Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Steaua a egalat CFR-ul şi finalul de campionat se anunţă nebun

Echipa Steaua Bucureşti a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Dacia Mioveni, în etapa a XXVII-a a Ligii, şi a obţinut victoria cu numărul 1.000 din palmares, în urma căreia a egalat la puncte pe CFR Cluj, care rămâne lider datorită golaverajului superior.

Dorin Goian a deschis scorul pentru Steaua în minutul 49, la un minut după ce Jose Moreno trimisese mingea în bară. La un corner de pe dreapta executat de Mendoza, mingea l-a depăşit pe portarul Răzvan Stanca, iar Goian a marcat cu capul, de la şase metri, dintre trei adversari.

Jose Moreno a ridicat scorul la 2-0, în minutul 56. El a primit o pasă de la Neaga, a scăpat din marcajul lui Olteanu, l-a driblat pe Stanca în careu şi a marcat cu un şut de la 14 metri.

În minutul 79, antrenorul Daciei Mioveni, Sorin Cârţu, a fost trimis în tribună, după ce a intrat pe teren protestând vehement pentru că arbitrul nu l-a sancţionat pe stelistul Valentin Badea, care l-a lovit cu cotul în figură pe Andrei Neagoe. Cârţu i-a reproşat arbitrului de rezervă că nu l-a atenţionat pe centralul Berbecaru, care nu a văzut faza. După eliminare, Cârţu a plecat direct la vestiare, traversând terenul de joc.

Înainte de începerea meciului, pe stadionul din Bulevardul Ghencea s-a anunţat, la staţia de amplificare, că liderul CFR Cluj a pierdut meciul de pe teren propriu cu Pandurii, scor 1-2, iar spectatorii au scandat "Campionii! Campionii!". Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că a avut "o premoniţie" că gorjenii vor câştiga la Cluj şi apoi a început să cânte "Cu noi este Dumnezeu".

Pe stadionul Steaua s-a scandat şi numele antrenorului stelist Marius Lăcătuş, care sâmbătă a împlinit 44 de ani, iar spectatorii i-au cântat "La mulţi ani". De asemenea, suporterii stelişti au pregătit o coregrafie specială pentru Lăcătuş, afişând mai multe bannere cu chipul antrenorului şi cu mesaje ca "La mulţi ani, Lăcă!", "Legenda vie" şi "Spirit de luptă". Lăcătuş le-a răspuns fanilor aplaudându-i.

O altă fază confuză s-a petrecut în în minutul 62. Atunci, după un clinci între Pleşan şi Robert Neagoe, arbitrul Victor Berbecaru le-a arătat amândurora cartonaşul galben, iar stelistului i l-a arătat şi pe cel roşu. Jucătorii stelişti l-au atenţionat pe central că Pleşan era doar la primul avertisment, iar după câteva secunde Berbecaru şi-a recunoscut greşeala iar mijlocaşul stelist a continuat jocul. În urma rezultatului de duminică, Steaua rămâne singura echipă neînvinsă pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii I, după ce CFR Cluj a pierdut partida cu Pandurii, scor 1-2.

Steaua a acumulat 59 de puncte şi a egalat pe CFR Cluj, care rămâne, însă, lider, datorită unui golaveraj superior. Totuşi, Steaua are 59 de puncte şi datorită deciziei Comisiei de Disciplină a FRF de a-i acorda victoria la masa verde, scor 3-0, în derbiul cu Rapid, din etapa a XXIV-a, întrerupt în minutul 74, din cauza incidentelor. Dacă această decizie nu va fi modificată de alte instanţe federale şi la finalul sezonului cele două echipe vor continua să fie la egalitate de puncte, Steaua va beneficia de avantajul rezultatelor directe cu CFR Cluj, formaţie în faţa căreia a obţinut patru puncte din şase posibile: 0-0 în deplasare şi 3-1 pe teren propriu.

 

Gigi Becali, extrem de mulţumit de jocul rezultatelor

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, la Sport.ro, că îşi doreşte ca peste o săptămână, timp în care va întâlni Gloria Bistriţa şi Universitatea Cluj, echipa antrenată de Marius Lăcătuş să aibă un avans de şase puncte faţă de CFR Cluj, care ar trebui să piardă cu Unirea Urziceni şi Rapid.

"Până la final nu se ştie ce se întâmplă. Multe sunt căile Domnului. Steaua a jucat toate meciurile pe teren. Şi Rapid la fel. Am spus după meciul cu Poli Iaşi că Steaua va avea 14 victorii, iar asta este a şaptea. CFR are un program infernal faţă de noi", a spus Becali.

Într-o intervenţie în direct la Realitatea TV, Gigi Becali a declarat că este mulţumit de felul în care Steaua arată în teren şi de atacantul columbian Jose Moreno, autorul golului al doilea în partida cu Dacia Mioveni: "Steaua începe să arate mai bine, suntem mai eficienţi în atac. Pepe Moreno e un jucător de care sunt încântat că l-am adus".

 

Lăcătuş: „Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”

Antrenorul Marius Lăcătuş a declarat că nu se aştepta ca Steaua să recupereze atât de repede diferenţa de puncte care o despărţea de liderul CFR Cluj la începutul anului 2008 şi a avertizat că jucătorii trebuie să rămână "cu picioarele pe pământ" şi să se mobilizeze şi mai mult.

Lăcătuş a menţionat că după ce au reuşit să egaleze la puncte liderul Ligii I, jucătorii Stelei trebuie să rămână realişti şi să nu se considere deja campioni. "Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, avem deplasări grele la Bistriţa, Galaţi, Craiova, Dinamo. Dacă învingem acasă şi aducem şi punctele necesare din deplasare, atunci va fi bine. Nu trebuie să stăm liniştiţi că, vezi Doamne, Steaua e ca şi campioană. Avem jucători experimentaţi, sunt sigur că vor rămâne cu picioarele pe pământ. Nu văd de ce ar fi presiune mai mare, jucătorii trebuie să fie mobilizaţi de faptul că am ajuns aici", a punctat tehnicianul stelist.

Marius Lăcătuş a explicat situaţia lui Dayro Moreno, care a fost doar rezervă la ultimele partide. "El a jucat titular, a şi marcat, când se apelează la el trebuie să dea totul. În ultimele meciuri am ales alte soluţii şi rezultatele dovedesc că am procedat bine. Sunt convins că va avea un aport substanţial", a spus Lăcătuş.

 

CFR Cluj, prima înfrângere pe teren propriu

Formaţia CFR Cluj a înregistrat, duminică, prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon, fiind învinsă, cu scorul de 2-1 (1-0), de Pandurii Târgu Jiu, echipă care a obţinut în partida din etapa a XXVII-a a Ligii I a cincea victorie consecutivă.

Scorul a fost deschis în minutul 38, de Sousa, care a deviat mingea în propria poartă la o centrare a echipei Pandurii.

CFR Cluj a rămas în inferioritate numerică în minutul 45+1, când Cadu a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu.

Ilie Iordache a mărit diferenţa de pe tabela de marcaj în minutul 63, înscriind cu un şut plasat după ce a scăpat singur pe contraatac.

În minutul 79, Semedo a înscris după o acţiune prelungită de atac, dar arbitrul a anulat reuşita portughezului după un fault în prealabil al lui Sousa.

CFR Cluj a redus din diferenţă şi a stabilit scorul final, 1-2, în minutul 90+3, când, la o centrare prelungită pe spate de Tony până la Trică, acesta din urmă a reluat din voleu şi a înscris în poarta oaspeţilor.

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, suspendat, împreună cu preşedintele grupării clujene, Iuliu Mureşan, au urmărit meciul de pe o platformă aflată în spatele băncii de rezerve. Andone s-a agitat pe toată durata meciului şi a dat indicaţii propriilor jucători, iar la pauză a discutat aproximativ un minut cu antrenorul secund Romulus Gabor.

Pentru CFR Cluj aceasta a fost a patra înfrângere din actuala ediţie de campionat.

 

Andone crede că CFR-ul îşi poate reveni

Tehnicianul Ioan Andone a declarat, duminică seară, că CFR Cluj nu mai are voie să facă paşi greşiţi şi a precizat că jucătorii clujeni merită felicitări pentru modul în care au jucat în inferioritate numerică.

"A fost o zi cu ghinion pentru noi, o primă repriză foarte proastă. Am jucat mai bine în 10 decât am făcut-o în 11. Jucătorii mei trebuie felicitaţi pentru cum au evoluat în 10. Nu mai avem voie să facem paşi greşiţi, dacă luăm 6 puncte din meciurile cu Urziceni şi Rapid, rămânem în cursă. Consider că titlul se joacă şi dacă facem 21 de puncte până la finalul sezonului suntem campioni", a spus Andone.

El a precizat că CFR Cluj a primit prea multe goluri din faze fixe în acest retur de campionat. "Cred că luăm prea multe goluri din lovituri libere şi înscriem foarte greu din faze fixe deşi avem mulţi jucători redutabili la cap", a explicat el.

Andone consideră că la partida cu Pandurii s-a simţit absenţa lui Fabbiani şi Culio, care "puteau face diferenţa". "Am mizat pe Dubarbier şi Semedo în atac pentru că ei au făcut un meci foarte bun cu Dinamo, dar Dubarbier nu a fost azi într-o zi prea fericită. Poate trebuia să-l introduc pe Ruiz mai devreme, pentru că el a reuşit să-i pună în dificultate pe Alin Rus şi Chibulcutean", a declarat Ioan Andone, care a urmărit partida de pe o platformă aflată în spatele băncii de rezerve. "Probabil mă vor mai ţine, pentru că marţi m-au chemat iar la Comisia de Disciplină şi nu ştiu pentru ce", a adăugat el.

 

Neagoe vrea ca titlul să meargă la Cluj

Tehnicianul Eugen Neagoe a declarat că el crede că formaţia din Târgu Jiu va fi ultima care se impune pe terenul echipei clujene, în actuala ediţie de campionat. "Consider că nu s-a decis azi campioana. Sunt bucuros că am învins şi sunt bucuros că suntem prima echipă care a reuşit să câştige la Cluj. Le-am şi spus jucătorilor înainte de meci că vom fi primii care vom învinge CFR la Cluj. Îmi pare rău pentru CFR. Cred că vom fi ultima echipă care câştigă la Cluj în acest campionat. Să nu uităm că şi anul trecut am fost prima echipă care a reuşit să bată pe Dinamo la Bucureşti", a spus Neagoe.

Tehnicianul şi-a lăudat jucătorii: "Sunt fericit că pot să lucrez cu asemenea jucători, cu asemenea caractere. Era păcat ca ei să meargă în Liga a II-a, am crezut tot timpul în ei, ştiu că sunt foarte valoroşi şi şi-au dat şi ei seama de greşelile pe care le-au făcut în tur".

Neagoe a menţionat că nu ar accepta ca echipa Pandurii să fie stimulată de alte formaţii. "Jucătorii nu au jucat pe bani promişi din altă parte. Nu voi accepta niciodată ca echipa să fie stimulată de alte formaţii", a explicat el.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj 27 18 5 4 44 - 21 59 (+17)
2. Steaua Bucureşti 27 18 5 4 34 - 14 59 (+17)
3. Rapid Bucureşti 27 14 7 6 40 - 23 49 (+10)
4. Dinamo Bucureşti 27 14 7 6 41 - 25 49 (+10)
5. Poli Ştiinţa Timişoara 27 14 7 6 47 - 33 49 (+10)
6. Unirea Urziceni 27 13 10 4 32 - 19 49 (+7)
7. FC Vaslui 27 10 11 6 38 - 25 41 (+2)
8. Gloria Bistriţa 27 9 9 9 28 - 32 36 (-3)
9. Universitatea Craiova 27 10 5 12 30 - 35 35 (-7)
10. Oţelul Galaţi 27 10 3 14 34 - 44 33 (-6)
11. Pandurii Târgu Jiu 27 8 6 13 29 - 35 30 (-12)
12. Poli Iaşi 27 8 6 13 29 - 35 30 (-12)
13. Dacia Mioveni 27 7 7 13 23 - 34 28 (-11)
14. Gloria Buzău 27 7 6 14 26 - 45 27 (-15)
15. Farul Constanţa 27 5 10 12 15 - 28 25 (-17)
16. UT Arad 27 5 8 14 23 - 35 23 (-16)
17. Ceahlăul Piatra Neamţ 27 6 5 16 22 - 37 23 (-19)
18. Universitatea Cluj 27 3 11 13 28 - 43 20 (-19)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua a egalat CFR-ul şi finalul de campionat se anunţă nebun.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua a egalat CFR-ul şi finalul de campionat se anunţă nebun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei