Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2015 - Anul XX, nr. 123 (5935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După votul din CL

Nemţii care se ocupă de gestionarea adăpostului de câini nu vor să-l abandoneze, dar opresc orice investiţie şi campaniile de sterilizări gratuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia Consiliului Local Suceava de a nu aproba contractul de asociere cu Proanimals Tina, pentru gestionarea adăpostului de animale din lunca Sucevei, a provocat stupoare în rândul partenerilor germani cu care municipalitatea colaborează de aproape trei ani. După lungi negocieri, în cadrul cărora a fost întocmit modelul de contract de asociere, acesta a fost respins cu opt voturi "pentru" şi 13 abţineri, fără nici o motivaţie a votului negativ din partea majorităţii din Consiliul Local.

„Mă simt frustrat de votul dat de Consiliul Local, după câte eforturi s-au depus aici, la Suceava, de către voluntarii germani, după investiţiile făcute şi munca prestată în timpul nostru liber pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale câinilor din adăpost. Acest contract venea cu o soluţie pentru problema câinilor la Suceava, prin sterilizări masive şi un control strict al câinilor şi proprietarilor acestora, să eliminăm fenomenul abandonării acestora pe străzile oraşului”, a spus Ralf Trautmann, reprezentantul Asociaţiei Proanimals Tina.

Acesta a spus că deşi este profund dezamăgit de cele întâmplate, nu va abandona cei peste 1.500 de câini din adăpost, al căror număr creşte cu 250 de la o lună la alta, ca urmare a campaniei de prindere a acestora de pe străzi, ci va continua să îi îngrijească, dar implicarea asociaţiei va fi mai mică.

„Vom continua să îngrijim câinii din adăpost, să îi sterilizăm şi să îi tratăm, dar nu vom mai investi deloc acolo şi nu vom continua campaniile de sterilizări gratuite pentru câinii cu sau fără stăpân, organizate pentru a veni în sprijinul populaţiei. Vara aceasta trebuiau să înceapă campanii masive de sterilizare, inclusiv în localităţile limitrofe, dar, fără acest contract, pe cinci ani, să avem o strategie pe termen lung, nu mai facem nimic”, a declarat Ralf Trautmann, care venise special din Germania pentru a fi prezent la şedinţa de Consiliu Local de joi.

Acesta intenţionează să readucă în faţa Consiliului Local contractul de asociere, prin care Proanimals se obligă să asigure finanţări de aproximativ 10.000 de euro lunar, din donaţiile primite de la iubitorii de animale de peste hotare, şi să facă anual câte 500 de adopţii internaţionale. Contribuţia municipalităţii sucevene, conform contractului, este estimată la aproape 40.000 de euro anual, în principal pentru hrana câinilor, medicamente şi plata utilităţilor.

Personalul de la adăpostul de câini, 11 salariaţi, este plătit de Proanimals, care a adus acolo trei medici veterinari.

„Ce s-a întâmplat în CL a fost un şoc şi o pată neagră pentru municipiul Suceava, care a dat cu piciorul unui parteneriat public privat – un semnal de alarmă pentru orice investitor. Este un mare semn de întrebare asupra acestei decizii, care pare una politică, nu administrativă. Sper din suflet că se vor răzgândi”, a spus Claudiu Dumitriu, preşedintele Federaţiei Naţionale de Protecţie a Animalelor, care s-a implicat în realizarea acestui proiect la Suceava, dar e pregătit oricând să atace pe toate căile legale decizia CL.

Acesta a spus că în spatele deciziei surprinzătoare a Consiliului Local ar putea exista interese economice care să favorizeze o anumită firmă, care să preia gestiunea adăpostului şi care să facă profit din banii ce vor fi alocaţi de la bugetul local pentru îngrijirea animalelor, caz în care va porni o adevărată luptă cu autoritatea locală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemţii care se ocupă de gestionarea adăpostului de câini nu vor să-l abandoneze, dar opresc orice investiţie şi campaniile de sterilizări gratuite.
 Vizualizări articol: 2352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nemţii care se ocupă de gestionarea adăpostului de câini nu vor să-l abandoneze, dar opresc orice investiţie şi campaniile de sterilizări gratuite5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ! trimis de
(30 mai 2015, 12:43:34
Nemții sunt bine inteționați dar nu știu că cei care se ocupă de câini vor doar banii, Dumitriu ăsta, pe ce bani stă în delegație la Suceava? pe banii proprii sau pe banii nemților?
2.   ? trimis de
(30 mai 2015, 12:45:40
De copii mușcați de ce nu se ocupă și nu sunt vocali?
3.   Votat trimis de
(30 mai 2015, 12:55:08
pai cum sa se voteze in consiliul local cand se vede de la o posta ca asa zisele asociatii de protectia animalelor se lupta intre ele pe banii pentru intretunerea cainilor din lunca Sucevei si isi mai fac si plangeri pe la politie ?
4.   Ham ham trimis de
(30 mai 2015, 12:58:57
pai cum sa se vrea eutanasierea cainilor .... cand se trimit bani grei in buzunarele asociatiilor de protectie a animalelor ....? oare cei din germania stiu cati copii si adulti sunt muscati in Suceava de caini , hai sa-l intrebam pe carlan ca doar e director medical al spitalului el trebuie sa stie mai bine =, el si cu colega lui Doinita Cocris, marea iubitoare de caini vagabonzi din Suceava.
Ii sugerez doamnei Cocris sa si-i ia pe toti acasa daca ii sunt asa dragi si eventual sa plateasca si medicamentele pentru cei care sunt muscati de cainii fara stapan ( ca doar isi permite , are lant de farmacii!)!
4.1  RE: Ham ham trimis de
(30 mai 2015, 13:05:25
Doamna, vedeti ca ati gresit Bradatan e director medical al Spitalului si tot el e coleg cu Doinita Cocris "marea iubitoare de caini vagabonzi"cu ii sppuneti dvs!
4.2  RE: Ham ham trimis de
(30 mai 2015, 13:15:26
scuze, m-am lasat prinsa de euforia scrisului si a nervilor pe care mi-i fac cu cainii vagabonzi pe care trebuie sa ii alung in fiecare zi cand imi duc copilul la scoala !
5.   Sa-i ia dr....cu trimis de
(30 mai 2015, 13:02:50
acu 3 luni am fost muscat de un caine pe cand ma duceam sa arunc gunoiul la un buncar, am si eu o intrebare pentru mai marii iubitori de animale din Suceava:

- mie cine imi plateste tratamentul????????????????

faceti atata caz de saracii caini ca sunt maltratati, dar eu ce trebuia sa fac ,sa iau un par si sa omor cainele? ( nu ca atunci sareau asociatiile ca vai de mine ce s-a intamplat!!!)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei