Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 4 (5211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cartea românească

Cătălin Mihuleac lansează romanul "Aventurile unui gentleman bolşevic"

Marţi, 8 Ianuarie 2013 (13:08:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătălin Mihuleac, "autorul cu cel mai mult umor din literatura română de astăzi" - cum l-a numit criticul literar Alex. Ştefănescu - le propune cititorilor o nouă carte: "Aventurile unui gentleman bolşevic". Este vorba de un roman, apărut sub egida editurii "Cartea românească", numărând 240 de pagini şi costând 25 de lei.

Cătălin Mihuleac este cunoscut pe plan local ca fost colaborator al "Monitorului de Suceava", dar şi prin piesa "Artă cu seminţe prăjite", reprezentată de câteva ori pe scenele oraşului, de către teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani.

Iaă cum îşi descrie Mihuleac personajul noului său roman:"Gentlemanul bolșevic este tot ce a reușit să creeze mai spectaculos România ultimului sfert de secol, în materie de vietăți pe două picioare. Două picioare încălțate obligatoriu cu mărci de la Gucci în sus, deși gentlemanul bolșevic se găsește la cel mult a doua generație în pantofi. Pantofi care - în treacăt fie spus - îl strâng îngrozitor, provocându-i riduri de intelectual și rupându-i fără milă zestrea de șosete.

Gentlemanul bolșevic e un hibrid care a prins imunitate la toate vaccinurile istoriei. El se mișcă dezinvolt în libertate, se înmulțeste cu aprindere și se ramifică în direcții neașteptate, acesta fiind principalul motiv pentru care romanul de față este doar în aparență datat și încheiat."

Romanul, scris în maniera satirei politice, este dirijat cu ingeniozitate în direcţia grotescului, a fanteziei pure, a burlescului liric, într-un vârtej ameţitor de umor negru. Ion Scutelnicu, gentleman bolşevic şi tovarăş de nădejde, orfan cu antecedente sadice, primeşte misiunea de a-l reeduca în spiritul artei angajate pe tânărul pictor rebel, pasionat de nuduri licenţioase, Emil Faure, care a avut naivitatea de a-l înfrunta pe fiul Dictatorului. Primul pas va fi mutarea acestuia într-un bloc-moloh antropofag, devotat sistemului. Metoda aplicata este plină de subtilitate şi cruzime, iar rezultatul va fi pe măsură.

Intriga dinamică, replicile ilariante, anecdotica spectaculoasă şi numeroasele picanterii sunt doar câteva dintre calităţile acestei savuroase comedii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Mihuleac lansează romanul "Aventurile unui gentleman bolşevic".
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătălin Mihuleac lansează romanul "Aventurile unui gentleman bolşevic"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei