27:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Simona Maierean a fost unul dintre piloții aeronavei care miercuri dimineață a aterizat pe Aeroportul Otopeni, având la bord 45 de tone de echipamente de protecție aduse din Coreea de Sud. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale, care a transmis că pentru aducerea cât mai rapid, din Coreea de Sud în România, a 100.000 de combinezoane de protecție a fost nevoie de nu mai puțin de 40 de ore de zbor. Unul dintre piloții aeronavei a fost locotenent-comandorul Simona Maierean, născută în comuna Comănești din județul Suceava. După aterizare, Simona Maierean a declarat că „în astfel de momente, când primim misiuni în care trebuie să răspundem rapid, ne mobilizăm toți, fiecare pe părticica lui, ca să putem să punem lucrurile cap la cap şi să le putem face mult mai repede decât în mod normal. A fost unul dintre cele mai lungi zboruri, e adevărat, dar nu cel mai greu. Afost foarte obositor pentru că totul se derulează rapid şi, practic, pregătirea la un moment dat o mai faci şi din mers”.

În 2009, la vârsta de 24 de ani, Simona Maierean  devenea prima femeie-pilot de supersonic din România. Evenimentul a avut loc la Baza Aeriană 95 din Bacău, unde Simona Maierean a zburat pentru prima dată pe un avion supersonic. Apoi, la 34 de ani, Simona Maierean devenea copilot pe aeronava C17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria. „În urmă cu 11 ani, toată lumea urmărea îndeaproape o premieră națională: prima femeie pilot care făcea trecerea pe avionul supersonic MIG-21 LanceR. Însă Simona Maierean considera că își făcea doar treaba”, a subliniat Ministerul Apărării Naționale. La rândul ei, Simona Maierean a mai adăugat că „trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ți asumi toate greutățile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îți evaluezi toate posibilitățile”.

În dimineața zilei de miercuri, la București a sosit cel de-al treilea transport aerian care a adus în țară aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud, cu o aeronavă C-17 Globemaster III, aparținând Capabilității de Transport Aerian Strategic (SAC), care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria. Până în momentul de față au fost trei astfel de zboruri, care au fost solicitate de Ministerul Apărării Naționale, iar folosirea acestei capabilități, care este exploatată în comun de 14 state membre NATO și partenere, pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus, a fost o premieră în cadrul SAC. Costurile misiunii de zbor sunt acoperite de Statele Unite ale Americii în sprijinul Guvernului României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Simona Maierean a pilotat aeronava care a transportat din Coreea de Sud 45 de tone de echipamente de protecție.
 Vizualizări articol: 4484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Suceveanca Simona Maierean a pilotat aeronava care a transportat din Coreea de Sud 45 de tone de echipamente de protecție5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei