Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 sep 2017 - Anul XXII, nr. 214 (6630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Burse

Șapte proaspete mămici, studente la USV, au primit câte 2.000 de euro pentru maternitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șapte proaspete mămici, studente în cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava, au primit din partea instituţiei câte 9.000 de lei. 

Bursa pentru maternitate (5.000 de lei pentru naştere şi 4.000 de lei pentru îmbrăcămintea celui mic) a fost instituită la Universitatea din Suceava în primăvara acestui an, pe adresa instituţiei sosind opt astfel de solicitări, una fiind în discuţie la Comisia Centrală de Acordare a burselor.

Gabriela Prelipcean, prorectorul responsabil de problemele studenţeşti, a menţionat că acest sprijin financiar se acordă o singură dată studentelor care devin mămici, indiferent de venit. De asemenea, de aceste prime pot beneficia şi studenţii USV ale căror soţii sunt în maternitate şi care au un venit mai mic de 1.050 de lei/ lună.

Un sprijin financiar consistent şi bine-venit, care le scapă pe tinerele mămici de constrângerile financiare din perioada de după naştere. În afara unui ajutor însemnat, bursa pentru maternitate poate fi şi o încurajare pentru tinerele studente care îşi doresc să facă pasul cel mare şi să devină mame cât mai repede, însă sunt demotivate de latura financiară căreia nu ştiu dacă i-ar putea face faţă.

Gabriela Prelipcean a mai arătat că de aceste burse pot beneficia studentele care sunt fie la un program de licenţă, fie la masterat sau doctorat.

 

Bursă excepţională, în valoare de 10.000 de euro

Pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului universitar trecut, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a acordat burse de excelenţă, performanţă, merit, sociale şi speciale, alături de alte forme de sprijin financiar, unui număr de peste 1200 de studenţi.

O primă consistentă primeşte şi echipa de handbal a Universităţii din Suceava, care a obţinut titlul de campioană europeană universitară la handbal masculin. Bursa are un cuantum de 45.000 de lei. Echipa de handbal masculin a USV s-a aflat la prima participare la acest campionat, după ce a câştigat Campionatul Naţional Universitar, ceea ce i-a conferit dreptul de a reprezenta România în competiţia europeană.

În discuţii este şi oferirea unei burse pentru sportivul Alin Firfirică, afiliat la clubul Universităţii, care a cucerit medalia de argint la aruncarea discului, la Universiada de vară de la Taipei, cu rezultatul de 61,13 metri.

Tot din categoria burselor sociale ocazionale, alături de bursele de maternitate, fac parte şi bursele pentru ajutor social pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte. Aceasta este în valoare de 600 de lei şi se acordă o singură dată pe semestru, 240 de studenţi beneficiind de acest sprijin. La bursele de ajutor social ocazional pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte se califică toţi studenţii care primesc burse sociale, cu venit mai mic decât salariul de bază minim net timp de trei luni înaintea semestrului, studenţi orfani sau din plasament.

 

Bursele studenţeşti aferente lunii septembrie, plătite în avans

Reprezentanţii USV au informat printr-un comunicat de presă că pentru a veni în întâmpinarea nevoilor studenţilor, sumele aferente lunii septembrie au fost virate în avans, în perioada aprilie-august.

„Menţionăm faptul că, pe lângă sumele provenite de la bugetul de stat, USV a suplimentat valoarea totală a burselor acordate cu 346.652 lei, sumă alocată din venituri proprii. Prin urmare, pentru luna septembrie nu au mai rămas diferenţe de plată, cu excepţia studenţilor care beneficiază de burse sociale (studenţi orfani şi/sau în plasament şi studenţi bolnavi) şi a studenţilor care primesc burse speciale de performanţă culturală, artistică şi sportivă”, transmite USV.

Pentru primele trei luni ale anului universitar 2017 – 2018, care va începe pe data de 2 octombrie, fondul de burse lunar va fi de 961.383 lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șapte proaspete mămici, studente la USV, au primit câte 2.000 de euro pentru maternitate.
 Vizualizări articol: 10060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Șapte proaspete mămici, studente la USV, au primit câte 2.000 de euro pentru maternitate5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei