Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 267 (7268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Copiii străzii - capcane nevăzute!”, activitate de prevenire a abandonului școlar, la Centrul „Sf. Andrei” din Gura Humorului

Joi, 14 Noiembrie 2019 (11:10:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sub genericul „Copiii străzii - capcane nevăzute!”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” din Gura Humorului s-a desfășurat miercuri, 13 noiembrie, prima activitate din acest an școlar din cadrul proiectului educațional „Adolescență fără violență!”. Proiectul se află la a II-a ediție și este realizat în cadrul parteneriatului încheiat de școală cu Direcția Generală de Asistență Socială din Primăria Gura Humorului.

Activitatea a avut drept scop prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor de la școala profesională prin informarea acestora cu privire la pericolele la care se expun atunci când absentează de la ore pentru a sta pe străzi sau pentru a presta diverse munci.

Elevii au urmărit o prezentare PowerPoint cu informații referitoare la fenomenul copiilor străzii, au fost solicitați să identifice cauzele care contribuie la creșterea numărului de copii ai străzii, să dea exemple pe care le cunosc ei din viața reală sau din presa scrisă și televiziune și să identifice pericolele care îi pândesc pe acești copii: abuzul fizic, abuzul sexual, exploatarea prin muncă și obligarea la cerșetorie, afectarea stării de sănătate prin contactarea unor boli cum ar fi hepatita, tuberculoza.

·        Invitați, dezbateri

Din partea Direcției Generale de Asistență Socială Gura Humorului a fost prezent directorul jurist Daniel Constantin Latkolic, care le-a prezentat elevilor într-un mod interactiv aspecte legate de fenomenul abandonului școlar.  Daniel Constantin Latkolic le-a explicat elevilor că în rândul copiilor străzii sunt incluși nu numai copiii, adolescenții și tinerii care locuiesc efectiv în stradă, ci și cei care petrec foarte mult timp în stradă cu prietenii și lipsesc de la ore, iar seara se întorc în propriile familii sau în centre. Accentul a fost pus pe faptul că nu numai sărăcia contribuie la amploarea fenomenului, ci și anturajul, care, pe moment, poate fi foarte atractiv și generator de mici satisfacții, dar care, pe termen lung, determină ruperea completă a copilului sau adolescentului de familie și de mediul educațional, putând avea urmări deosebit de grave pentru viitorul acestuia.

Consilierul superior Rusu Daniela Venera a prezentat în cadrul activității o statistică referitoare la copiii străzii, cu accent pe soluțiile legale ce pot fi aplicate pentru reducerea fenomenului și salvarea unui număr cât mai mare de copii de la o viață trăită în condiții mizere. La finalul activității, elevii au realizat un portret virtual al copilului străzii, cu evidențierea profilului emoțional al acestuia. Activitatea a fost organizată de profesor Dabija Dumitrița Doinița, profesor Cojoleancă Raluca Elena, profesor Simeria Maria, profesor Chichifoi Mariana și profesor Culidiuc Militina Cleopatra, din partea Centrului Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Copiii străzii - capcane nevăzute!”, activitate de prevenire a abandonului școlar, la Centrul „Sf. Andrei” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Copiii străzii - capcane nevăzute!”, activitate de prevenire a abandonului școlar, la Centrul „Sf. Andrei” din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei