Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 nov 2017 - Anul XXII, nr. 263 (6679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Expoziţia "Francezi şi români în marele război", la Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei

Vineri, 17 Noiembrie 2017 (13:34:17)
Muzeul Bucovinei din Suceava prezintă, în perioada 15 noiembrie 2017– 30 ianuarie 2018, la Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei, expoziţia itinerantă "Francezi şi români în marele război", realizată de Direcţia de Comunicare şi Producţie Audiovizuală a Ministerului Apărării din Franţa, în colaborare cu Muzeul Militar Naţional „Ferdinand I” din Bucureşti. Expoziţia prezintă personalităţi politice şi militare din Franţa şi România, momente importante din Primul Război Mondial, rolul misiunii militare franceze în refacerea şi întărirea capacităţii de luptă a armatei române. „Marele război”, aşa cum a fost numit în epocă, a produs milioane de victime în rândul ţărilor beligerante, România şi Franţa luptând în acest război, de aceeaşi parte a baricadei, ieşind învingătoare. Expoziţia şi-a propus să surprindă cele mai importante momente în care cele două ţări au colaborat de-a lungul conflictului.Fiecare panou cuprinde repere cronologice, portretele personalităţilor şi factorilor de decizie din epocă – prim-ministrul Ionel Brătianu, generalii francezi Joffre şi Berthelot, generali români, hărţi ale luptelor şi planuri militare, dar şi regele Carol I, regina Maria, regele Ferdinand, în timpul domniei celui din urmă, realizându-se unirea din 1918, România Mare. Fotografiile de epocă sunt din fondurile arhivelor Muzeului Militar Naţional din Bucureşti şi din colecţii particulare. Expoziţia a fost găzduită cu sprijinul directoarei şcolii, prof. Daniela Domșa.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia "Francezi şi români în marele război", la Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei.
 Vizualizări articol: 1056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia "Francezi şi români în marele război", la Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasta crudă de ardei pentru iarnă Un adaos savuros și plin de vitamine pentru sosuri, care poate completa cu succes banala pastă de tomate pe timpul iernii se pregătește rapid, simplu, și nu necesită măsuri speciale de conservare. Pasta de ardei este un ingredient folosit de mai... Citeşte