Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 sep 2017 - Anul XXII, nr. 214 (6630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fost poliţist trimis în judecată pentru afaceri incompatibile cu uniforma și fals în declaraţii

Joi, 21 Septembrie 2017 (13:53:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a trimis în judecată un fost agent de poliţie din Rădăuţi, care, în timp ce lucra în uniforma de om al legii, era implicat și în afaceri în domeniul transporturilor rutiere de lemn. Inculpatul, Cezar Ionuţ Bacalu, nu este acuzat că ar fi făcut vreo afacere ilegală, însă problema sa este că, din postura de poliţist, nu avea voie să efectueze astfel de activităţi comerciale, care intrau în incompatibilitate cu atribuţiile sale de serviciu. Ionuţ Cezar Bacalu a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, infracţiune asimilată uneia de corupţie, dar și pentru fals în declaraţii, ambele în formă continuată. Anchetatorii, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, au arătat că în perioada 2010-2014, agentul Cezar Ionuţ Bacalu, angajat la Poliţia municipiului Rădăuţi, a desfășurat în mod repetat operaţiuni financiare, respectiv 1.621 de transporturi de material lemnos, în numele unei societăţi cu care a obţinut venituri totale de 1.626.066 lei. În toţi cei patru ani, agentul de poliţie a completat, conform atribuţiilor de serviciu, declaraţiile de avere impuse de lege, în care a trecut, arată anchetatorii, doar veniturile salariale. De aici a rezultat infracţiunea de fals în declaraţii în formă continuată. Procurorii au explicat în rechizitoriul de trimitere în judecată că inculpatul a avut calitatea de poliţist din anul 2002, rămânând cu acest statut până pe 16 aprilie 2015, când și-a dat demisia. La acea dată poliţistul era deja pus sub acuzare. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi, iar inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost poliţist trimis în judecată pentru afaceri incompatibile cu uniforma și fals în declaraţii.
 Vizualizări articol: 2572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fost poliţist trimis în judecată pentru afaceri incompatibile cu uniforma și fals în declaraţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei