Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2015 - Anul XX, nr. 123 (5935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri

Barcelona şi estul Spaniei, primele destinaţii externe posibile de pe Aeroportul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a anunţat că au fost începute negocierile în vederea identificării unei companii aeriene low-cost din Spania în vederea operării de zboruri de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Cătălin Nechifor a precizat că primele destinaţii avute în vedere în această ţară sunt Barcelona şi estul Spaniei. Nechifor a explicat că Spania poate fi o destinaţie importantă pentru zborurile de pe aeroportul din Suceava, în condiţiile în care în această ţară sunt cei mai mulţi suceveni plecaţi la muncă în străinătate.

„Probabil că în maxim două săptămâni va fi şi o delegaţie de-a noastră în Spania pentru a discuta la faţa locului cu operatorii low-cost de acolo. Am luat ca ţintă Spania în acest moment pentru că din totalul celor 45.000 de suceveni care sunt plecaţi în ţările Europei, majoritatea covârșitoare se află în Spania”, a spus Nechifor. El a arătat că în momentul de faţă aproximativ 9.000 de suceveni se află temporar în Spania, la care se adaugă alte 4.500 de persoane plecate din judeţul Botoşani şi circa 3.500 din Neamţ.

„Este un teritoriu emitent important pentru companiile aeriene, pentru că foarte mulţi dintre aceşti cetăţeni care sunt în Spania doresc să aibă mijloace de transport mai rapide şi mai ieftine către acasă. E un punct important de plecare în relaţia cu un operator de low-cost şi sperăm că vor fi atraşi de această situaţie favorabilă”, a explicat Cătălin Nechifor.

El a amintit că până în momentul de faţă Tarom a anunţat în mod oficial că intenţionează să reia cursele aeriene de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” - Suceava. Începând cu data de 1 august 2015, când este programată redeschiderea Aeroportului "Ştefan cel Mare", Tarom ar urma să reintroducă în orarul de zbor cursa Suceava - Bucureşti şi retur. Zborurile de la Bucureşti ar urma să ajungă la Suceava în cursul serii, la ora 21:45, iar returul spre Capitală va fi a doua zi dimineaţa, de la ora 5:55.

„Deocamdată certitudinea este a Taromului, dar suntem avansaţi în discuţii şi cu alţi operatori. Diferenţa este că această cursă a companiei Tarom, Suceava – Bucureşti şi retur, este o cursă cunoscută, aşteptată, şi va fi relativ uşor să fie reluată, în timp ce destinaţiile externe vor trebui popularizate mai mult”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

Aeroportul Suceava se află în momentul de faţă în modernizare, valoarea proiectului fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barcelona şi estul Spaniei, primele destinaţii externe posibile de pe Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 4698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Barcelona şi estul Spaniei, primele destinaţii externe posibile de pe Aeroportul Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna idee sa cautati din timp curse aeriene! trimis de
(30 mai 2015, 13:47:09

Austriecii , germanii nu ar tolera sa fie neglijati. In Bucovina se vor simti ca acasa! Bucovina, un loc unde istoria e prezenta pretutindeni.
Austriecii, germanii vor fi sigur vizitatorii acestei parti a Bucovinei. Aici vor gasi peisaje care por fi comparate cu cele din Elvetia, Franta, Austria, Italia, Germania, Spania, etc

1.1  RE: Buna idee sa cautati din timp curse aeriene! trimis de
(30 mai 2015, 20:42:19
despre aeroport, acum ca isi pastreaza si contabila de geniu (cine a facut armata la geniu ii stiu pe aia destepti de bubuie) sa speram ca va fi bine cu tarlaua de asfalt si mariuta la fel, ca asta inseamna curse si vodca. in ordinea asta.
dar despre entuziasmul asta talimb, cu austrieci si germani intoleranti, cum de altfel au fost in ultimele 300 de ani, prin toate razboaiele duse ... e cam mult.
aduci un pic taranii lui Kim Ir Sen, care plingeau si cadeau in genunchi cind venea conducatorul sa bea un pahar cu apa, ca munca de partid era grea.
mai bine ne-ai vorbi despre peisajele din etc, ca de restul tarilor am auzit, de etc insa niciodata.
sau poate ne lasi sa punem noi completari in locul lui etc, de exemplu desertul Gobi, Sudan, Somalia. te asigur ca sint peisaje si mai ales cele animate absolut comparabile.
cit despre istorie nu e doar ea prezenta, mai vine si geografia care trage cu ochiul. sa nu le separam desi astea doua materii se invata separat, totusi le uitam dupa aia impreuna...
1.2  RE: Buna idee sa cautati din timp curse aeriene! trimis de
(31 mai 2015, 15:49:55
,,Nea Tastatura…,

aici pe forum se vine ca intr-o catedrala, comentezi subiectul, fara sa jignesti. Vezi si dumneata cum procedeaza altii. In fond asta inseamna democratie: dreptul la opinie.
Sunt si aici pe forum grobieni care au un simt supraevaluat al propriilor drepturi, dar cu o mentalitate totalitarista si cenzurista cand vine vorba de opinii diferite de a lui.

Ce sa mai vorbim, prea multe orgolii, prea multe frustrari....
1.3  RE: Buna idee sa cautati din timp curse aeriene! trimis de
(31 mai 2015, 19:20:37
nea pe caldura asta e putin probabil, cum e si posibilitatea ca tu sa sesizezi ironia sau ridicolul. prima e a mea, a doilea al tau. dar daca te vezi aici ca intr-o catedrala, atunci uite eu imi fac cruce, cind vad cum unii trateaza cu induiosatoare candoare anumite popoare, mult mai reci si mai putin empatice, cu atit mai mult decit prea putin sensibile la pateticul nostru subiect.
ii si vad pe nemti, austrieci iesind in strada cu o sfinta indignare ca nu au unde veni aici sa ne viziteze de sa ne mearga fulgii. adevarul ca le lipseste, prin contrast desigur, ghertoiul de romania care il tapeaza de bani de la taxiul aeroportului si pina la ciorba din pensiune, neamul prost de prin parcarile manastirilor care vine si el la inchinaciune imbracat in maieu si spargind seminte cu aer de cunoscator sau atitea si atitea poetice simboluri locale, care noua ni se par firesti.
aici confunzi desigur spiritul rece si septic al natiilor germane cu stilul haios al latinitatii franco-italo-spaniole, ori flegmatismul american. toti acestia, da, ei bine de dragul contrastului ar intra in ciorba turistica a acestui judet, mustind a inapoiere si acreala de oameni prea sictiriti ca sa isi faca treaba.
dupa care s-ar intoarce inapoi la ei si ar rade copios de excursia facuta intr-un trecut pe care ei nu l-au traversat niciodata.
de ce sa vina niste nemtalaii aici, pentru peisaje similare cu ce au deja? poate pentru toalete in fundul curtii, gropi in sosele, hoti de buzunar, calugari nespalati si chelneri cu priviri chiorise? poate ca da, dar numai o singura data.
nu ma poti acuza pe mine de nesimtire sau echivalent, doar ca iti arat oglinda. poti insa sa faci ceea ce deja prestezi destul de bine: sa inchizi ochii si sa visezi altceva decit realitatea...
2.   Ehe, ghilgamesh ce epopee e si asta cu aeroportul! trimis de
(31 mai 2015, 09:35:17
draga ghilgamesh, asta e tactica din vremea tizului tau, adica veche de tot:
ori aeroportul va fi gata si atunci se vor lauda ca ei au actionat din timp, ori nu si atunci se vor gasi niste ovine sau alte cornute ispasitoare, dar nu ei care deja s-au pregatit din timp, dar na... daca altii, tot altii niciodata ei nu s-au descurcat, e vina altora.
iar fac apel la o lume normala si zic tot ca tine, care il vrei pe nechifor cu picioare si capul pe pamint, asa sa fie: de nu va fi gata, unde ii stau picioarele sa ii stea si capul.
cam ca la mariuta, dupa vreo doua navete de vodca...
3.   De la ana la maria e cale lunga trimis de
(31 mai 2015, 11:49:09
ana maria, eu inteleg ca posesia unui prenume compus te poate face sa iei totul la gramada, asa ca inainte de a-ti da concluzia evidenta, te intreb oarecum inutil:
- ai vreun studiu sociologic in spate la ce spui?
- intre "a fi bine" si "cursa" nu cumva ai uitat printre capsuni un verb?
- cel putin doua curse pe saptamina din ce calcule ti-au iesit? esti cumva insarcinata si ai pus de acolo?
- daca sint cel putin doua, atunci cel mult cite? 100-200?
- cum ai numarat persoanele din zona Roma, de ti-au iesit citeva mii? ai cnp-ul lor?
mai fata, chestiile astea cu a misca un avion pe o directie mai mult timp, nu se face asa cum apreciezi tu citi capsuni mai ai pina in capatul tarlalei. e un pic mai complicat, deci las-o mai moale cu idei heirupiste, ca avioanele asta nu sint microbuze atlassib, chiar daca tot aia contin.
4.   Lasati capsunarii sa vina la mine trimis de
( 1 iun 2015, 10:29:49
desi pensionar, eugen, al carui nume vine semantic dintr-o expresie a intelepciunii, se dovedeste destul de live si ne anunta o mare invazie de sv+bt pe podul aerian.
apar insa citeva probleme:
- la capatul de aici al podului aerian exista suficiente locuri pentru mestesugarii cu mina intinsa ce asteapta ca emigrantii sa le ghiceasca in palma cu euromonezi?
- daca vin cu avionul, presupunind ca le vor conveni tarifele, cu ce umplem orasul, vaduvit de ghiolbani cu masini inchiriate ce ne dau lectii de condus agresiv?
- avem suficiente televiziuni care sa ia interviuri la sosiri, dind ocazia parvenitilor hoinari sa ne persifleze pentru conditiile noastre de trai si proasta organizare de pe aeroport? asteptam pe minim 10 canale tv locale sa vedem moacele ofuscate ale capsunarilor, care se pling ca "la voi, la romania nu este conditii ca la noi, la italia". si asta musai cu accent de sant de palermo.
- rezidentii din zona aeroportului sint pregatiti sa faca fata nu doar unei poluari chimice masive, data de jeturile motoarelor de avion, dar si de zumzetul tribal al emancipatilor, ce vor veni si din zona carora cel mai des se va auzi ceva de genul: antonio come la mine, bastardo, de ce nu asculti de ta molia? asta e obligatoriu la majoritatea, care se intoarce, pentru a evita confuzia cu localnicii veniti sa-i intimpine pe vedetisti.
ce zici eugen, ne descurcam cu astia sau ii deviem pe iasi ca sa mai rada si aia?
5.   Lasati operatorii sa vina la sv trimis de
( 1 iun 2015, 12:18:30
adevarul e ca nici eu nu imi explic de ce engross-istii de pasageri zburataciti nu pun botul.
- sa fie din cauza ca nu le ajunge parcul auto, pardon aerian?
- sa nu le convina costurile de operare, pentru ca sint totusi si niste costuri, mai mici ce-i drept, de operare?
- sa nu aiba estimari clare de cit e de lunga turma, pardon de citi pasageri virtuali au?
- sa aiba niste boi la marketing care au rupt harta in dreptul Carpatilor Orientali ca sa se stearga cu ea intr-un loc umbrit?
- sau poate sint pregatiti, dar vor sa vina ca andreea? adica sa ne faca niste surprize-surprize?
rabdare si vom sti.
nu stiu cit de destepti vom fi cu aceasta stire, dar estimarile oficiale nu dau pe dinafara...
6.   Pentru testadicazzodisuceava trimis de
( 1 iun 2015, 22:24:18
incredibil cât de cretini pot să fie unii suceveni (probabil au emigrat din judeţele vecine). O ţară se poate dezvolta dacă are infrastructuri - autostrăzi, porturi, aeroporturi. Numai o minte îngustă ca testadicazzodisuceava (probabil este bugetar ori parazit,- nu asistat social- zic asta pentru că văd că scrie la toate orele din zi, când unul ar trebui să fie la munca), ar putea gândi diferit. Vin de 4-5 ori pe an în Suceava si vad o grămada de suceveni, si italieni care aterizează la Bacău , Cluj, sau Iaşi, care trebuie să se descurce pentru a ajunge la Suceava, De fiecare dată aeronava este plină, si când ajungi să cumperi bilet cu o săptămâna inainte te fac să plăteşti ca la companiile de firmă. Eu cred că in zona Roma şi Milano ar fi în jur de 1 milion de români,din care 10 -15 mii sunt suceveni, botoşeneni,nemţeni, Apropo testadicazzodisuceava, căpşunară e măăta, eşti frustat pentru că măta ti-a spus că ai fost făcut când ea stătea aplecată că culeagă căpsuni, şi nu şi-a dat seama că a fost ' ☭ ita'. În Italia nu mai vezi capşunari români, cu criza le-au luat locul africanii, au rămas cei ce cunosc şi ştiu să facă o meserie. Apropo' 'căpşunarii' scriu cu â din a, cu ş, cu ţ, tu dacă eşti român- dar un român de merda (tradu cu google,nu scriu româneste că ma cenzurează) nu reuşeşti să scrii. CR3TINULE
6.1  RE: Pentru testadicazzodisuceava trimis de
( 2 iun 2015, 10:28:16
jeane, te-ai suparat?
6.2  RE: Pentru testadicazzodisuceava trimis de
( 2 iun 2015, 10:32:13
mi se pare semnificativ sa blochezi posibilitatea tastaturii de suceava de a raspunde nu scriitorului jean bart, ca e mort saracu', ci celui de pe strada respectiva, unde prin ironie s-au adunat, s-ar parea, cei opusi intelectual scriitorului.
dar si o binecuvintare: ce sa ii spui un cocalar?
6.3  RE: Pentru testadicazzodisuceava trimis de
( 2 iun 2015, 10:41:33
totusi:
- companii de firma, e ca moaca lui de baitas-frate, adica minicocalarul de constructii, convertit la spalator de wc. invata, baiete! stilul meu de a scrie te depaseste, nici majuscule nu folosesc daca cred ca nu merita, dar diacritice. ai citit ceva in stilul Ovidiu Bufnila? ti-ar fi mai usor sa intelegi...
- apropouri la rude vad ca faci si de la distanta, asa pentru incalzire, ca atunci cind vii aici cu bmw-ul inchiriat sa le poti arunca direct pe geamul portierei...
- infrastructura unei tari, mai agricultura nu se face concurential, hai sa vedem care aeroportul bate, iasi sau sv ci complementar si inglobind ramurile terestru si naval, unde e cazul, iar definirea curse aeriene urmeaza algoritmi manageriali de care mintea ta odihnita nu a auzit...
- de scris, poti sa o faci si de la bordul masinii, daca iti permiti mai wc-cleaner
- sau poti fi freelancer si esti mereu la pc, dar tu nu stii ce e aia, asa ca nu iti bate capul, poate stranepotii tai sa poate deslusi asa mare mister
daca tot ai inventariat atit de multi romani, fara sa simta ca le-ai citit de pe c.i. de unde sint, iti urez succes in continuare si la cit mai multe portofele!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei