Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2020 - Anul XXV, nr. 83 (7388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Celula de Criză USR PLUS din Suceava solicită Guvernului testarea urgentă a cadrelor medicale de la Spitalul Vatra Dornei

Joi, 9 Aprilie 2020 (17:42:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR Daniel Popescu și Celula Comună de Criză a Alianței USR PLUS din Suceava au trimis Guvernului României solicitarea de testare în regim de urgență a cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Vatra Dornei și punerea în funcțiune, în cel mai scurt timp, a aparatelor PCR pentru spitalele din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc. 

Daniel Popescu a precizat că având în vedere cele peste 1.487 de cazuri confirmate până în acest moment la nivelul întregului județ și cu sute de cadre medicale confirmate cu noul coronavirus în mai multe spitale, Suceava se confruntă cu cea mai mare provocare epidemiologică de la nivelul întregii țări. Popescu a precizat că după dezastrul infectării de la Spitalul Județean Suceava, unde peste 100 de cadre medicale au fost depistate pozitiv cu Covid-19, alte spitale sucevene urmează sau sunt în pericol de a urma același traseu epidemic. El a amintit că spitalul din Câmpulung Moldovenesc, cu 67 cadre medicale infectate, a fost deja închis, iar spitalul din Fălticeni, cu 44 persoane confirmate cu Covid-19 din rândul personalului medical, a fost închis parțial. 

„Aceste exemple pot deveni regula, iar nu excepția, dacă nu sunt luate măsuri urgente de testare preventivă și de depistare în cadrul celorlalte spitale din județ”, a afirmat Daniel Popescu. „De asemenea, este nevoie ca ritmul de testare și depistare a cazurilor care sunt pozitive să crească exponențial, dacă ne dorim să îngrădim cât mai mult și cât mai repede răspândirea virusului”, a precizat deputatul. El a arătat că astfel solicitarea transmisă Guvernului este cât se poate de necesară și trebuie să i se dea curs cu maximă urgență. 

Deputatul USR a explicat că solicitarea include, în primul rând, testarea preventivă a celor 204 angajați ai Spitalului Municipal Vatra Dornei, pe fondul riscului crescut de infectare cu noul coronavirus la nivelul acestei unități spitalicești. În al doilea rând, el a adăugat că se solicită eliberarea pentru spitalele municipale din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc a avizelor necesare punerii în funcțiune a celor două aparate de testare PCR achiziționate la data de 1 aprilie.

Daniel Popescu a mai spus că semnatarii solicitării au insistat asupra faptului că orice amânare a măsurilor cerute prin această adresă poate zădărnici lupta de prevenire și combatere a răspândirii noului virus gripal și poate pune în pericol viața și sănătatea pacienților și ale cadrelor medicale din unitățile spitalicești sucevene, care ar putea fi salvate de la infectare prin asemenea demersuri luate în timp util.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Celula de Criză USR PLUS din Suceava solicită Guvernului testarea urgentă a cadrelor medicale de la Spitalul Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celula de Criză USR PLUS din Suceava solicită Guvernului testarea urgentă a cadrelor medicale de la Spitalul Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei