Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

CFR Cluj şi Rapid au pierdut câte un tempo în lupta pentru titlu

Echipa CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, sâmbătă, în deplasare, în compania formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ, în etapa a XXIII-a a Ligii I.

În minutul 75, Ceahlăul a marcat prin Forminte, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Antrenorul Ioan Andone a declarat că în economia campionatului va conta foarte mult punctul obţinut de CFR Cluj în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

"Am acumulat un punct, nu spun că am pierdut două, în economia campionatului va conta mult punctul acesta. La Piatra Neamţ este terenul unde nu am câştigat niciodată. Un punct pentru noi, unul pentru ei, echitabil. Nu a fost un joc spectaculos. Însă nici noi nu suntem cei care am fost astă-toamnă. Ne-am pierdut din prospeţime, agresivitate, din grup. Este foarte greu să ne mai ajungă chiar şi în aceste condiţii. Sunt realist. Ştiu unde suntem, însă trebuie să găsesc unde am greşit în pregătirea de iarnă. Suntem conştienţi că ne aşteaptă meciuri la fel de grele. Ceahlăul este o echipă foarte bună, care nu va retrograda, o echipă care o să-şi facă lot, care să ajungă în cupele europene", a spus Andone.

 

Clujenii contestă arbitrajul, nemţenii îl laudă

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că arbitrul ar fi trebuit să acorde penalti pentru clujeni la un henţ în careu al jucătorului Bruno Fernandes.

"Este un rezultat echitabil. Bruno Fernandes a făcut henţ în careu, trebuia acordat un penalti. În rest sunt mulţumit de rezultat, ţinând cont de faptul că puteam să şi pierdem. Am obţinut un punct important", a spus Mureşan, care a precizat că nu se teme că CFR Cluj va pierde titlul.

Tehnicianul Viorel Hizo a declarat că formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ nu merita doar o remiză în întâlnirea cu CFR Cluj.

"Echipa a jucat bine, cred că am pierdut două puncte. Rezultatul este nedrept, am fost peste Cluj, ratând patru ocazii mari de gol. Am muncit mult să spargem gheaţa în această primăvară. E foarte bine că am reuşit acest punct, dacă adun banii cheltuiţi de CFR Cluj, îmi dau seama că este bugetul Ceahlăului pe foarte mulţi ani. CFR Cluj este o echipă valoaroasă. Echipa mea nu arată ca o echipă dezorganizată, care să joace în liga a II-a", a spus Hizo.

Tehnicianul s-a declarat mulţumit de arbitraj: "Am avut un arbitraj corect, deşi ne-am temut, pentru că am avut prea multe probleme, suflăm şi în iaurt".

 

Rapid a smuls un punct la Craiova

Echipa Rapid Bucureşti a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul disputat, duminică, în deplasare, împotriva Universităţii Craiova, şi rămâne la opt puncte distanţă de liderul clasamentului, CFR Cluj.

Rapid a deschis scorul în minutul 15, prin Pierre Boya, care a marcat de la 8 metri, cu piciorul stâng, după o centrare de pe stânga a lui Cesinha.

Universitatea Craiova a restabilit egalitatea în minutul 24, prin Florin Costea. Acesta a primit o pasă de la Prepeliţă şi, dejucând pasul la ofsaid al fundaşilor rapidişti, a rămas singur cu portarul Dănuţ Coman şi a marcat pe lângă acesta, cu un şut de la 15 metri.

În minutul 48, Rapid a rămas în inferioritate numerică, Vladimir Bozovici primind direct cartonaşul roşu pentru că, într-un duel cu Bărboianu, a lovit adversarul cu mâna în gât. La aceeaşi fază, jucătorul gazdelor a primit şi el cartonaşul galben pentru că l-a tras de tricou pe fundaşul rapidist.

Universitatea Craiova a beneficiat de un penalti în minutul 54, când Marius Constantin l-a faultat în careu pe autorul golului gazdelor, Florin Costea. Tot el a executat lovitura de la 11 metri, şutând în dreapta lui Dănuţ Coman, însă portarul rapidist a reuşit să apere.

Michael Baird a marcat pentru Universitatea în minutul 72, cu capul, după o centrare de pe dreapta a lui Dănănae, însă reuşita sa a fost anulată pentru un presupus fault asupra lui Vasile Maftei.

 

Timişoara s-a impus clar în derbiul Banatului

Formaţia Poli Ştiinţa Timişoara a câştigat cu scorul de 2-0 (1-0), derbiul regional cu UT Arad.

Gazdele au deschis scorul în minutul 23, prin Arman Karamian, care a trimis în poartă, din 6 metri, o minge respinsă de portarul Daniel Tudor, după o lovitură liberă executată de Artiom Karamian.

Abiodun a mărit diferenţa în minutul 52, când Aliuţă a centrat de pe partea stângă, Tudor a respins, iar nigerianul a înscris cu un şut de la aproximativ 10 metri.

Antrenorul formaţiei Poli Ştiinţa Timişoara, Duşan Uhrin jr., a declarat că nu se gândeşte la titlu, obiectivul său rămânând clasarea pe un loc care să permită accederea în cupele europene.

"Sunt bucuros pentru rezultat, jucătorii au răspuns cerinţelor mele, scopul nostru a fost să nu primim gol şi ne-a ieşit jocul pentru că am avut şi constanţă în viteză. Adversarii au fost cum ne-am aşteptat. Noi am echilibrat jocul, am avut o viteză constantă şi ne-am ferit de situaţii standard, cum sunt loviturile libere. Echipa merge bine şi e un lucru îmbucurător. Sunt fericit că am controlat jocul", a spus Uhrin, care a precizat că nu l-a folosit ca titular pe Gigel Bucur deoarece jucătorul este accidentat uşor.

 

Iancu crede că asta e condiţia arădenilor

Preşedintele clubului Poli Ştiinţa Timişoara, Marian Iancu, a declarat că timişorenii au arătat diferenţa din clasament la meciul cu UTA şi a precizat că nu îi este indiferent ce se întâmplă la gruparea arădeană.

"Dedic victoria tatălui meu", a spus Iancu, care a precizat că a avut puţine emoţii la partida de sâmbătă. Referitor la situaţia din clasament, Iancu a spus că "jocurile sunt făcute", menţionând că Steaua este favorită la locul doi.

Antrenorul echipei UTA, Marin Barbu, a declarat că formaţia arădeană ar fi putut să le creeze probleme mari timişorenilor dacă ar fi avut mai mult curaj.

"Am venit să ne apărăm cu ardoare, dar am făcut din nou greşeli şi le-am dat şansa să dea două goluri. Cu mai mult curaj puteam să le punem probleme mari. A fost un fault la Mihuţ în careu şi comentatorii au spus asta, luaţi-o dumneavoastră cum vreţi. Nu am făcut un joc rău, dar dacă am fi fost mai concentraţi nu am fi făcut două cadouri adversarilor. Am avut şanse singuri cu portarul", a spus Barbu.

 

Oţelul şi Vaslui, egal echitabil

Formaţia Oţelul Galaţi a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida disputată, sâmbătă, pe teren propriu, în compania echipei FC Vaslui, în etapa a XXIII-a a Ligii I.

Ciprian Deac a deschis scorul pentru Oţelul în minutul 60, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 22 de metri la colţul scurt.

FC Vaslui a egalat în minutul 89, prin N'Doye, după o pasă lungă de la Matei.

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat că rezultatul i se pare echitabil şi a precizat că vasluienii au arătat că sunt o echipă valoroasă, care îşi merită locul în clasament.

Tehnicianul echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, s-a declarat nemulţumit de cartonaşele galbene primite de jucătorii săi la meciul cu Oţelul şi a precizat că îi va cere directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu, să ia măsuri în acest sens.

 

Pandurii, victorie mare la Buzău

Echipa Pandurii Târgu Jiu a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia Gloria Buzău, în etapa a XXIII-a a Ligii I, reuşind să obţină o victorie în primul eşalon după 17 runde.

Ultima victorie a echipei Pandurii a fost tot cu Gloria Buzău, dar pe teren propriu, scor 3-0, în etapa a VI-a, la 31 august 2007. Ciprian Vasilache a deschis scorul pentru Pandurii în minutul 38, cu un şut de la 18 metri lateral dreapta.

În minutul 51, Daniel Orac a majorat diferenţa cu un şut de la 16 metri în dreapta lui Barbu.

Gloria Buzău a reuşit să reducă din handicap în 60, atunci când Claudiu Ionescu a transformat o lovitură de departajare dictată în urma unui fault asupra sa comis de Djapka.

Pandurii a mai marcat încă o dată, în minutul 78, atunci când Alexandru Păcurar a marcat dintr-un penalti dictat în urma unui fault al lui Ninu din poziţie de ultim apărător. La această fază, Ninu a fost eliminat.

 

U Cluj şi Dacia Mioveni, egal în derbiul suferinţei

Formaţia Universitatea Cluj a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată, duminică, pe teren propriu, în compania echipei Dacia Mioveni.

Dacia Mioveni a rămas în inferioritate numerică în minutul 68, când a fost eliminat Liviu Negoiţă, după ce a primit al doilea cartonaş galben

La partidă au asistat aproximativ 6.000 de spectatori.

Aseară s-a mai jucat meciul Steaua-Unirea Urziceni.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj 23 16 5 2 39 - 16 53 (+17)
2. Rapid Bucureşti 23 13 6 4 35 - 18 45 (+12)
3. Poli Ştiinţa Timişoara 23 13 6 4 43 - 28 45 (+12)
4. Steaua Bucureşti 22 13 5 4 25 - 13 44 (+11)
5. Unirea Urziceni 22 11 8 3 27 - 16 41 (+5)
6. Dinamo Bucureşti 23 11 7 5 35 - 21 40 (+7)
7. FC Vaslui 23 9 10 4 33 - 21 37 (+4)
8. Gloria Bistriţa 23 8 7 8 25 - 29 31 (-2)
9. Oţelul Galaţi 23 9 3 11 31 - 40 30 (-3)
10. Poli Iaşi 23 7 6 10 25 - 29 27 (-9)
11. Universitatea Craiova 23 7 4 12 24 -32 25 (-11)
12. Farul Constanţa 23 5 8 10 13 - 24 23 (-13)
13. Gloria Buzău 23 6 5 12 23 - 40 23 (-13)
14. Dacia Mioveni 23 5 7 11 19 - 29 22 (-11)
15. Ceahlăul Piatra Neamţ 23 6 3 14 20 - 30 21 (-15)
16. UT Arad 23 4 7 12 19 - 30 19 (-14)
17. Pandurii Târgu Jiu 23 4 6 13 23 - 33 18 (-18)
18. Universitatea Cluj 23 2 11 10 25 - 35 17 (-16).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Cluj şi Rapid au pierdut câte un tempo în lupta pentru titlu.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
CFR Cluj şi Rapid au pierdut câte un tempo în lupta pentru titlu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte