Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie

„Din tezaurul arhivistic sucevean”

Marţi, 26 Octombrie 2010 (14:59:05)

La Muzeul de Istorie Suceava se deschide vineri, 29 octombrie a.c., la ora 13:00, expoziţia cu genericul „Din tezaurul arhivistic sucevean”.
Realizată de Arhivele Naţionale Suceava în colaborare cu Muzeul Bucovinei, expoziţia, prilejuită de sărbătorirea Zilei Arhivelor Naţionale (31octombrie 2010) marchează totodată împlinirea a 65 de ani de existenţă a arhivelor sucevene.

Înfiinţată în anul 1945, prin eforturile susţinute ale lui Gheorghe Lăzărescu şi ale directorului general Aurelian Sacerdoţeanu, Direcţia Regională Suceava a Arhivelor Statului a continuat activitatea Direcţiei Regionale din Cernăuţi, cu atribuţii pentru partea de sud a Bucovinei (judeţele Rădăuţi, Suceava, Câmpulung şi pentru judeţele Baia şi Dorohoi). 
În aprilie 1969, prin comasarea filialelor de la Rădăuţi, Câmpulung şi Fălticeni, se înfiinţează Filiala Arhivelor Statului Suceava, căreia, la data de 9 iunie a aceluiaşi an, i se atribuie un spaţiu în clădirea ocupată de Muzeul Judeţean, unde funcţionează şi în prezent. 
Arhivele sucevene deţin în depozitele proprii o cantitate de 4.369 ml de documente, organizate în 670 de fonduri, cu anii extremi 1398 (cel mai vechi document) şi 1998 (cel mai recent) - fonduri documentare provenind de la instituţii administrative, şcolare, ecleziastice, judecătoreşti care au funcţionat pe teritoriul actualului judeţ Suceava, dar şi dintre cele din nordul Bucovinei.
Expoziţia deschisă la Muzeul de Istorie Suceava cuprinde documente originale din secolele XV-XIX administrate de Arhivele Naţionale Suceava şi Muzeul Bucovinei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Din tezaurul arhivistic sucevean”.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Din tezaurul arhivistic sucevean”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei