Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2007 - Anul XII, nr. 235 (3610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL

România, cădere dramatică în clasamentul coeficienţilor UEFA

"

România a urcat 3 locuri în clasamentul coeficienţilor UEFA în acest sezon, de pe 27 pe 24, dar are şanse minime să avanseze în această ierarhie după ce a rămas în cupele europene cu o echipă, Steaua, din 5, în urma eliminării formaţiilor Rapid şi Dinamo din Cupa UEFA, fiind însă posibil să coboare. După rezultatele de joi, din manşa secundă a turului întâi al Cupei UEFA, în care victoria echipei Dinamo la Boras, scor 1-0, cu IF Elfsborg, a fost insuficientă pentru calificare, la fel ca şi rezultatul de egalitate obţinut de Rapid, pe teren propriu, cu 1.FC Nurnberg, scor 2-2, reprezentantele "tricolore" în cupele europene au acumulat în total de 12 puncte. Cele mai multe puncte au fost aduse de Steaua - singura echipă rămasă în competiţie - 6,5, fiind urmată de Dinamo, cu 2,5 puncte, Rapid, cu două puncte, Oţelul şi CFR Cluj, ambele câte 0,5 puncte. Cele 12 puncte acumulate se împart la cinci, numărul de echipe înscrise în cupele europene (n.r. - formaţiile din Cupa UEFA Intertoto nu sunt luate în calcul), rezultând un coeficient de 2,4 ce situează România, în acest moment, în urma unor ţări precum Elveţia, Grecia, Austria şi Cipru. În funcţie de locul ocupat în clasamentul coeficienţilor, se stabileşte numărul de echipe pe care o ţară poate să-l înscrie în cupele europene, luându-se în calcul performanţele din ultimele cinci sezoane. Astfel, în sezonul 2008-2009 al cupelor europene, România va fi reprezentată de echipa campioană direct în grupele Ligii Campionilor, iar vicecampioana va lua startul în turul trei preliminar al competiţiei, urmând ca celor două formaţii să li se alăture alte patru în primul tur al Cupei UEFA: câştigătoarea Cupei României şi echipele clasate pe locurile 3, 4 şi 5 în campionat. În clasamentul pentru sezonul 2009-2010, România se situează deocamdată pe locul al cincilea, cu 40,339 puncte. În această situaţie, România ar putea înscrie, peste două sezoane, trei echipe în Liga Campionilor (campioana şi vicecampioana direct în grupe, ocupanta locului trei în turul trei preliminar) şi trei în Cupa UEFA: câştigătoarea Cupei plus echipele de pe locurile patru şi cinci. Însă, din cauza parcursului slab al celor cinci echipe în actuala ediţie, este aproape imposibil ca România să-şi păstreze locul al cincilea la finalul sezonului, deoarece Germania, ocupanta locului şase, cu 39,007 puncte, şi Rusia, locul şapte, cu 37 de puncte, au rămas în competiţie cu toate echipele cu care s-au înscris: şapte, respectiv patru. Primele locuri în clasamentul coeficienţilor din acest sezon sunt ocupate de Spania, cu 5,125 puncte (şapte echipe rămase în competiţie / opt echipe înscrise), Anglia, cu 5,125 puncte (7/8), Turcia, cu 5 puncte (3/4) şi Ucraina, cu 4,875 puncte (2/4).

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, cădere dramatică în clasamentul coeficienţilor UEFA.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România, cădere dramatică în clasamentul coeficienţilor UEFA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează