Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Liga I

Dinamo, victorie după un meci suspect de blat

Echipa Dinamo Bucureşti a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), formaţia Dacia Mioveni, într-un meci din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I.

Ianis Zicu a deschis scorul pentru Dinamo în minutul 57, când a reluat din faţa porţii o centrare de pe partea stângă a lui Adrian Cristea.

Dinamo a majorat diferenţa în minutul 83 prin Florin Bratu, care a şutat plasat, în diagonală, din marginea careului, învingându-l pe Stanca.

Gazdele au redus din diferenţă în minutul 90+1, prin Ionuţ Savu, care a reluat cu capul din centrul careului o minge trimisă din lovitură liberă de Frăsineanu.

Mijlocaşul Ianis Zicu a marcat primul său gol pentru Dinamo într-un meci oficial după accidentarea suferită anul trecut în partida de la Roma cu Lazio, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, şi care l-a ţinut o perioadă departe de gazon. După ce a marcat, Zicu şi-a scos tricoul de joc, arătând un alt tricou pe care era desenat un soare şi a fost avertizat de Colţescu.

 

Cârţu şi-a dat demisia de la Mioveni

Antrenorul Sorin Cârţu a anunţat că demisionează de la conducerea tehnică a echipei Dacia Mioveni.

"Nu sunt obişnuit să tolerez la nesfârşit mediocritatea şi submediocritatea unor jucători care nici măcar nu cred în obiectivul nostru de salvare de la retrogradare. De aceea mă dau la o parte. Plec şi nu mai vin. Cu astfel de jucători ca la Dacia eu nu mai continui şi prefer să mă retrag", a spus Cârţu, imediat după meci.

Antrenorul echipei Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat, sâmbătă, că victoria din meciul cu Dacia Mioveni dă jucătorilor săi un moral bun în lupta pentru îndeplinirea obiectivului, calificarea în cupele europene.

"Această victorie ne dă un moral bun pentru obiectivul pe care îl avem de îndeplinit. A fost un meci pe contre în care şi noi, şi Dacia am avut numeroase ocazii de gol. Sunt supărat pe apărarea noastră deoarece am primit gol din nou din fază fixă", a spus Ţălnar la finalul întâlnirii.

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a fost ţinta acuzaţiilor şi injuriilor spectatorilor de pe stadionul din Mioveni, care i-au strigat în timpul partidei: "Ai început să umbli la butoane".

La meciul de la Mioveni a asistat şi preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, care s-a arătat suspicios în privinţa unor jucători de la Dacia: "Mi se pare că la meciul ăsta trei, patru jucători de la Dacia au fost «blat». Ceva nu mi-a mirosit bine".

 

Rapid, la prima victorie din 2008

Echipa Rapid Bucureşti a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Oţelul Galaţi, obţinând prima victorie în 2008 în primul eşalon.

Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de Pierre Boya, în minutul 75. Camerunezul, lansat de Pancu, l-a driblat pe portarul Kolev şi a înscris în poarta goală.

Jucătorul Oţelului Sergiu Brujan a fost eliminat în minutul 79, după ce a primit al doilea cartonaş galben pentru un fault asupra lui Pancu.

Arbitrul Ovidiu Haţegan l-a eliminat şi pe Gabriel Paraschiv în minutul 83, căpitanul galăţenilor primind al doilea cartonaş galben după o intrare brutală la Nicole Grigore.

La finalul jocului, mijlocaşul gălăţean Ramses Gado, care nu a fost convocat pentru această întâlnire, a pătruns pe teren încercând să ceară socoteală brigăzii de arbitri, dar a fost împiedicat de coechipieri şi de forţele de ordine, care l-au condus în afara gazonului.

 

Bistriţa şi Vasluiul, meci nul din toate punctele de vedere

Formaţia Gloria Bistriţa a remizat, sâmbătă, scor 0-0, cu FC Vaslui, într-un meci disputat la Reghin.

Antrenorul FC Vaslui, Dorinel Munteanu, a declarat că starea gazonului din Reghin a influenţat calitatea jocului, în timp ce tehnicianul echipei ardelene, Ioan Ovidiu Sabău, a spus că decizia de a juca pe alt stadion e "un risc asumat".

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat că dacă formaţia pregătită de Dorinel Munteanu va continua să evolueze la fel de slab ca în meciul cu Gloria Bistriţa nu are nicio şansă să-şi îndeplinească obiectivul de a se califica în cupele europene.

"A fost un joc fără spectacol, modest. S-au temut atât cei de la Vaslui, cât şi cei la Bistriţa. Starea gazonului a influenţat jocul şi fiecare a avut teama de a nu pierde acest meci. Consider că ambele echipe au pierdut câte două puncte. Trebuia o exprimare mai clară pentru ceea ce îşi doreşte Vasluiul, iar dacă jucăm aşa nu avem nicio şansă de a ne atinge obiectivul, acela de a juca într-o cupă europeană", a spus Porumboiu.

 

„U” Cluj şi UTA, remiză în derbiul suferinţei

Echipa Universitatea Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul susţinut, sâmbătă, pe teren propriu, în compania formaţiei UT Arad. Clujenii au deschis scorul în minutul 11 prin Cristian Silvăşan, care a reluat cu capul de la zece metri o minge trimisă în careu, din lovitură liberă, de Gigel Coman.

UTA a egalat în minutul 35 prin Alexandru Bălţoi, care a finalizat cu capul, de la marginea careului mic, după o centrare venită de pe partea dreaptă, de la Hidişan.

Silvăşan şi-a readus echipa în avantaj în minutul 50, profitând de o eroare în lanţ a apărării arădene şi trimiţând în plasă, din cădere, de la şase metri.

Oaspeţii au restabilit egalitatea prin Amoreirinha, care a înscris în minutul 62, din interiorul careului mic, după o minge prelungită cu capul de un coechipier în urma unui corner.

În minutul 85, Cristian Todea (UTA) a fost eliminat de pe teren pentru cumul de avertismente.

Antrenorul echipei UTA, Marin Barbu, a declarat că rezultatul este unul echitabil.

"A fost un joc de luptă, foamea de puncte a celor două echipe a dat un meci de mare angajament. Sunt puţin nemulţumit, pentru că am exersat toată săptămâna fazele fixe şi am primit două goluri din faze fixe. Se anunţă un retur greu, fiecare meci se va juca pe muchie de cuţit. Îi felicit pe jucători că şi-au revenit după episodul Bistriţa, acest punct va conta foarte mult în economia clasamentului, s-a văzut că e mai greu să joci acasă decât în deplasare. Ne-am masat în apărare precum Clujul contra Rapidului, dacă eram mai atenţi la contraatac puteam pleca acasă cu toate cele trei puncte, dar puteam să şi pierdem", a spus Barbu.

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Meszaros Alpar, a declarat că jucătorii săi erau "distruşi" în vestiar, pentru că puteau obţine victoria, dar au avut ghinion.

"Îmi felicit jucătorii pentru efort şi dorinţă, atâta timp cât dau totul pe teren, la final le dau mâna şi le mulţumesc. Avem 14 jucători noi la echipă, e foarte greu să schimbi totul într-o lună. Am fi putut câştiga, dar n-am avut noroc. Jucătorii erau distruşi în vestiar, dar ăsta e fotbalul, de aia e frumos, că poţi repara în etapa următoare. Am avut probleme pe stânga, Milan Jovanovici a greşit la golul doi, în timp ce Gigel Coman, care n-a fost în formă, a gafat la primul gol. Îmi pare rău pentru publicul superb, pe care n-am reuşit să-l mulţumim", a spus tehnicianul clujean.

 

Craiova a câştigat derbiul Olteniei

Echipa Universitatea Craiova a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Pandurii Târgu Jiu.

Universitatea Craiova a punctat prin Florin Costea, în minutul 75, acesta înscriind de la 8 metri, direct după o degajare a portarului Mircea Bornescu, de lângă Mingote şi Cardoso.

Partida s-a disputat pe stadionul Extensiv din Craiova, deoarece arena Universităţii, Ion Oblemenco, este în proces de modernizare. Arena din Parcul Romanescu a găzduit pentru prima oară după opt ani un meci din primul eşalon.

La meci au asistat aproximativ 6.000 de spectatori. În tribună au fost prezenţi 50 de susţinători ai formaţiei Pandurii, o parte dintre aceştia fiind copii îmbrăcaţi în echipamente cu însemnele clubului din Târgu Jiu.

 

Buzăul nu a reuşit să răpună Iaşiul

Formaţia Gloria Buzău a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), partida disputată, duminică, pe teren propriu, în compania echipei Poli Iaşi.

Gloria Buzău a deschis scorul, în minutul 6, când la o centrare a lui Paleacu din lovitură liberă, Liţu a reluat cu capul de la 6 metri, trimiţând mingea în poartă.

În minutul 13, Poli Iaşi a egalat prin Sfârlea, care a înscris dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri.

Finalul partidei a fost marcat de incidente. După fluierul arbitrului, în momentul în care meciul era întrerupt, Homei a trimis o minge, de la mică distanţă, într-un buzoian. Tudose, de la Gloria Buzău, a sărit la Homei şi l-a împins, iar între mai mulţi jucători ai celor două echipe a avut loc o altercaţie. În urma altercaţiei, au fost avertizaţi cu cartonaşe galbene Homei şi Tudose.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinamo, victorie după un meci suspect de blat.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinamo, victorie după un meci suspect de blat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte