Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2014 - Anul XIX, nr. 19 (5528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gestionarea situaţiilor de urgenţă în judeţul Suceava, în anul 2013

Luni, 27 Ianuarie 2014 (13:15:29)

Pe parcursul anului 2013, cele mai grave situaţii de urgenţă au fost produse de inundaţiile din perioada mai - iunie, precum şi de incendiile produse la fondul forestier (10 incendii cu afectarea a 85 ha), cele de mirişti şi de vegetaţie uscată (37 incendii cu afectarea a 40 ha), după cum se precizează în Raportul de activitate al Prefecturii Suceava pentru anul care a trecut. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava s-a implicat în găsirea soluţiilor cele mai bune pentru înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse, făcând posibilă reducerea efectelor acestora, iar comunităţile locale au fost sprijinite activ, inclusiv prin acordarea de ajutoare umanitare (inundaţii în luna mai în oraşul Liteni).

În cursul anului 2013, CJSU Suceava a fost convocat în 13 şedinţe.

O atenţie deosebită s-a acordat măsurilor preventive de înştiinţare şi de alarmare, în acest sens, pe parcursul anului au fost primite 175 avertizări meteo-hidrologice COD GALBEN şi 7 avertizări meteo-hidrologice COD PORTOCALIU, fiind avertizate primăriile din judeţ prin 182 circulare şi SMS - uri cu privire la iminenţa producerii unor fenomene meteorologice periculoase. În timpul perioadelor de avertizare/atenţionare, la sediile primăriilor s-a instituit şi s-a verificat asigurarea permanenţei, fiind luate măsuri pentru avertizarea populaţiei, instituţiilor publice şi agenţilor economici.

Pentru evaluarea pagubelor produse de  fenomene hidrometeorologice periculoase, au fost constituite 68 de comisii mixte de evaluare, care au desfăşurat activităţi în 119 localităţi de pe teritoriul judeţului Suceava.

Bilanţul pagubelorevaluate este următorul: au fost afectate 34 de locuinţe, 1,65 km de drumuri naţionale, 57,7 km de drumuri judeţene, 236,21 km de drumuri comunale, 124,45 km de străzi urbane, 161 de poduri, podeţe şi punţi, 3.909,78 ha de teren agricol, păşuni şi fâneţe etc.

Valoarea totală a pagubelor produse de fenomene hidrometeorologice periculoase se ridică la 41.378.779 lei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gestionarea situaţiilor de urgenţă în judeţul Suceava, în anul 2013.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gestionarea situaţiilor de urgenţă în judeţul Suceava, în anul 20135.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei