Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2012 - Anul XVII, nr. 256 (5161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sport

Directorul CSM Suceava, la momentul adevărului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-un moment în care criza financiară a lovit din plin toate domeniile de activitate, sportul sucevean face eforturi disperate pentru a se menţine pe linia de plutire. Sarcina de a păstra în top Clubul Sportiv Municipal Suceava, gruparea fanion a judeţului, i-a aparţinut în ultimii lui Valerică Gherasim, care ocupă funcţia de director al asociaţiei din anul 2005. Legăturile dintre Gherasim şi Clubul Sportiv Municipal sunt însă mult mai vechi, acesta activând ca sportiv şi mai apoi ca antrenor la gruparea suceveană încă din anul 1977, de la vârsta de 13 ani, când s-a legitimat la grupa de lupte greco-romane.

-        Toată lumea ştie că Clubul Sportiv Municipal domină competiţiile organizate pe plan judeţean, ar fi interesant de ştiut ce reprezintă gruparea suceveană pe plan naţional?

-        Statistica spune că suntem în continuă creştere. Dacă în anul 2005 ocupam din punct de vedere al rezultatelor locul 38 între cele 42 de cluburi care aparţineau de minister, în prezent ne aflăm în primele 20 de cluburi din ţară, dintr-un total de 48. Este o creştere semnificativă dacă ţinem cont că am reuşit să devansăm cluburi care au în structura lor de organizare mai multe secţii sportive, care teoretic pot aduce mai multe puncte într-un an competiţional.

-        Apropo, câte secţii cuprinde în prezent CSM Suceava?

-        În momentul în care am preluat eu clubul în cadrul asociaţiei activau şase discipline sportive: atletism, box, canotaj, baseball, rugby şi volei. Între timp, am creat încă trei secţii noi, este vorba de tir cu arcul, tir sportiv şi hochei pe gheaţă. Din păcate, activitatea legată de baseball n-a mai putut să continue după dispariţia prematură a reputatului profesor Ion Braicu, omul care se identifica practic cu acest sport în municipiul Suceava. Avem în portofoliu un număr important de sportivi legitimaţi, 240, dublu faţă de acum 8 ani.

-        Câţi bani aveţi la dispoziţie într-un an pentru asigurarea în bune condiţiuni a activităţii de la club?

-        Ştiţi cum se spune, banii nu ajung niciodată, dar încercăm să optimizăm cheltuirea lor astfel încât să putem mulţumi pe toată lumea. Anul trecut, spre exemplu, am beneficiat de un buget de aproape 700.000 de lei. Două treimi din această sumă a venit de la Autoritatea Naţională de Sport şi Tineret, pe baza punctajului obţinut în anul sezonul competiţional precedent. O parte importantă din buget, peste 200.000 de lei a fost asigurată de Consiliul Local şi cel Judeţean şi suntem recunoscători factorilor de decizie din acele instituţii pentru sprijinul pe care ni-l acordă constant. Realitatea este că fără acest ajutor, sporturilor de echipă, în special, le-ar fi cu siguranţă imposibil să-şi mai desfăşoare activitatea la parametri normali.

 

Anul trecut s-au obţinut 110 medalii naţionale şi internaţionale

-        Care sunt disciplinele sportive care produc rezultate în mod constant?

-        Cele mai multe satisfacţii ne-au adus în ultimii ani atletismul, canotajul, tirul cu arcul, luptele greco-romane şi tirul sportiv. Anul trecut, spre exemplu, s-au obţinut un total de 110 medalii naţionale şi internaţionale, ceea ce reprezintă un record pentru CSM Suceava. Ne mândrim, de asemenea şi cu cei 21 de sportivi care fac parte în prezent din loturile naţionale.

-        Pe plan internaţional, care sportivi au ridicat ştacheta cel mai sus?

-        Fără îndoială, sportivul emblematic al clubului în ultima decadă a fost Cristina Casandra, care se poate lăuda cu două participări la Jocurile Olimpice încununate de locul 5 obţinut în finala de la Beijing, plus alte şi alte clasări pe podium la concursuri importante. Să nu uităm că ea a deţinut recordul mondial în proba de 3.000 de metri timp de doi ani, între 2000 şi 2002. Ne mândrim de asemenea şi cu Gianina Beleagă, dublă campioană mondială şi europeană de tineret la canotaj. Alături de ea mai sunt şi alţi tineri cu dorinţă de afirmare în clubul nostru, care bat la porţile consacrării.

 

Investiţii serioase în sala de atletism, la sala Unirea, la cantină şi la hotel

-        Cum staţi din punctul de vedere al infrastructurii, care este esenţială în dezvoltarea aşa cum trebuie a unui sportiv?

-        M-am zbătut foarte mult în ultimii ani ca să obţin fondurile necesare pentru aducerea bazelor sportive pe care le am în subordine la standarde cât mai ridicate, astfel încât sportivii noştri să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru a face rezultate. Astfel, sala de atletism a fost renovată parţial în 2006 şi modernizată total în 2011. Am schimbat covorul de alergare, centrala termică, grupurile sanitare şi instalaţiile de iluminat, am dat o nouă faţă vestiarelor, totul se prezintă acum la superlativ. Sala Unirea a fost şi ea renovată în proporţie de 90 %. A fost izolată pe interior şi exterior, fiind înlocuit de asemenea acoperişul, iluminatul şi suprafaţa de joc. Terenul de rugby a beneficiat şi el de o atenţie sporită din partea noastră, ca şi baza nautică de la Fălticeni. Am finalizat lucrările de reparaţii la bac şi debarcader şi în plus, am achiziţionat trei ambarcaţiuni de ultimă generaţie pentru secţia de canotaj, acest lucru reflectându-se în scurt timp în performanţele sportivilor suceveni.

-        Cu cantina de la stadionul Areni care mai este situaţia?  În mod sigur redeschiderea ei ar fi benefică pentru sportivi, permiţând totodată clubului să-şi mai rotunjească veniturile.

-        Cantina a fost modernizată şi renovată total, fiind deja dotată cu tot ce este necesar pentru reluarea activităţii. Deocamdată, aşteptăm deblocarea posturilor, astfel încât să putem face angajări şi să o redeschidem. Situaţia căminului-hotel este oarecum asemănătoare. Cu excepţia a două-trei camere, totul este mobilat din nou de la zero şi reutilat complet.

 

„Dacă există cineva nemulţumit de activitatea mea îl rog să iasă în faţă şi să suţină acest lucru cu argumente solide”

-        În ciuda acestor realizări cu care vă mândriţi, s-a tot discutat în ultima vreme despre o posibilă schimbare a  structurii de conducere de la CSM Suceava, urmând să fiţi înlocuit din funcţie cu cineva care nu are nimic în clin sau în mânecă cu sportul sucevean.

-        Chiar nu vreau să comentez acest subiect, eu ştiind că CSM Suceava nu este o instituţie descentralizată, ci departamentală, ceea ce înseamnă că destituirile nu se pot face fără vreun motiv bine întemeiat. Vă pot spune doar că nu mai departe de anul trecut am susţinut examen la Bucureşti pentru ocuparea postului de director, pe care l-am trecut cu brio. Am încercat să conduc acest club cum am ştiut eu mai bine, dar dacă există cineva nemulţumit de activitatea pe care am desfăşurat-o îl rog să iasă în faţă şi să suţină acest lucru cu argumente solide.

-        Să înţeleg că nu veţi renunţa aşa uşor…

-        În ziua de azi, de prea multe ori se scoate în faţă interesul personal, poate şi de aceea am ajuns unde suntem acum. Sunt oameni care nu se pricep la ce sunt puşi să facă, dar sunt împinşi de la spate să ocupe diferite funcţii, ceea ce li s-a întâmplat în trecut lui Octavian Bellu şi Mariana Bitang fiind elocvent în acest sens. Se promovează constant nonvalorile, oameni care vorbesc mult dar nu întreprind nimic. Dacă un om se străduie să facă un lucru bun, se găsesc imediat alţi doi-trei să-i pună beţe-n roate. De aceea, cel puţin la nivel de sport, am ajuns să trăim din amintiri. A fost odată, dar din păcate nu mai este…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul CSM Suceava, la momentul adevărului.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Directorul CSM Suceava, la momentul adevărului4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei