Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2009 - Anul XIV, nr. 53 (4039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Mîrza, nemulţumit de controalele abuzive efectuate de instituţiile statului

Vineri, 6 Martie 2009 (12:27:59)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a declarat că are în intenţie iniţierea unui proiect de lege a controlului unic, prin care instituţiile cu atribuţii de verificare a activităţii agenţilor economici să efectueze doar unul sau două controale pe an, în baza unui grafic bine stabilit, şi nu atunci „când doreşte fiecare inspector, cum se face în prezent”.  „Aceste controale se vor desfăşura sistematic, dar diversele suspiciuni de evaziune sau reclamaţii vor fi tratate ca atare. Controalele se vor finaliza cu o serie de măsuri foarte drastice atât pentru cei care le execută cât şi pentru cei care practică activităţi ilegale mergând până la interzicerea de a mai practica asemenea activităţi sau profesiuni”, a subliniat Mîrza. Senatorul social democrat a arătat că a în ultima vreme a primit foarte multe sesizări de la cei care desfăşoară mici afaceri, îndeosebi în mediul rural, care se plâng de numărul foarte mare de controale din partea instituţiilor statului. Foarte mulţi, susţine Mîrza, au reclamat controale abuzive. „Sunt oameni care au diferite magazine şi într-o zi le vine un control de la o instituţie, în altă zi de la altă instituţie şi caută motive pentru a le da amenzi. Cineva mi s-a plâns că a primit amendă pentru că pe eticheta de la pâine era trecut numai preţul, nu şi gramajul. Pentru că numărul celor care controlează ajunge la un moment dat la numărul celor care practică diverse activităţi comerciale, am avut discuţii cu colegi din Senat, dar şi cu ministrul pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi voi fi iniţiatorul unei legi a controlului unic”, a încheiat Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza, nemulţumit de controalele abuzive efectuate de instituţiile statului .
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mîrza, nemulţumit de controalele abuzive efectuate de instituţiile statului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei