Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2020 - Anul XXV, nr. 28 (7333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campania RESPECT, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava

Miercuri, 5 Februarie 2020 (15:53:17)

Cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Suceava au organizat activităţi de promovare a nonviolenţei în mediul şcolar sub formă de dezbateri, discuţii şi ateliere realizate împreună cu elevii claselor pe care le coordonează în calitate de diriginţi, în cadrul Campaniei RESPECT, iniţiată de IŞJ Suceava în anul 2015 şi coordonată de inspector de specialitate Tatiana Vîntur. Pe parcursul săptămânii 27-31 ianuarie 2020, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava s-au desfăşurat activităţi prin care s-a dorit dezvoltarea spiritului civic al elevilor, precum şi interiorizarea noţiunilor de respect, altruism, bunătate, colegialitate, siguranţă, prevenţie.

Activităţile desfăşurate la clasele primare şi gimnaziale au avut drept scop ideea de educaţie, ca modalitate de prevenţie a violenţei în mediul şcolar prin: afişarea atitudinilor sănătoase şi civilizate, argumentarea importanţei educaţiei pentru o lume non-violentă, corelarea dreptului la educaţie cu responsabilităţile personale, identificarea trăsăturilor unui om educat aflat într-o situaţie conflictuală. Pe parcursul întregii săptămâni au fost dezbătute diverse teme legate de toleranţă, respect, comunicare interpersonală, titlurile activităţilor fiind diverse: “Clasa mea ia atitudine” (clasa a IV-a D - prof. Pelinariu Narcisa), „Despre toleranţă” (cl. a IV-a C - prof. Honciuc Irina Cătălina), „Toleranţa în clasa mea” (cl. a V-a B - prof. dirig. Confederat Lăcrămioara), „Violenţa în şcoală” (cl. a II-a B - prof. Palana Petruţa), „Respectul şi lipsa de respect” - a fost dezbătută de elevii cl. a II-a A şi a IV-a B coordonaţi de prof. Vartolomei Lăcrămioara şi prof. Bordeianu Geanina. Elevii claselor a III-a A şi a III-a B, sub îndrumarea celor două cadre didactice, prof. Atitienei Tatiana şi prof. Muntean Adriana, având-o ca invitată la clasă pe Ianovici Daniela, specializată în Consiliere şcolară şi educaţie emoţională şi totodată părinte, au participat la activităţi de informare şi realizare de desene şi afişe dedicate nonviolenţei, respectului, toleranţei şi empatiei.

„Prin toate acţiunile pe care le întreprindem în cadrul şcolii noastre, ne dorim să creştem calitativ comportamentul civic al elevilor pe care îi îndrumăm zi de zi şi suntem convinşi că doar prin astfel de acţiuni de prevenţie, vom reuşi să asigurăm o societate viitoare în care să predomine doar comportamentele dezirabile, iar toleranţa şi respectul să fie valori şi atitudini morale practicate de toţi oamenii”, au precizat organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania RESPECT, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava.
 Vizualizări articol: 1819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campania RESPECT, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei