Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 sep 2017 - Anul XXII, nr. 214 (6630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vineri e Ziua Mondială a Leucemiei Mieloide Cronice

Joi, 21 Septembrie 2017 (14:58:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O modificare genetică a cromozomilor 9 şi 22 şi o viaţă se schimbă pentru totdeauna! Da, e leucemie! Da, e cancer!În toată lumea, la 22 septembrie, este marcată Ziua Mondială a Leucemiei Mieloide Cronice. Este un bun prilej de a înţelege că doar împreună putem să construim o alta perspectivă pentru cei afectaţi de această maladie. Leucemia mieloidă cronică (LMC) este un tip de leucemie cu evoluţie lentă, caracterizată prin producerea de către organism a unui număr necontrolat de globule albe anormale. Cazurile de LMC reprezintă 15% din totalul cazurilor de leucemie Cât priveşte manifestările clinice, 30% dintre pacienţi sunt asimptomatici, însă la unii se observă o scădere ponderală, astenie fizică, anorexie, saţietate precoce, dureri, disconfort abdominal, febră, transpiraţii, dureri osoase. „Noi, pacienţii cu leucemie mieloidă cronică, ne confruntăm cu o provocare pe tot parcursul vieţii şi avem nevoie de îngrijire pe tot parcursul vieţii. Cu mai puţin de două decenii în urmă, diagnosticul de LMC era o sentinţă de condamnare la moarte. Astăzi, medicina ne-a furnizat arma de care avem nevoie pentru a trăi. Leucemia mieloidă cronică nu este sfârşitul!”, este mesajul transmis de Ziua Mondială a Leucemiei Mieloide Cronice.Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor cu Neoplazii Mieloproliferative “Mielopro”, arătă că ”trataţi eficient, astăzi putem avea o speranţă de viaţă similară cu cea a populaţiei generale. Dar este încă o luptă continuă: nu toţi pacienţii au acces la cel mai bun tratament şi îngrijiri disponibile; încă trebuie să facem faţă unor discrepanţe: medicamente prea scumpe, lipsa diagnosticării şi monitorizării de calitate. Spre deosebire de LMC, aceste dificultăţi nu trebuie să dureze o viaţă: împreună putem schimba aceste lucruri”.Un mesaj pozitiv, al speranţei şi vindecării, al unei vieţi normale date de tratamentul potrivit, este transmis, mai ales astăzi, de Ziua Mondială a Leucemiei Mieloide Cronice.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vineri e Ziua Mondială a Leucemiei Mieloide Cronice.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vineri e Ziua Mondială a Leucemiei Mieloide Cronice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei