Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2011 - Anul XVI, nr. 146 (4744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donţu: „Traian Băsescu nu are voie să negocieze cu foarfeca teritoriul României”

Joi, 23 Iunie 2011 (14:33:06)

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, consideră că ideea şefului statului privind reorganizarea administrativ-teritorială a ţării este fantezistă, arătând că Traian Băsescu nu are voie să negocieze cu foarfeca teritoriul României.

Donţu susţine că, în astfel de situaţii, referendumurile sunt obligatorii şi că orice altă soluţie este „ilegitimă şi imorală”. El s-a referit la ultima propunere a lui Băsescu cu opt judeţe mari plus două mici, Harghita şi Covasna, ca o concesie făcută UDMR-ului, arătând că dacă maghiarii nu acceptă această variantă în cele două judeţe nu vor mai fi instituţii deconcentrate.

„Să nu ne ascundem după degete. Băsescu profită de greşelile făcute de UDMR, care a exagerat pe tema Ţinutului Secuiesc, răspunzându-le astăzi cu şantaj direct. Dacă UDMR nu acceptă împărţirea, atunci li se va tăia accesul la resurse. Cum? Prin reorganizarea deconcentratelor. Ce înseamnă asta?  În Harghita şi Covasna nu vor mai fi instituţii deconcentrate dacă UDMR nu acceptă propunerea lui Traian Băsescu. La aceasta se adaugă statutul minorităţilor într-o formă care azi nu poate fi acceptată. Dintr-un interes politic care ţine de viitoarele alegeri, Băsescu intenţionează să-şi bată joc de românii din Ardeal chiar călcând în picioare propriile argumente pentru susţinerea regionalizării, respectiv că este nevoie de judeţe mai mari pentru atragerea fondurilor europene”, a declarat Donţu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: „Traian Băsescu nu are voie să negocieze cu foarfeca teritoriul României”.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu: „Traian Băsescu nu are voie să negocieze cu foarfeca teritoriul României”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stupiditate maxima trimis de
(23 iun 2011, 22:31:42
In tonul obisnuit, tot ce are legatura cu Basescu este gresit. Chiar daca crearea regiunilor ne apropie mai mult de o organizare occidentala, moderna, usl trebuie sa demonstreze ca e gresit... Iar exemplul de aici, cu foarfeca, este elocvent: cand unesti judete "le cosi" nu "le tai cu foarfeca". Dar asa e cand nu ai solutii, te joci cu cuvintele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei