Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 294 (7295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După-amiază francophonă, la Biroul Francez

Luni, 16 Decembrie 2019 (13:41:51)

Miercuri, 18 decembrie, ora 17.00, la Biroul Francez, lector dr. Mariana Șovea, de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării (USV), şi lector de francezăSophie Bordas vor ajuta grupa de copiisă recapituleze temele parcurse, să fixeze cunoștințele achiziționate prin cântec, joc, desen, materiale video special selectate și dialog.

Începând cu ora 18.00, elevii francofoni și francofili din două licee sucevene  partenere, Colegiul  Național  Mihai Eminescu” șiColegiul de Artă  „Ciprian Porumbescu” din Suceava, continuă seria de activități  propuse în cadrul parteneriatului școlar inițiat sub egida Inspectoratului Școlar Suceava și gazda evenimentului, Biroul Francez.

Similar edițiilor precedente, elevii vor delecta publicul cu legende, mituri, superstiții specifice spațiului francofon, cu o expoziție de felicitări pictate și caligrafiate inedit, cu scenete amuzante. Mici trubaduri francofoni contemporani vor interpreta, la diverse instrumente, colinde și cântece specifice. Un concurs tematic, care va fi recompensat cu diplome, premii dulci și surprize, va fi revelația „după-amiezii francophone”.

Coordonatoarele activității vor fi profesoarele de limba franceză, prof. dr. Petronela Munteanu și prof. dr. Cristina Hetriuc, care își propun să promoveze plurilingvismul și diversitatea culturală, familiarizarea elevilor/publicului cu elemente de cultură și civilizație francofonă.

Intrarea este liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După-amiază francophonă, la Biroul Francez.
 Vizualizări articol: 1117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
După-amiază francophonă, la Biroul Francez0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei