Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2020 - Anul XXV, nr. 28 (7333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a V-a, debutează sâmbătă la Pojorâta

Miercuri, 5 Februarie 2020 (15:42:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a V-a, care se desfăşoară în perioada 8 – 13 februarie, reuneşte anul acesta 100 de artişti din Ardeal, Maramureşul istoric, Ținutul Pădurenilor (Hunedoara), Oltenia, Muntenia, Basarabia, Moldova şi Bucovina.

Invitaţi de onoare sunt sătmăreanca Lavinia Goste şi dirijorul Marius Zorilă, împreună cu Orchestra Naţională ”Valahia”. Sâmbătă, 8 februarie, de la ora 14:00, va avea loc deschiderea celei de-a V-a ediţii a proiectului ”10 pentru folclor”, la Căminul Cultural Pojorâta.

La ediţia din acest an participă, în prima zi, alături de echipa ”10 pentru folclor”, Călineştenii Țării Maramureşului (partenerii oficiali ai proiectului din judeţul Maramureş), Ansamblul ”Arcanul” al Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava, Grupul vocal ”Ai lui Ștefan, noi oşteni” de la Vicovu de Sus, Viorica Lupu şi Nicu Mâţă din Basarabia, Loredana Streche şi Beatrice Băndoiu din Oltenia, Florin Boita din Banat, Ovidiu Homorodean din Ardeal, Bogdan Toma din Ținutul Pădurenilor, Gabriel Dumitru din Muntenia, Oana Tomoiagă şi Paul Ananie din Maramureşul istoric, Andreea Haisan şi Fetele din Botoşani.

·        Spectacole

După spectacolul de la Pojorâta, Caravana folclorului se va deplasa tot sâmbătă, 8 februarie, la Căminul Cultural Coşna, unde, începând cu ora 18:00, va încerca prin cântec, joc şi „poveste” să convingă comunitatea locală de utilitatea introducerii opţionalului de folclor în şcoli. De duminică, 9 februarie, Caravanei folclorului i se va alătura, pentru al V-lea an consecutiv, Ansamblul Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu”, managerul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, şi managerul Orchestrei Populare ”Rapsozii Botoşanilor”, Dan Doboş.

Caravana folclorului se va opri, pe 9 februarie, la Poiana Stampei şi Șaru Dornei, pe 10 februarie, la Voitinel şi Bilca, pe 11 februarie, la Vultureşti şi Rotunda, şi pe 12 februarie, la Grăniceşti. Spectacolul de final ”10 pentru folclor” va avea loc joi, 13 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, sub egida ”Suceava, 632 de ani de atestare documentară”, fiind finanţată de Primăria municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava.

În cadrul evenimentului, vor participa cunoscutele interprete de muzică populară Lavinia Goste şi dirijorul Marius Zorilă, împreună cu Orchestra Naţională ”Valahia”, interpreţii de muzică populară Alexandru Brădăţan, Andreea Haisan, Maria Luiza Mih, Ovidiu Homorodean, Loredana Streche, Viorica Lupu,Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Florin Boita, Bogdan Boita, Dan Doboş, Sorin Filip, poliintrumentistul Leonard Zamă şi maestrul coregraf Costinel Leonte.

·        Organizatori

Iniţiatoarea Proiectul „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, ne-a spus că ediţia de anul acesta întrece toate aşteptările prin participarea a două orchestre profesioniste şi prin prezenţa a 100 de artişti, din 9 zone folclorice ale ţării. „Vreau să îi mulţumesc domnului primar Ion Lungu, care a intuit potenţialul extraordinar al acestui proiect încă de la prima ediţie, în urmă cu 5 ani, şi ne-a susţinut în tot acest timp, ajutându-ne să facem cunoscut proiectul dincolo de graniţele judeţului. La un moment dat, i-am spus domnului primar că mi-aş dori să transformăm Suceava în capitala folclorului românesc. Anul acesta, în spectacolul de final al  proiectului, cu sprijinul financiar aprobat de Primăria Suceava, aducem cei mai de seamă artişti din întreaga ţară, ba chiar şi de peste Prut. De asemenea, 5 ani ne-au fost alături şi artiştii de la Ansamblul Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu, fără aportul cărora proiectul nu ar fi căpătat o asemenea consistenţă, şi nu în ultimul rând, vreau să le mulţumesc colegilor din echipa noastră, care s-au mobilizat exemplar de la ediţie la ediţie şi au contribuit decisiv la rezultatele extraordinare pe care le-am obţinut în aceşti ani”, a declarat Mihaela Bârsan. Ea a mulţumit, de asemenea, tuturor instituţiilor care sprijină „10 pentru folclor”, artiştilor care s-au alătura voluntar proiectului, pentru a promova introducerea opţionalului de folclor în cât mai multe şcoli. Convingerea organizatorilor este că proiectul „10 pentru folclor” va căpăta din ce în ce mai mult un caracter naţional.

Organizatorii proiectului ”10 pentru folclor” 2020 sunt: Primăria municipiului Suceava, Televiziunea Regională Intermedia, Casa de Cultură a Studenţilor Suceava, Asociaţia ”10 pentru folclor”, în parteneri cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural ”Bucovina”, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava, cu sprijinul primăriilor din localităţile în care va poposi anul acesta Caravana folclorului. Sponsorii proiectului sunt: Salonul de înfrumuseţare ”Bellisima”, Fly Music Bosanci, Diasil Service, Party Show Entertainment, Ritmic Com Ilişeşti, Depozitul de flori „Simfonia florilor”, Atelierul ”Royal Couture” şi Cofetăriile „Ambianţa”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a V-a, debutează sâmbătă la Pojorâta.
 Vizualizări articol: 1489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a V-a, debutează sâmbătă la Pojorâta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei