Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2007 - Anul XII, nr. 284 (3655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani din sport

Hagi, avere de 47 de milioane de dolari

Fostul antrenor al echipei Steaua, Gheorghe Hagi, se află pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi sportivi şi tehnicieni români în Top 300, publicat de revista "Capital", cu o avere estimată la 45-47 milioane de dolari. Cea mai mare investiţie a lui Hagi este hotelul Iaki, de cinci stele, din staţiunea Mamaia, care îi aduce un profit anual de 1,5 milioane de euro. În acest top, al celor mai bogaţi sportivi şi antrenori, Hagi este urmat de fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal a României, Gheorghe Popescu, cu o avere estimată la 41-42 milioane de dolari. Popescu s-a specializat pe investiţiile în domeniul imobiliar. De asemenea, fostul fotbalist, în asociere cu parteneri spanioli, a finalizat primul său proiect imobiliar de anvergură, complexul de apartamente de lux "Amfiteatru", din zona de nord a Bucureştiului. Pe locul al treilea se află fostul selecţioner Anghel Iordănescu, cu o avere de 18 milioane de dolari, strânsă în cea mai mare parte din activitatea ca antrenor la mai multe echipe din Emiratele Arabe. Iordănescu a câştigat în cele şase sezoane cât a antrenat în Emirate, câte două milioane de dolari pe an. La aceşti bani se adaugă veniturile realizate din hotelul Belvedere din Predeal şi câteva vile de lux din zona Pipera, pe care le închiriază.

Mircea Lucescu, salvat de salariul de la Şahtior

Următoarele poziţii în acestă ierarhie sunt ocupate de foştii fotbalişti Adrian Ilie şi Dan Petrescu, antrenorul Mircea Lucescu şi jucătorul Adrian Mutu. Adrian Ilie are o avere estimată la 16-19 milioane de dolari, obţinută din impresariat sportiv şi din imobiliare. Fostul fotbalist deţine hotelul Ruia, de patru stele, din Poiana Braşov şi a făcut multe achiziţii de terenuri în zona montană, construind mai multe vile de lux, pe care le-a închiriat ulterior. Dan Petrescu, cu o avere de 14 milioane de dolari, este proprietarul mai multor apartamente şi terenuri din Londra şi din împrejurimi, pe care le închiriază. În plus, Petrescu a fost cooptat de Gheorghe Popescu în realizarea unui proiect imobiliar în zona de nord a Bucureştiului.

Mircea Lucescu are o avere estimată la 13-14 milioane de dolari. După semnarea contractului de antrenor cu Şahtior Doneţk, veniturile tehnicianului, serios afectate de nişte investiţii neinspirate în România, au crescut simţitor, Lucescu câştigând în trei ani aproximativ zece milioane de euro.

Mutu, avere de 12-13 milioane de dolari

Adrian Mutu, cu o avere de 12-13 milioane de dolari, a înregistrat primul său succes financiar prin transferul la echipa Chelsea, în 2003, unde a fost plătit cu 3,5 milioane de euro. La Juventus şi Fiorentina Mutu a câştigat aproximativ două milioane de euro pe an, la care se adaugă şi contractul de publicitate cu Adidas, de 1,5 milioane de euro anual. În România, Mutu deţine o fabrică de articole de îmbrăcăminte şi un club. Averile au fost calculate pornind de la datele de bilanţ pentru 2006 ale firmelor controlate, însă autorii topului au ţinut cont şi de evoluţia afacerilor în acest an, precum şi de tranzacţiile încheiate. La realizarea topului s-a apelat la metodologia sumară utilizată de firmele de specialitate în evaluarea companiilor. De asemenea, pentru unele business-uri, a fost luată în calcul şi valoarea activelor aflate în patrimoniu. Datoriile scadente au fost contabilizate, însă obligaţiile curente sau cele reeşalonate nu au fost scăzute din valoarea afacerii.

Piaţa imobiliară a fost motorul creşterii majorităţii averilor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hagi, avere de 47 de milioane de dolari.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hagi, avere de 47 de milioane de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei