Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2020 - Anul XXV, nr. 65 (7370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvernul României va plăti 75% din șomajul tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut

Joi, 19 Martie 2020 (12:04:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat, joi, că în ultima ședință de Guvern s-a adoptat o hotărâre prin care statul va asigura 75% din șomajul tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Ludovic Orban a spus că o măsură foarte importantă adoptată în ședința de Guvern este de a asigura plata șomajului tehnic, respectiv plata angajaților care intră în șomaj tehnic. Plățile se vor face din bugetul Ministerului Muncii prin intermediul ANOFM, din bugetul de șomaj.

„Practic aici am luat această decizie pentru că este clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie. Și multe companii nu au capacitate, pentru că li s-au redus veniturile, li s-au redus încasările, cifra de afaceri. Nu au veniturile necesare pentru a asigura plata salariilor angajaților și exista riscul ca angajații să fie trimiși în șomaj, să fie dați afară, utilizându-se cazul de forță majoră sau să li se suspende contractele de muncă. Din acest motiv am luat decizia de a plăti din bugetul fondului de șomaj 75% din salariul brut”, a spus Orban.

El a spus că suma acoperă practic indemnizația lunară pentru perioada de șomaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Premierul României a spus că acest sprijin va fi acordat pentru două categorii de angajatori, prima fiind cea care a fost afectată direct de măsurile restrictive care au fost dispuse de autorități în perioada situației de urgență. Ludovic Orban a dat ca exemplu hotelurile, restaurantele, cafenele, instituțiile de spectacol, care și-au suspendat activitatea pe perioada situației de urgență. „Practic acești angajatori, aceste companii sau alte categorii de angajatori, ca urmare a măsurilor restrictive adoptate de autorități în baza decretului pentru situații de urgență, este clar că nu își pot plăti angajații pentru că și-au întrerupt temporar, total sau parțial activitatea. Ca atare angajații acestor companii vor beneficia de plata indemnizației pentru șomajul tehnic de 75%”, a spus prim-ministrul României.

El a adăugat că a doua categorie de companii sunt cele care nu au fost afectate direct de măsurile restrictive, de măsuri dispuse de autorități pentru a reduce riscul de răspândire a epidemiei, dar au fost afectate de diferite consecințe ale epidemiei de coronavirus. „Pentru a putea beneficia de această plată pentru salariații pe care nu mai pot să îi mai plătească ca urmare a afectării activității, companiile vor trebui să depună o declarație pe proprie răspundere”, a declarat Orban. Premierul a mai explicat că pentru a beneficia de această plată condiția de acordare este ca acestor companii să li se fi redus veniturile, cifra de afaceri, cu minimum 25%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul României va plăti 75% din șomajul tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.
 Vizualizări articol: 1532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul României va plăti 75% din șomajul tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei