Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2007 - Anul XII, nr. 235 (3610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Piţurcă începe să definitiveze lotul pentru jocul cu Olanda

"

Antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a decis, vineri, să renunţe la serviciile jucătorilor Florentin Petre, Alin Stoica şi Cosmin Contra pentru meciurile cu Olanda şi Luxemburg, din preliminariile Campionatului European de fotbal, informează site-ul frf.ro. Florentin Petre (ŢSKA Sofia) şi Alin Stoica (KAA Gent) nu sunt titulari la echipele lor de club, în timp ce Cosmin Contra (Getafe FC) este accidentat, acestea fiind motivele pentru care s-a decis renunţarea la serviciile lor pentru partida de la Constanţa, cu Olanda, de la 13 octombrie, şi pentru cea din deplasare cu Luxemburg, de la 17 octombrie. Lotul definitiv al României va fi anunţat duminică, după disputarea jocurilor din cadrul etapei a X-a a Ligii I. Reunirea este programată la Casa Fotbalului, luni, ora 12.00, cu o jumătate de oră mai devreme având loc, în sala "Ioan Chirilă" din incinta Casei Fotbalului, o conferinţa de presă a selecţionerului Victor Piţurcă. După încheierea conferinţei, câţiva jucători convocaţi vor răspunde întrebărilor mass-media în aceeaşi sală. Plecarea spre Constanţa este prevăzută, cu autocarul, luni, la ora 12.30. La ora 18.30, pe stadionul "Farul" din Constanţa, este programat primul antrenament, deschis presei. Următoarea activitate de presă va avea loc vineri, de la ora 11.00, când se va desfăşura antrenamentul oficial, tot pe stadionul "Farul". Ultimele 15 minute vor fi deschise presei, după care vor urma conferinţa de presă a selecţionerului Victor Piţurcă şi "zona mixtă". A doua zi după meciul România - Olanda, deci duminică, 14 octombrie a.c., pe acelaşi stadion va avea loc, de la ora 18.00, un antrenament de recuperare, deschis presei. România va întâlni, la 13 octombrie, la Constanţa reprezentativa Olandei, iar la 17 octombri, în deplasare, selecţionata Luxemburgului, în grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008. Din grupa G mai fac parte formaţiile Bulgariei, Belarusului, Albaniei şi Luxemburgului.

Plecarea spre Luxemburg este prevăzută luni, 15 octombrie, ora 17.00, de pe aeroportul "Mihail Kogălniceanu". Revenirea în ţară este programată joi, 18 octombrie, la ora 11.00 (12.00 - ora României).

Van Basten vrea victoria la Constanţa

Selecţionerul Olandei, Marco van Basten, a declarat, vineri, că doreşte să obţină victoria în meciul cu România, în urma unui joc bun, informează presa olandeză.  "Cu România este important să facem un meci bun. În ciuda criticilor de după meciurile cu Bulgaria şi Albania, am obţinut şase puncte. Întotdeauna e greu împotriva unor astfel de echipe. Le mulţumesc jucătorilor pentru dăruire şi disciplină. Sunt mulţumit de felul în care decurg lucrurile. Vrem să câştigăm şi în România, bineînţeles, dacă se poate, în urma unui joc bun, dar în fotbalul de astăzi contează doar cele trei puncte. Nu contează scorul, vrem doar să câştigăm. Dacă vrei să ajungi la un turneu final, trebuie să câştigi meciurile de o manieră satisfăcătoare", a spus Van Basten.

Despre jucătorii Olandei

Selecţionerul Olandei a afirmat că portarul Edwin van der Sar a avut o accidentare asemănătoare şi la meciul amical cu Elveţia. "L-am oprit în lot. Edwin mi-a spus că deja se simte bine, luni va efectua un examen medical şi, dacă va fi apt, va juca. Eu sunt optimist, am speranţe că va juca. Dar să aşteptăm, răspunsul final îl va da el", a spus el. Van Basten a vorbit şi despre nemulţumirile mijlocaşului Clarenece Seedorf la adresa sa: "Când i se dă o şansă, trebuie să profite de ea. Şi se pare că se va ivi repede, din moment ce Sneijder este suspendat pentru meciul de la Constanţa". Opt jucători olandezi au un cartonaş galben, iar în cazul în care vor fi avertizaţi la Constanţa nu vor juca împotriva Sloveniei la 17 octombrie. Aceştia sunt Giovanni van Bronckhorts, Klaas-Jan Huntelaar, Kew Jaliens, Nigel de Jong, Joris Mathijsen, Ruud van Nistelrooy, Clarence Seedorf şi Rafael van der Vaart.  Robin van Persie, Mario Melchiot şi Wesley Sneijder sunt suspendaţi pentru meciul cu România. Van Basten l-a chemat la lot după aproape 16 luni pe Hedwiges Maduro, el jucând ultima oară cu Argentina la CM 2006. Revine totodată la naţionala Olandei şi Arjen Robben, ultima sa selecţie fiind în martie. Atacantul Jan Vennegoor or Hesselink nu a fost păstrat în lotul final din cauza unei accidentări la genunchi. Alţi jucători la care a renunţat Van Basten sunt Boy Waterman şi Tim de Cler. Joris Mathijsen va juca la Constanţa meciul cu numărul 25 în naţionala batavă.  Van Basten a fost surprins să audă că mijlocaşul Clarence Seedorf vrea să participe în 2008 atât la CE 2008 cât şi la Jocurile Olimpice. Antrenorul naţionalei de tineret şi al celei olimpice, Foppe de Haan, îl vrea în lotul pentru JO. "Ideea e că jucătorii pentru CE nu merg, în mod normal, şi la JO, dar dacă ţine neapărat, foarte bine. Mă întreb doar ce zice Milan despre această situaţie", a spus selecţionerul. În mod normal, selecţionata olimpică va participa în mai 2008 la un turneu de pregătire în SUA.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piţurcă începe să definitiveze lotul pentru jocul cu Olanda.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piţurcă începe să definitiveze lotul pentru jocul cu Olanda0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent