Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ghiţă Ignat - „Ursul carpatin”, în libertate începând de aseară

Joi, 17 Ianuarie 2013 (08:58:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ghiţă Ignat, sau „Ursul carpatin” cum mai este cunoscut fostul practicant de lupte, a ieşit aseară din arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au admis cererea de punere în libertate sub control judiciar formulată de avocaţii lui Ignat, astfel încât acesta a ieşit de după gratii după aproximativ două luni.

„Ursul carpatin” nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu, dar şi alte obligaţii, printre care aceia de a se prezenta periodic la poliţie. De asemenea, el nu are voie să poarte nici o armă şi nici să ia legătura cu celelalte persoane puse sub acuzare în dosarul care-l priveşte.

Gheorghe Ignat este acuzat de anchetatori că în vara anului 2010 a scos aproximativ 500.000 de dolari australieni (peste 400.000 de euro) prin folosirea de dispozitive de skimming la bancomate, dispozitive care copiază banda magnetică a cardului introdus în bancomat, fiind folosită şi o cameră de luat vederi pentru a reţine codul PIN al cardului. Faptele au fost comise în special la ATM-uri din oraşele de pe coasta de est a Australiei (Sidney, Melbourne etc.), dar şi de pe teritoriul Malaeziei şi Marii Britanii.

„Ursul Carpatin” avea un complice în Australia, în persoana unui anume Cătălin Zamfirescu, din municipiul Braşov, care a fost arestat preventiv în acea ţară în septembrie 2010.

Fostul campion naţional al greilor la greco-romane, reprofilat pe luptele MMA din cuşti, avea alţi doi complici acasă, la Suceava, Ceauşu şi Ţilea, care, se arată în actul înaintat instanţei de judecată, decodau datele obţinute de Ignat şi Zamfirescu prin dispozitivele de skimming şi le trimiteau înapoi luptătorului, care cu ajutorul acestora făcea extragerile frauduloase de numerar.

„Inculpatul Gheorghe Ignat a plecat în Australia în scopul comiterii de infracţiuni de criminalitate informatică, disimulându-l sub aparenta necesitate a efectuării de antrenamente în această ţară în vederea participări la gale tip MMA (arte marţiale mixte), dar şi pentru a vizita biserici româneşti aparţinând cultului baptist”, au susţinut anchetatorii în referatul de propunere de arestare preventivă a luptătorului.

Anchetatorii susţin că tot sub pretextul că este sportiv de performanţă, luptătorul sucevean a obţinut viza de Australia. În acest sens, a luat legătura prin internet cu reprezentantul unei săli de antrenament, pe care l-a trecut ca persoană de contact în cererea de solicitare a vizei pentru Australia.

De asemenea, mărturisesc surse judiciare, Ignat le-a spus celor de la hotelul la care era cazat în Australia că este luptător şi că se antrenează dimineața devreme, pentru a justifica plecările în toiul nopţii.

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghiţă Ignat - „Ursul carpatin”, în libertate începând de aseară.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ghiţă Ignat - „Ursul carpatin”, în libertate începând de aseară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ........... trimis de
(17 ian 2013, 08:48:47
,,Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ”.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei