Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şovăială

UDMR n-ar pleca de la masa guvernării

Vineri, 5 Noiembrie 2010 (15:57:41)

UDMR nu se grăbeşte să iasă de la guvernare, deşi primele declaraţii ale liderilor formaţiunii au fost în acest sens, după ce Curtea Constituţională a blocat asumarea răspunderii Guvernului pe legea educaţiei. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, membru în Consiliul Reprezentanţilor Unionali al UDMR, a declarat, vineri, la Suceava că politica Uniunii nu a fost niciodată una de schimbare a poziţiei de la o zi la alta, dar pe de altă parte prin decizia Curţii Constituţionale „s-a creat o situaţie pe care trebuie să o discutăm şi să o analizăm în partid şi în coaliţie pentru că e o situaţie neplăcută pe un proiect de reformă a statului foarte important”. Cseke Attila a afirmat că pentru UDMR legea educaţiei, în forma pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, este foarte importantă din punct de vedere al descentralizării sistemului şi nu neapărat pentru că dă posibilitatea etnicilor maghiari de a studia istoria şi geografia în limba maghiară. „Nu este vorba numai la geografie şi istorie. Descentralizarea pentru noi ca partid şi în domeniul educaţiei este la fel de importantă, foarte importantă. Acest proiect are şi alte componente de reformă. Mâine, la Tîrgu Mureş, are loc Biroul Executiv al UDMR, aşteptăm şi motivarea Curţii Constituţionale pentru că din câte ştiu o definiţie a efectului constatării conflictului de natură constituţională nu există în legislaţia românească şi în Constituţie. Dacă la constatarea neconstituţionalităţii unei legi ştim exact ce se întâmplă, la constatarea unui conflict de constituţionalitate între două autorităţi ale statului eu încă nu am văzut ce se întâmplă, care este efectul principal. Drept pentru care cred că motivarea Curţii este interesantă. Care este efectul? Se opreşte proiectul, nu se opreşte, trebuie să stăm la masă Parlamentul cu Guvernul, care sunt efectele? Această decizie trebuie să reglementeze, să ne spună care este efectul acestei decizii”, a declarat Cseke Attila. 
Întrebat ce va face UDMR dacă motivarea Curţii Constituţionale nu va permite în continuare asumarea răspunderii pe legea educaţiei, ministrul Cseke a răspuns că nu-i place să vorbească cu „dacă” şi speră că va fi găsită o soluţie deoarece această lege „este un proiect esenţial pentru coaliţie, un proiect important pentru România”.
Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, aflat alături de partenerul maghiar, a declarat, la rândul său că situaţia dintre cele două formaţiuni poate fi detensionată pentru că „PDL şi UDMR sunt legate de principii comune, precum descentralizare şi reforma statului” şi a dat de înţeles că legea educaţiei ar putea fi adoptată în următoarele luni, ceea ce teoretic ar presupune dezbaterea parlamentară.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UDMR n-ar pleca de la masa guvernării.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UDMR n-ar pleca de la masa guvernării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O sa dai tu socoteala putin mai tarziu trimis de
( 5 nov 2010, 18:31:25
date DRACU DE FLUTUR leagati o PIATRA DE GAT si ARUNCATE in RAUL SUCEAVA mai BOULE.........PSSSS si nui uita sa-i iei si pe capii portocalii cu tine javra ce iesti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei