Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2015 - Anul XX, nr. 123 (5935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune de control pe linie economică în domeniul actelor ilicite de comerţ şi al dezmembrărilor auto

Luni, 1 Iunie 2015 (12:49:42)
Echipe mixte de control constituite din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Suceava, au desfăşurat, în perioada 27-30 mai, o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate de dezmembrări auto. Acţiunea de verificare a activităţii de dezmembrări auto a vizat agenţii economici de pe raza localităţilor Suceava, Fălticeni, Capu Codrului şi Ipoteşti. În cadrul acţiunii au fost verificaţi 9 agenţi economici. „Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47 000 lei, din care 2 la OUG 195/2005 privind protecţia mediului în valoare de 25.000 lei, una cu avertisment la H.G. 2406/2004 privind gestionarea vehiculelor scoase din uz, 2 la Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor în valoare de 20.000 lei şi 2 sancţiuni la Legea 12/1990 în valoare de 2.000 lei”, se precizează în comunicatul poliţiei.De asemenea, s-a dispus suspendarea desfăşurării activităţii de dezmembrare a autovehiculelor pentru doi agenţi economici până la obţinerea autorizaţiei de mediu.În cadrul verificării efectuate la un agent economic din comuna Berchişeşti, s-a constatat că acesta desfăşoară activitate de dezmembrare a autovehiculelor începând din luna noiembrie 2011, dar cu toate acestea nu şi-a respectat obligaţia de solicitare şi obţinere a autorizaţiei de mediu, faptă pentru care a fost aplicată sancţiunea contravenţională în valoare de 10.000 lei conform art. 94 al. 1 lit. a şi s-a dispus şi măsura complementară de suspendare a desfăşurării activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu.De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile şi comerțului neautorizat.Activitatea s-a desfășurat pe raza municipiilor Suceava și Fălticeni, fiind verificate 88 de societăți comerciale şi persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 (privind actele de comerţ), în valoare 166.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri şi sume de bani în valută în valoare de peste 6000 lei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune de control pe linie economică în domeniul actelor ilicite de comerţ şi al dezmembrărilor auto.
 Vizualizări articol: 1915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acţiune de control pe linie economică în domeniul actelor ilicite de comerţ şi al dezmembrărilor auto5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei