Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 141 (6851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan: „Incompetența Vioricăi Dăncilă și a armatei de miniștri și de secretari de stat nepricepuți îi arde la buzunar pe toți românii”

Miercuri, 27 Iunie 2018 (12:29:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan este de părere că ajutorul oferit României de către Uniunea Europeană este esenţial pentru dezvoltarea ţării, numai că acest proces de modernizare este subminat din interior de actualul Guvern.

„Europa ne ajută nu numai ca să nu ne abatem de la principiile democrației, de la valorile fundamentale ale statului de drept, ci ne ajută și cu bani mulți, cu mult mai mulți decât aceia cu care noi contribuim la bugetul comunitar. România poate să fie un benefiar net al bugetului european – adică să contribuie cu 1 euro și să primească înapoi 6 euro, dacă Guvernul ar fi capabil să aducă acești bani în țară”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că miniştri cu atribuţii în atragerea fondurilor europene s-au succedat într-un ritm ameţitor în ultimi ani, iar acest lucru nu a făcut decât să complice și mai mult atragerea fondurilor europene în România. Acest blocaj în atragerea de fonduri europene a adus nemulţumiri mari în rândul celor care ar putea să le acceseze, de aici petiții și memorii în care oamenii acuză o birocrație în creștere cu privire la fondurile europene, termene depășite, proceduri netransparente și suspiciuni de subiectivitate în alocarea banilor.

„Ca să nu fiu acuzat că vorbesc prea abstract, o să mă refer și la un caz concret cu privire la unele proiecte care ar fi trebuit să demareze de mai bine de un an și nu au început nici acum. De exemplu, pentru axa de finanțare <îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii> pentru Regiunea Nord-Est Moldova, competiția a început, atenție, în anul 2016. Pe nepusă masă, s-a suspendat procesul de evaluare a proiectelor și nimeni nu mai știe când și dacă proiectele depuse vor mai începe vreodată. Este de vină Uniunea Europeană pentru că Guvernul nu știe să implementeze aceste fonduri europene? Birocrația noastră stufoasă și absurdă este prima și cea mai mare piedică în fața atragerii banilor gratuiți în modernizarea României. Nu aș vrea să spun cât de multe pierdem numai din incompetența instituțiilor statului român: pierdem bani, pierdem locuri de muncă bine plătite, pierdem capacitatea de a dezvolta un capital românesc puternic, capabil să pună pe mesele românilor mâncare de calitate”, a explicat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal a adus în prim-plan incompetența celui de-al treilea Guvern Dragnea. În acest sens a amintit că în agricultură, România a primit decizii de refuz de plată pentru sute de milioane de euro, în sănătate aproape că s-au pierdut banii pentru cele 8 spitale regionale, iar, în domeniul transporturilor, moldovenii au ajuns să se plângă autorităților de la Bruxelles pentru lipsa autostrăzilor, asta pentru că oamenii din Guvernul de la Bucureşti i-au ignorat pe cei care au mărșăluit din Moldova și până în Capitală.

„Incompetența și birocrația excesivă ne îndepărtează de grupul statelor dezvoltate. Soluția nu poate să vină de la Bruxelles, ci de la noi, de la români, prin forțele noastre, prin noi înșine. Doamna Dăncilă va trebui să plece acasă, căci incompetența domniei sale și a armatei de miniștri și de secretari de stat nepricepuți îi arde la buzunar pe toți românii și ne compromite șansa de a moderniza țara în vremuri de creștere economică”, a concluzionat deputatul Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan: „Incompetența Vioricăi Dăncilă și a armatei de miniștri și de secretari de stat nepricepuți îi arde la buzunar pe toți românii”.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Deputatul Ioan Balan: „Incompetența Vioricăi Dăncilă și a armatei de miniștri și de secretari de stat nepricepuți îi arde la buzunar pe toți românii”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei