Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2015 - Anul XX, nr. 123 (5935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Pe Transrarău vor fi montate camere video pentru supravegherea traficului greu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traficul pe Transrarău, drumul care face legătura peste masivul Rarău între localităţile Pojorâta şi Chiril, va fi monitorizat cu un sistem de supraveghere video. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că montarea camerelor video se va face în special pentru monitorizarea traficului greu de pe acest traseu montan.

„Din păcate trăim în România, iar anul trecut au fost ridicate şi distruse limitatoarele de înălţime care au fost montate pe drumul modernizat spre Chiril. Nu e normal ca în momentul în care faci o investiţie să vină cineva ca în junglă şi să distrugă. Dar vom monta acest sistem video de supraveghere, care va fi şi cu înregistrare, şi vom pune şi informări scrise cu <traseu monitorizat video> pentru ca toată lumea să ştie că zona este monitorizată pentru siguranţa turiştilor şi a localnicilor”, a spus Nechifor.

El a mai precizat că în scurt timp va fi finalizată curăţirea drumului de la Pojorâta şi până la Chiril, în condiţiile în care după iarna trecută au fost alunecări de teren de pe versanţi, căderi de pietre şi material lemnos.

„Am inspectat întreg traseul şi din punct de vedere tehnic este impecabil. L-am curăţat deja, mai este foarte puţin de lucru, şi sperăm ca Transrarăul să fie o destinaţie turistică aşa cum şi-o doresc românii”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.

Făcând referire la investiţiile CJ Suceava în drumurile judeţene, Cătălin Nechifor a spus că în prezent se realizează lucrări importante pe drumul judeţean Broşteni – Dârmoxa.

„Aici încercăm să redăm circulaţiei rutiere un tronson de drum care a fost de foarte multe ori distrus de traficul agabaritic de masă lemnoasă”, a precizat Nechifor. El a arătat că după finalizarea lucrărilor de pietruire, pe acest drum vor fi montate limitatoare de tonaj, pentru a împiedica transporturile care depăşesc limita legală admisă. În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a precizat că pe acest traseu va fi montat şi un cântar pentru maşinile de mare tonaj, iar traficul va fi monitorizat de poliţie, dar şi de cetăţenii care locuiesc în zona respectivă. „Am avut discuţii şi cu poliţia locală şi cu cea judeţeană, dar sperăm şi într-o relaţie mai strânsă cu cetăţenii de acolo. Avem persoane dispuse să ne ajute cu informaţii cu privire la traficul agabaritic. Nu e normal ca atunci când ai un drum proaspăt modernizat să vii şi să transporţi în neştire cantităţi de lemn peste limita legală admisă”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Nu în ultimul rând, Nechifor a afirmat că în situaţia în care viitoarea rectificare bugetară va fi una pozitivă, una dintre priorităţile administraţiei judeţene va fi modernizarea drumului dintre Liteni şi Vultureşti, care în prezent nu este asfaltat pe o distanţă de cinci kilometri şi care ar realiza o legătura mai rapidă între zona Fălticeni şi judeţul Botoşani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe Transrarău vor fi montate camere video pentru supravegherea traficului greu.
 Vizualizări articol: 2331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Pe Transrarău vor fi montate camere video pentru supravegherea traficului greu5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PTR ,,PRETENU' trimis de
(30 mai 2015, 20:43:28
DRAGA E - MANUEL,
CE NAIBA FAC ZILIERII TAI SECRETI,I-AI TRIMIS LA TARA SA-TI LUCREZE TARLAUA,DE CE NU SE IMPLICA SA-I AJUTE PE CEI DE RURALA,EI CUM TE-AU SCOS DIN HAZNA, SI-AU RISCAT FUNCTIILE SI TRAIUL DE HUZUR PLAGIIND PTR TINE ABERATIILE SI MINCIUNILE TRIMISE DE ,,SUPERIORII'' TAI TOCMAI DE LA,,TEARA''???
E ADEVARAT CA AVETI APROX.20 DE ANI DE STUDII DAR DE CE UZATI NUMAI DE PRIMII 2-3 ANI???,,HAMLETII'' DE LA FD.MOLD.[PARTENERIITAI]AU INCEPUT SA DEA SPECTACOLE DE MARDEALA CU SPREY-URI LACRIMOGENE,FAPT TRECUT SUB TACERE TOT DE BINEFACATORII TAI.A FOST VORBA CUMVA DE MASINILE ADUSE PE VREO FUNDATIE DIN OCCIDENT???SE AUDE CA SI FLORY A DECOLAT DIN NOU,PROBABIL CAUTA FONDURI CONFORM CONTRACTULUI,DAR PE CARE CENTURA DIN PENIN SULA???
DESPRE NOI CE AI MAI AFLAT??? ,,SUCCESURI''!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei