Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2020 - Anul XXV, nr. 28 (7333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Maricela Cobuz: "Guvernul PSD a implementat numeroase programe de screening pentru cancer"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat, ieri, de Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, că în perioada Guvernului PSD au fost implementate mai multe programe de screening și au fost achiziționate mai multe autospeciale pentru depistarea cancerului de col uterin.  Maricela Cobuz a spus că tema Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului pentru 2019-2021 va fi „Sunt și voi fi”, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii. Inițiativa are drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

„Educația pentru sănătate și conștientizarea importanței profilaxiei pentru orice boală, dar mai ales pentru bolile incurabile, au devenit mai mult decât vitale în secolul XXI. În prezent, 8,2 milioane de persoane mor din cauza cancerului în fiecare an, în lume, dintre care patru milioane mor prematur, la vârste între 39 și 60 de ani”, a spus deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a precizat că „Ziua mondială de luptă împotriva cancerului” este parte a campaniei mondiale în lupta cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptate la summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfășurat la 4 februarie 2000. Ea a arătat că acest document consemnează necesitatea unei alianțe puternice între cercetători, profesioniști din domeniul sănătății, pacienți, guverne, parteneri din industrie și mass-media în lupta împotriva cancerului. „Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, afectând anual femei și bărbați, tineri și vârstnici. Cancerul la plămân, stomac, colon, ficat, sân, col uterin sunt cele mai frecvente cazuri care duc la mortalitate, provocând aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial. Aproximativ 30% dintre cazurile de deces din cauza cancerului au drept cauză un indice crescut al masei corporale/obezitate, lipsa din alimentație a fructelor și legumelor, consumul de alcool și tutun”, a precizat Maricela Cobuz. Ea a subliniat faptul că Guvernul PSD a implementat numeroase programe de screening, finanțate nerambursabil de Uniunea Europeană, și a achiziționat opt autospeciale pentru depistarea cancerului de col uterin. Maricela Cobuz a mai declarat că în calitate de deputat în Comisia pentru sănătate şi familie şi medic pediatru va milita în permanență pentru sănătatea populației, astfel încât persoanele care au fost depistate cu boli incurabile să beneficieze de tratamente moderne, de ultimă generație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: "Guvernul PSD a implementat numeroase programe de screening pentru cancer".
 Vizualizări articol: 2392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Maricela Cobuz: "Guvernul PSD a implementat numeroase programe de screening pentru cancer"3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei