Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 nov 2017 - Anul XXII, nr. 263 (6679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Optimizare

Semafoare „semi-inteligente” pentru fluidizarea traficului rutier din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele de trafic rutier cu care se confruntă municipiul Suceava pe anumite artere de circulație, în special dimineața și după-amiaza, adică atunci când lumea merge la muncă ori la cursuri, dar și la plecare, vor fi rezolvate parțial, printr-o optimizare mai bună a timpilor semafoarelor, în funcție de intervalele orare.

O primă încercare, cu rezultate bune, s-a făcut pe principala arteră de circulație, de la intrarea dinspre Fălticeni până la sediul primăriei, adică până în intersecția Areni.

„Trei semafoare au fost modificate până acum - cel de la primărie, cel de la intersecția cu strada Scurtă și cel dinspre Șcheia, iar pentru că funcționează bine așa, vrem să extindem acest model și în alte zone. Setările au fost făcute diferit, pe mai multe intervaluri orare. De asta și spun că sunt aproape inteligente, pentru că în continuare depind de factorul uman”, a explicat viceprimarul Lucian Harșovschi, care s-a ocupat de implementarea acestei soluții de fluidizare a traficului.

Concret, cele trei semafoare de pe secțiunea de arteră principală cuprinsă între primărie și cartierul Obcini sunt programate cu timpi diferiți, în funcție de intervalul orar. Dimineața, între 07.30 și 08.30, sunt avantajați cei care vin dinspre Obcini spre primărie, având mai mult timp la dispoziție.

De la 8.30 la 15.30 semafoarele intră pe altă temporizare, normală, care a fost de asemeni ușor modificată, iar de la 15.30 la 17.30 se dau mai multe secunde liber la mers pe direcția inversă – dinspre primărie spre Obcini, atunci fluxul de mașini fiind în principal spre ieșirea din oraș.

„Modificările au fost făcute în urma observațiilor din teren ale inspectorilor de la serviciul Străzi, fiind urmărite direcțiile pe care se formează cele mai mari cozi, adică unde este necesară acordarea de timp suplimentar pentru trecere. Urmează să implementăm aceste soluții și pe celelalte bulevarde principale, începând cu George Enescu, și sunt sigur că se va circula mult mai bine”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

Pentru a fi făcute modificările a fost necesară chiar și înlocuirea panourilor de comandă a unor semafoare, care nu permiteau programarea lor pe intervale orare.

Măsura urmează să fie suplimentată de anul viitor și prin introducerea sensurilor unice pe bulevardele principale.

În primăvară se va face o dezbatere publică pe această temă, urmând să fie prezentate soluțiile specialiștilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semafoare „semi-inteligente” pentru fluidizarea traficului rutier din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 5124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Semafoare „semi-inteligente” pentru fluidizarea traficului rutier din municipiul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasta crudă de ardei pentru iarnă Un adaos savuros și plin de vitamine pentru sosuri, care poate completa cu succes banala pastă de tomate pe timpul iernii se pregătește rapid, simplu, și nu necesită măsuri speciale de conservare. Pasta de ardei este un ingredient folosit de mai... Citeşte