Google
Arcadia CMB
Arcadia CMB
Arcadia CMB
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6292 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9502 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Datini şi obiceiuri

Ritualul preparării porcului, sâmbătă la Muzeul Satului Bucovinean

Vineri, 17 Decembrie 2010 (14:58:38)

Ritualul preparării porcului tăiat de Ignat poate fi văzut, sâmbătă, la Muzeul Satului Bucovinean, de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei. La ora 10.00, un porc sacrificat tradiţional cu cuţitul, fără asomarea impusă de normele europene va fi adus în incinta muzeului, unde vizitatorii vor putea vedea „pe viu” toate celelalte etape: pârlire cu foc de paie, spălare, tranşare şi preparare. Salariaţi ai muzeului vor face demonstraţii practice de pregătire a tobei, cârnaţilor, caltaboşilor şi a altor preparate care fac deliciul mesei tradiţionale de Crăciun. 
O dată cu demonstraţiile de preparare, specialiştii de la Muzeul Bucovinei vor spune vizitatorilor şi povestea de Ignat şi istoricul bucatelor pentru masa de Crăciun, deci va fi un film vorbit al tradiţiilor şi obiceiurilor din Bucovina.
Evenimentul de sămbătă de la Muzeul Satului face parte din programul „Crăciun în Bucovina”, derulat de Consiliul Judeţean Suceava.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritualul preparării porcului, sâmbătă la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ritualul preparării porcului, sâmbătă la Muzeul Satului Bucovinean3.052

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei