Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2020 - Anul XXV, nr. 83 (7388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iordache a votat pentru acordarea pensiei de urmaș copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu noul coronavirus

Joi, 9 Aprilie 2020 (11:54:30)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a declarat că în ședința online a Senatului României a votat propunerea legislativă inițiată de mai mulți parlamentari PSD care prevede acordarea pensiei de urmaș, copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu coronavirus. Virginel Iordache a spus că propunerea va ajunge la Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Iordache a explicat că proiectul de lege pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19 prevede, printre altele, faptul că la decesul unui cadru medical, Ministerul Sănătății acordă familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, după caz, un ajutor suplimentar în cuantum de două salarii medii pe economie. Senatorul PSD de Suceava a mai explicat că în proiectul de lege se precizează că urmașii cadrelor medicale decedate în timpul și din cauza serviciului ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu Covid-19 au dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului. De asemenea, dacă decedatul, cadru medical, nu are urmași, părinții acestuia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaș. „Totodată, urmașii cadrelor medicale decedate în lupta cu coronavirus vor beneficia și de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate în proprietate. Inițiativa legislativă evidențiază rolul esențial și efortul excepțional depus în aceste zile și săptămâni de către  medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, cadre militare din structurile DSU din MAI, ambulanțieri, brancardieri și alte categorii de personal asimilat cu cel medical, în eforturile generale privind combaterea teribilei maladii”, a precizat Virginel Iordache. El a explicat că o atenție specială este acordată, prin asigurarea unor drepturi, facilități, inclusiv pensie de urmaș acolo unde este cazul, situației dramatice a personalului medical care a suferit afecțiuni fizice și/sau psihice, cauzând un anumit grad de invaliditate, precum și urmașilor cadrelor medicale decedate, ca urmare a participării la acțiuni medicale împotriva COVID – 19. Senatorul sucevean a mai spus că proiectul de lege aprobat de Senat  va fi supus, în perioada imediat următoare, examinării și aprobării Camerei Deputaților, care este for decizional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iordache a votat pentru acordarea pensiei de urmaș copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu noul coronavirus.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Iordache a votat pentru acordarea pensiei de urmaș copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu noul coronavirus1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei