Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 nov 2017 - Anul XXII, nr. 263 (6679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Folclor

Regal de muzică populară, duminică, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc duminică, 19 noiembrie, începând cu ora 16:00, un regal de muzică populară, la care vor participa artişti îndrăgiţi din toată ţara. În cadrul spectacolului, bucovineanca Angelica Flutur îşi va lansa cel de-al treilea album, ”Pe Obcini în Bucovina”. Printre invitaţii care vor evolua pe scena suceveană se numără: Florentina şi Petre Giurgi, Steliana Sima, Mariana Deac, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Lavinia Goste şi Marius Zorilă, Sorin Gilip, Diana Călinescu, Ovidiu Homorodean, Oana Tomoiagă, Alexandru Brădăţan, Stana Stepanescu, Bogdan Cioranu, Vlăduţa Lupău, Alexandru Cozaciuc şi Simona Matachi. Artiştii vor cânta live, alături de instrumentiştiiprofesinoşti ai Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” din Suceava. Spectacolul va fi încununat de participarea extraordinară a trei dirijori: George Sîrbu, Viorel Leancă şi Răzvan Mitoceanu.

 

„Mi-am dorit foarte mult acest concert în Suceava, pentru că aici locuiesc"

Îndrăgita solistă de muzică populară Angelica Flutur va interpreta în cadrul concertului folcloric 11 piese de pe cel de-al treilea material discografic, intitulat ”Pe Obcini în Bucovina”, alături de piesa care a făcut-o cunoscută, ”Sus pe muntele Ciumârna”. Emoţiile artistei sunt foarte mari, având în vedere că este primul spectacol al ei. „Cred că orice artist visează să aibă propriul concert, nu m-am aşteptat să se întâmple în acest an, dar întotdeauna Dumnezeu are grijă să ne facă câte o surpriză când ne aşteptăm mai puţin. Acest concert înseamnă încă o treaptă urcată în cariera mea, un concert pe care mi l-am dorit de multă vreme şi care credeam că nu va fi posibil niciodată. Mă încearcă emoţii mari şi, sincer, mă pregătesc în primul rând cu sufletul, să pot face faţă acestui concert din toate punctele de vedere. Mi-am dorit foarte mult acest concert în Suceava, pentru că aici locuiesc şi fac parte din acest oraş unde oamenii apreciază folclorul. Aştept sucevenii în număr cât mai mare la un spectacol cu totul deosebit. Acest concert nu s-ar fi realizat dacă prietena mea Mihaela Bârsan nu ar fi fost mai optimistă decât mine. Datorită ei am hotărât să organizăm acest concert. Bineînţeles că fără ajutorul colegilor mei care au acceptat invitaţia mea, a instituţiilor şi sponsorilor, realizarea acestui concert nu era posibilă. Aştept cu emoţii ziua cea mare, ziua de duminică” a spus Angelica Flutur.

 

Invitaţi speciali

Artista şi-a dorit foarte mult ca la acest eveniment să îi fie alături mentorul ei, maestrul George Sîrbu, alături de care a scos până acum două albume de mare succes la public: ”Sus pe muntele Ciumârna” şi ”Să iubeşti o suceveancă”. Distinsul muzician a fost primul care a intuit potenţialul Angelicăi Flutur, despre care a spus: „Angelica Flutur ne aduce prin glasul ei harul şi tradiţiile meleagului nostru bucovinean şi dragostea ei pentru moştenirile sucevene”. Angelica Flutur a ţinut foarte mult ca cel de-al treilea album să fie imprimat alături de instrumentiştii profesionişti de la Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, alături de care a repetat întreaga săptămână pentru reuşita spectacolului de duminică. Pentru că două piese de pe noul album i-au fost dăruite de rapsodul popular Dorin Cocîrţă din Fundu Moldovei, care a primit de curând distincţia de „tezaur uman viu", un moment absolut special va fi prezentat de către cunoscutul rapsod, alături de membrii Ansamblului Folcloric ”Arcanul” din Fundu Moldovei.

 

Accesul la spectacol se va face numai pe baza invitaţiilor

Numeroase oficialităţi locale şi judeţene şi-au anunţat deja participarea la spectacolul ”Pe Obcini în Bucovina”, care va reuni pe aceeaşi scenă interpreţi foarte iubiţi de public. „Sunt multe luni de când discut cu Angelica despre acest eveniment. L-am tot amânat până am găsit o dată convenabilă pentru artişti, aşa încât să putem aduce la Suceava cât mai mulţi dintre prietenii şi colaboratorii Angelicăi. Sunt foarte bucuroasă că evenimentul este sprijinit de Consiliul Judeţean Suceava, reprezentat de preşedintele Gheorghe Flutur, şi Primăria municipiului Suceava, reprezentată de primarul Ion Lungu. Fără sprijinul dumnealor, evenimentul nu ar fi căpătat o asemenea amploare", ne-a spusMihaela Bârsan, realizatoareaspectacolului ”Pe Obcini în Bucovina”. Accesul la spectacol se va face numai pebaza invitaţiilor. Spectacolul folcloric ”Pe Obcini în Bucovina” este organizat de Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Casa de discuri ANA Sound, Fly Music Bosanci, Asociaţia ”Plai străbun” şi Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava. Sponsorii evenimentului sunt: Atlantis Gold, Petrol Eurotehnic, Killer, Suc de mere natural Suceava, Depozitul de flori „Simfonia florilor”, ”Pâineade Aur”, Lions Rădăuţi, Salonul de înfrumuseţare ”Bellisima”, Hotel Balada, SC Contact Construct SRL Mălini, SC FLORCONSTRUCT SRL şi Hotel Sonnenhof Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regal de muzică populară, duminică, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.
 Vizualizări articol: 3627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 4 voturi
Regal de muzică populară, duminică, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava1.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasta crudă de ardei pentru iarnă Un adaos savuros și plin de vitamine pentru sosuri, care poate completa cu succes banala pastă de tomate pe timpul iernii se pregătește rapid, simplu, și nu necesită măsuri speciale de conservare. Pasta de ardei este un ingredient folosit de mai... Citeşte