Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

334 de poliţişti vor participa luni la activităţile de deschidere a anului şcolar

Vineri, 13 Septembrie 2013 (16:05:19)

În data de 16 septembrie, când se dă startul unui nou an şcolar, 334 de poliţişti vor participa la festivităţile de deschidere a unităţilor de învăţământ şi vor prezenta mesajul poliţiei, promovând totodată recomandări cu caracter preventiv.

La sediul IPJ Suceava, sub conducerea prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, şi a reprezentanţilor poliţiei şi jandarmeriei, a avut loc vineri o întâlnire cu reprezentanţii a 23 de firme de pază şi protecţie şi sisteme de securitate, în care s-au stabilit măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ, 334 de poliţişti urmând a participa la activităţile de deschidere a anului şcolar 2013/2014.

Poliţiştii subliniază într-un comunicat de presă căsiguranţa în unităţile de învăţământ constituie şi în cursul acestui an şcolar o prioritate. În primele 6 luni ale anului 2013, la nivelul județului Suceava au fost sesizate 17 infracţiuni în care au fost implicaţi elevi, cu 7 fapte mai puţin decât în anul precedent. 

În contextul începerii anului şcolar 2013/2014, la data de 16 septembrie conducerea IPJ Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. În acest sens, s-a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind dată în responsabilitatea unui poliţist de proximitate sau care are atribuţii pe această linie şi care are îndatorirea de a monitoriza în permanenţă evenimentele din zonă şi a asigura ordinea şi liniştea publică.Unităţile de învăţământ au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate. 

Poliţiştii din structurile de prevenire, de proximitate şi de la posturile comunale vor avea întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi.

De asemenea, în vederea asigurării unui cadru unitar de desfăşurare a activităţilor, la nivel judeţean a fost elaborat sub coordonarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava un Plan Cadru de Cooperare asumat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean Şcolar.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 334 de poliţişti vor participa luni la activităţile de deschidere a anului şcolar.
 Vizualizări articol: 1198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
334 de poliţişti vor participa luni la activităţile de deschidere a anului şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei