Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2016 - Anul XXI, nr. 90 (6203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 5.000 de oameni au participat la mitingul de susţinere pentru familia Bodnariu

Sâmbătă, 16 Aprilie 2016 (13:42:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou protest de amploare s-a derulat sâmbătă, 16 aprilie, în centrul municipiului Suceava, unde aproximativ 5.000 de oameni s-au adunat pe esplanada din faţa Casei de Cultură pentru a susţine cauza familiei Bodnariu. Oamenii veniţi din mai multe colţuri ale judeţului, dar şi din Neamţ, au protestat paşnic împotriva Barnevernet, Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, care a luat din sânul familiei cei 5 copii ai soţilor Bodnariu.

Acţiunea de la Suceava, organizată cu sprijinul postului de radio Vocea Evangheliei, a fost doar una din cele 60 care s-au derulat sau urmează a se desfăşura în 21 de ţări ale lumii, din SUA şi până în Franţa sau Indonezia.

Părinţi, dar şi sute de copii au dorit să-şi exprime solidaritatea vizavi de drama prin care trece familia Bodnariu, iar mesajele, scrise în română sau engleză, sunt elocvente: „Suntem alături de familia Bodnariu!”, „Norvegia, returnează copiii familiei Bodnariu!”, „Copiii aparţin familiei!”.

La protestul care a început la ora 12.00 şi s-a derulat timp de două ore au participat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, dar şi deputatul Mircea Lubanovici, care în luna ianuarie a acestui an a făcut parte din comisia care s-a deplasat în Norvegia pentru a vedea situaţia din teren şi pentru a discuta cu familia Bodnariu şi reprezentanţii statului nordic.

În timpul protestului de sâmbătă au luat cuvântul mai multe persoane, printre care şi Gheorghe Bodnariu, unchiul bărbatului lăsat fără copii de către statul norvegian.

„Norvegia trebuia să vadă că o lume întreagă este solidară cu Marius şi Ruth şi trebuie să recunoască că a greşit. Un prim pas a fost făcut, după ce Ezechiel, mezinul familiei, a ajuns din nou în sânul familiei. Acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi cu ceilalţi copii şi asta cât mai repede. Noi vom continua protestele până când situaţia va reveni la normal”, a explicat Gheorghe Bodnariu.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegience, Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie anul trecut, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 5.000 de oameni au participat la mitingul de susţinere pentru familia Bodnariu.
 Vizualizări articol: 4282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
Aproximativ 5.000 de oameni au participat la mitingul de susţinere pentru familia Bodnariu3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei