Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2009 - Anul XIV, nr. 95 (4081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Luptă strânsă pentru titlul de campioană

Formaţia CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), partida susţinută sâmbătă, pe teren propriu, în faţa echipei Oţelul Galaţi, în cadrul etapei a XXVII-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

0-1. Gabi Mureşan l-a faultat la marginea careului pe gălăţeanul Marius Pena, în postură de ultimul apărător, a fost primit cartonaş roşu, iar jucătorul Jivko Jelev a înscris, din lovitură liberă, cu un şut, pe sub zid, care nu a putut fi parat de Eduard Stăncioiu.

1-1. Dubarbier i-a pasat în partea stângă lui Ysouf Kone, aflat la limita ofsaidului, iar atacantul din Bourkina Faso a pătruns în careu şi a şutat la colţul lung, restabilind egalitatea.

La pauză, preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a coborât din tribuna oficială şi a mers la vestiare, fiind fluierat şi înjurat de mai mulţi suporteri, atât la plecare, cât şi la întoarcere.

Rezultatul de egalitate înregistrat sâmbătă este al treilea din cele cinci partide în care echipa CFR Cluj a fost antrenată de tehnicianul portughez Antonio Conceicao.

 

Clujenii şi-au cam luat gândul de la titlu

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Antonio Conceicao, a declarat că gruparea clujeană a jucat suficient de bine pentru a obţine victoria, dar unele greşeli ale elevilor săi au dus la acest rezultat.

"Cred că echipa a făcut suficient pentru o victorie astăzi, însă s-au comis unele greşeli, nu trebuia să încasăm acel gol. Am mai rămas şi fără un jucător. Eliminare lui Gabi Mureşan ne-a făcut meciul greu. În a doua repriza vroiam să întoarcem rezultatul, am avut şanse chiar să conducem cu scorul de 2-1. Vreau să-i felicit pe jucători pentru evoluţia de astăzi, au avut atitudine de campioni", a spus Conceicao.

Referitor la şansele echipei din Cluj-Napoca la titlu în acest sezon, Antonio Conceicao consideră că ele sunt destul de mici. "Este tot mai dificil să luăm titlul, acesta este însă obiectivul nostru şi nu vom renunţa pâna la final. Meciul cu Dinamo poată să fie ultima şansă pentru noi, dar înainte avem un meci de Cupă României şi trebuie să ne recuperăm pentru acest meci. De când am venit la echipă am încercat să fac o atmosferă mai bună la echipă, să avem un joc de calitate, dar nu este uşor să schimbi atâtea lucruri pentru că avem meciuri din trei în trei zile", a completat antrenorul portughez.

 

Braşovul l-a supărat pe Porumboiu

Formaţia FC Braşov s-a impus, sâmbătă, în deplasare, în faţa echipei SC Vaslui, cu scorul de 1-0.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Romeo Surdu, în minutul 34. Surdu a profitat de marcajul slab al lui Daniel Munteanu, a scăpat singur spre poartă în poziţie centrală şi l-a învins pe portarul Kuciak, cu un şut pe jos, în partea dreaptă, de la aproximativ 13 metri.

La partidă au asistat aproximativ 5000 de spectatori, printre care şi un grup de circa 20 de susţinători ai formaţiei braşovene.

Pentru SC Vaslui a fost al patrulea eşec pe teren propriu din acest sezon, după înfrângerile cu Dinamo, scor 1-2, cu Unirea Urziceni, scor 0-2 şi FC Argeş, scor 0-1, în timp ce pentru formaţia antrenată de Răzvan Lucescu succesul de la Vaslui este al doilea din deplasare. Precedenta victorie a echipei FC Braşov, fusese obţinută în etapa a VII-a, cu Gloria Buzău, scor 2-0.

 

Viorel Moldovan: „Este o înfrângere ruşinoasă”

Tehnicianul Viorel Moldovan s-a declarat nemulţumit de jocul echipei FC Vaslui, şi a precizat că vina pentru acest rezultat îi aparţine în totalitate, deoarece a fost neinspirat.

"Este o înfrângerea ruşinoasă, mai ales pe teren propriu. Trebuie să rămânem cu capul sus şi să ne pregătim cât mai bine pentru meciul cu CFR Cluj", a spus Moldovan.

Antrenorul echipei vasluiene a precizat că semifinala cu CFR Cluj, de miercuri, a devenit un meci crucial pentru obiectivul formaţiei sale. "Cupa rămâne principalul obiectiv. A devenit un fel de a fi sau a nu fi! Dacă jucăm ca astăzi, nu cred că avem vreo şansă. Aştept mai mult de la băieţii mei. N-am arătat ca o echipă europeană. Nu avem scuze", a mai spus antrenorul galben-verzilor.

El susţine că a avut o discuţie cu finanţatorul Adrian Porumboiu, făcând o primă analiză după înfrângerea de pe teren propriu cu FC Braşov. "A fost o discuţie între bărbaţi. Ce să-mi reproşeze!", a completat Moldovan, care nu a dorit să comenteze maniera de arbitraj a centralului Victor Berbecaru.

 

Braşovenii speră la o cupă europeană

Antrenorul FC Braşov, Răzvan Lucescu, s-a declarat extrem de mulţumit de victoria obţinută, susţinând că echipa sa a fost peste adversară, o formaţie agresivă în joc.

"A fost un meci de mare luptă, de mare angajament. Am întâlnit o echipă extrem de dură, agresivă, care are un joc agresiv. Am fost pregătiţi pentru asta. Astăzi am fost peste adversarii noştri. Am fost determinaţi şi i-am surprins pe contraatac. Este o victorie mare", a spus Lucescu.

El susţine că încă nu se gândeşte la cupele europene. "Este un succes de campionat. Nu ne gândim deocamdată la cupele europene. Am avut un retur foarte bun şi sper să avem continuitate. Acum, îmi felicit jucătorii pentru victorie. Este una meritată", a adăugat antrenorul braşovenilor.

 

Urziceniul îi suflă în ceafă liderului Dinamo

Formaţia Unirea Urziceni a câştigat, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0 (2-0), partida susţinută în faţa echipei Politehnica Iaşi.

În minutul 5, formaţia din Urziceni a deschis scorul după ce atacantul Dănălache a înscris cu un şut de la marginea careului de 16 metri.

Mijlocaşul Ricardo Gomes a dus scorul la 2-0 pentru oaspeţi înscriind din interiorul careului, după o centrare venită de pe partea dreapta de la Dacian Varga.

În mintunul 59, Dănălache a trimis un şut de la 10 metri care loveşte bara porţii apărate de goalkeeperul echipei moldave.

La jocul de pe stadionul Emil Alexandrescu au asistat aproximativ 6.000 de spectatori.

 

Dan Petrescu refuză echipa naţională

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat că nu crede că o altă formaţie din Liga I va reuşi să mai învingă gruparea antrenată de Cristiano Bergodi, în manieră în care a făcut-o echipa ialomiţeană.

"Sunt foarte fericit deşi nu se vede asta, mă temeam de acest joc pentru că de când a venit Bergodi la Poli Iaşi, această echipă a avut rezultate foarte bune. Au fost acele trei victorii cu scorul de 1-0, pe teren propriu, şi aceea înfrângere nemeritată cu CFR Cluj. Le-am cerut jucătorilor să înceapă tare meciul şi am reuşit să dăm două goluri repede. Mai avem de jucat şapte finale, iar greul abia acum începe pentru noi. Trebuie să rămânem în continuare concentraţi", a punctat tehnicianul formaţiei din Urziceni.

Întrebat dacă ar accepta postul de selecţioner al echipei naţionale a României, Petrescu a menţionat că, în opinia sa, nu el este printre primele opţiuni pentru această postură şi se va concentra pe funcţia de antrenor al formaţiei din Urziceni. "Dacă meritam să fiu antrenor la echipa naţională aş fi fost chemat până acum. Nu mi-ar plăcea să refuze alţi şi apoi să fiu chemat eu. Nu cred că merit să fiu ultimul pe listă. De aceea eu mă gândesc doar la Unirea Urziceni şi la meciurile foarte grele pe care urmează să le avem", a completat Petrescu.

 

Timişoara, victorie în prelungiri

Formaţia FC Timişoara s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 1-0 (0-0), în faţa echipei Gloria Bistriţa.

Unicul gol al meciului a fost înscris de Alexandru Curtean, în minutul 90+2, care a înscris cu un şut de la circa 30 de metri, direct în vinclul porţii lui Tătăruşanu.

În minutul 74, Mădălin Ciucă a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, în urma unui fault asupra lui Gigel Bucur.

În minutul 90+3, Tătăruşanu a venit în careul formaţiei FC Timişoara la o lovitură de colţ, însă Pantilimon a reţinut balonul, i-a pasat lui Stelian Stancu care a pornit pe contraatac, dar a şutat în bara din stânga de la aproximativ 18 metri, în faţa sa aflându-se Azevedo.

La partidă au asistat aproximativ 4000 de spectatori, printre care şi un grup de circa 100 de susţinători ai formaţiei FC Timişoara.

În minutul 87, Cisovsky a trimis balonul în bara transversală a porţii.

 

Balint aşteaptă cele 6 puncte

Antrenorul echipei FC Timişoara, Gavril Pele Balint, a declarat că formaţia sa a câştigat meciul cu Gloria Bistriţa printr-o execuţie a lui Alexandru Curtean, pe care o aşteaptă din iarnă, de când a fost transferat jucătorul.

"Când baţi Bistriţa de trei ori la rând în ultimele minute, nu mai e o întâmplare, dar nici nu pot spune că am pregătit meciurile să câştigăm în acest mod. Gloria e o echipă foarte bine organizată, foarte dificilă, putea marca în prima repriza, când a avut două-trei ocazii mari. Jocul s-a echilibrat apoi şi s-a rupt în momentul eliminării lui Ciucă. Au făcut un pas înapoi, am câştigat printr-o execuţie a lui Curtean pe care o aştept din iarnă. A fost un gol frumos, dar să nu uităm că am mai avut şi doua bare. E foarte greu să joci contra Gloriei, nouă ne convin echipele care riscă. Gloria nu riscă, se organizează foarte bine şi nu e o echipă care să retrogradeze", a spus Balint.

Gavril Balint susţine că ar fi mai bine ca FC Timişoara să nu evolueze în Cupa României, contra formaţiei Dinamo, după ce Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a decis ca respectiva partidă să se joace fără spectatori din cauza scandărilor rasiste ale galeriei dinamoviste la partida cu Rapid, din Liga I. "Sperăm să primim înapoi şi cele şase puncte, care sunt pe drum. Urmează meciul din Cupa, dar mai bine nu joci decât fără spectatori. Cine mai înţelege legile din fotbalul românesc? Nu ştiu dacă e rea voinţă, dacă e cineva contra noastră. Eu ştiu că suspendările se dau la jocurile de pe propriul teren, nu de pe teren neutru", a afirmat tehnicianul.

Ieri s-au mai jucat meciurile Universitatea Craiova - FC Argeş, scor 1-0 şi Gloria Buzău - Gaz Metan Mediaş, scor 1-2, în timp ce partida CS Otopeni – Steaua s-a disputat după închiderea ediţiei.

 

Clasament:

1. Dinamo Bucureşti 27 17 4 6 48-20 55 (13)
2. Unirea Urziceni 27 16 5 6 40-17 53 (14)
3. FC Timişoara* 27 17 7 3 51-28 52 (19)
4. CFR Cluj 27 13 9 5 36-21 48 (6)
5. Universitatea Craiova 27 12 10 5 36-20 46 (4)
6. Rapid Bucureşti 27 13 6 8 36-26 45 (3)
7. Steaua Bucureşti 26 10 12 4 32-21 42 (3)
8. FC Braşov 27 10 12 5 27-20 42 (3)
9. FC Vaslui 27 12 5 10 36-32 41 (-1)
10. FC Argeş 27 10 7 10 34-34 37 (-2)
11. Oţelul Galaţi 27 10 6 11 34-37 36 (-6)
12. Pandurii Târgu Jiu 27 9 7 11 23-32 34 (-5)
13. Gloria Bistriţa 27 8 5 14 24-33 29 (-13)
14. Politehnica Iaşi 27 8 4 15 21-37 28 (-14)
15. Gaz Metan Mediaş 27 7 6 14 29-42 27 (-12)
16. Farul Constanţa 27 6 5 16 20-44 23 (-19)
17. CS Otopeni 26 2 7 17 19-43 13 (-23)
18. Gloria Buzău 27 2 3 22 15-54 9 (-30).
 
* FC Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte de FIFA.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luptă strânsă pentru titlul de campioană.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luptă strânsă pentru titlul de campioană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei