Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2017 - Anul XXII, nr. 41 (6457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 250 de metri cubi de material lemnos, confiscat de poliţişti

Miercuri, 22 Februarie 2017 (13:07:30)

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava - Serviciul de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au desfăşurat în perioada 14-19 februarie o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii tăierii, furtului, depozitării, prelucrării şi transportului ilegal a materialului lemnos şi a comerţului ilegal cu animale şi specii protejate din flora şi fauna sălbatică.

Au fost executate 3 controale, unul la o instalaţie de prelucrat lemn rotund şi 2 controale privind circuitul materialului lemnos.

Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 59.000lei, toate la Legea 171/2010.

În cadrul acţiunii au fost confiscaţi 257 mc, material lemnos, în valoare de 61.500 lei, din care lemn rotund răşinoase 203 mc şi cherestea răşinoase 54 mc.

De asemenea, a fost indisponibilizată o autoutilitară în valoare de 28.000 lei.

În baza datelor şi informaţiilor deţinute, o echipă mixtă de control, formată din polițiști din cadrul IPJ Suceava, în cooperare cu specialişti silvici au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în comuna Moldoviţa, sat Demăcuşa, pe linia respectării normelor de achiziţie, debitare şi comercializare a materialelor lemnoase.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de către echipa de control, s-a constatat că societatea a primit cantitatea de 145,187 mc lemn rotund răşinoase fără avize de însoţire.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a operatorului economic, aplicându-i-se două amenzi în cuantum total de 15.000 lei, iar ca măsură complementară  s-a dispus confiscarea cantităţii de 145,187 mc, în valoare de 23.229 lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu polițiști din cadrul SPR Preuteşti, în cooperare cu specialişti silvici, au identificat în trafic, pe raza localităţii Valea Bourei, comuna Dolheşti, autoutilitară condusă de un bărbat de 65 ani, din comuna Cornu Luncii.

În urma controlului efectuat, s-a constatat că acesta transporta cantitatea de 4,60 mc cherestea răşinoase, fără a deţine documentele de însoţire a materialului lemnos prevăzute de legislaţia specifică.

„Cu privire la cele constatate, s-a dispus sancţionarea contravenţională a susnumitului cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 4,6 mc cherestea răşinoase, în valoare de 1.840 lei, şi a autoutilitarei, în valoare de aproximativ 28.000 lei”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 250 de metri cubi de material lemnos, confiscat de poliţişti.
 Vizualizări articol: 4544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 250 de metri cubi de material lemnos, confiscat de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei