Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2008 - Anul XIII, nr. 142 (3823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Echipa naţională

Europa fotbalistică dă cu România de pământ

Presa germană scrie că naţionala României a meritat să părăsească Euro-2008, după ce a dat dovadă de apatie, lipsă de idei şi de dorinţă de victorie în meciul cu Olanda, decisiv pentru accederea în sferturi, partidă pierdută de "tricolori" cu scorul de 2-0.

Ediţia online a revistei Der Spiegel a titrat "Olanda B prea puternică pentru România", menţionând că "înfrângerea românilor a fost meritată", aceştia dovedindu-se "lipsiţi de idei, complet neinspiraţi şi bizuindu-se prea mult pe un singur jucător, Adrian Mutu".

"Grazie, Oranje! Olanda trimite Italia în sferturi", titrează cotidianul Bild, care constată că "nici echipa a doua a Olandei nu este de bătut" şi notează că olandezii au fost în mod clar mai buni decât o formaţie a României "înfricoşător de slabă".

Berliner Zeitung subliniază că "România a avut soarta calificării în propriile mâini, dar a dezamăgit lamentabil". "Atacul românilor a fost «one man show» Adrian Mutu. Prea puţin pentru a deranja apărarea olandeză. În rest, românii au fost apatici, nu au arătat dorinţă de victorie, nu au construit nimic", scrie Berliner Zeitung.

 

„O lentă agonie pentru România”

"România s-a mulţumit, în mod straniu, să aştepte un miracol care nu a mai venit", a scris agenţia France Presse într-un comentariu despre parcursul reprezentativei pregătite de Victor Piţurcă.

AFP scrie că, deşi România avea şanse reale în faţa Olandei, meciul "nu a fost decât o lentă agonie" pentru "tricolori".

"Românii, eliminaţi la Euro-2008 fără glorie după un non-meci în faţa Olandei, au arătat puţine lucruri în timpul turneului, dar vor uita cu greu penaltiul ratat de Mutu în faţa Italiei, care va rămâne ca simbol al unei întâlniri eşuate. Impresia clară rămasă după meciul cu Olanda: românii au murit fără luptă sau, în orice caz, fără să se autodepăşească în singurul meci pe care nu aveau voie să-l rateze. Tot ce rămâne după parcursul românilor în grupe este un regret: penaltiul ratat de Adrian Mutu în faţa Italiei", a notat AFP.

 

Olandezii, miraţi de prestaţia slabă a românilor

Fostul internaţional olandez Johan Cruyff a declarat că se aştepta la mai mult de la echipa română, care şi-a jucat în faţa olandezilor ultima şansă de accedere în sferturi.

"Prestaţie frumoasă a Olandei. Defensiva a fost foarte bună, a dat încredere, nu a dat şanse adversarilor. România? De la o echipă care luptă pentru calificare şi aceasta este ultima ei şansă, mă aşteptam la mai mult. Faptul că România nu a avut nicio ocazie în faţa noastră spune multe", a afirmat Cruyff.

Atacantul Robin van Persie a menţionat că olandezilor le-a fost greu să străpungă defensiva română, în prima parte a meciului. "A ieşit bine, dar au fost şi lucruri mai puţin bune. În partea a doua am mai redus motoarele, mai ales după reuşita lui Huntelaar. La 1-0 spaţiile au devenit şi mai mari şi am putut dezvolta mai bine jocul. Eu unul n-am făcut una dintre cele mai bune partide ale mele. România a încercat să recupereze, aflând şi scorul din celălalt meci, s-a deschis mai mult şi mi-a fost şi mie mai uşor. A fost greu la început, aveau mereu opt oameni pe minge. După golul lui Huntelaar mi-am dat seama că au căzut. A fost greu să le sfărâmăm rezistenţa", a spus Van Persie.

 

Chivu: „O dezamăgire cruntă”

Căpitanul echipei României, Cristian Chivu, a declarat pentru site-ul oficial al UEFA că, după ce le va mai trece supărarea cauzată de eliminarea de la Euro, "tricolorii" se pot simţi mândri pentru felul cum au jucat, în special în meciurile cu Franţa şi Italia.

"Este o dezamăgire cruntă, dar n-am fost suficient de buni. E o dezamăgire mare, ne aşteptam la mult mai multe de la meciul cu Olanda, am vrut enorm să ajungem în sferturi. Am întâlnit însă o echipă a Olandei foarte bună şi, din nefericire, nu ne-am creat suficiente ocazii pentru a câştiga. Acum mergem acasă. Asta e realitatea şi e dezamăgitoare. Nu are sens să condamni pe cineva pentru o greşeală individuală. Am avut 90 de minute la dispoziţie să arătăm că merităm să ne calificăm şi din păcate n-am reuşit să marcăm. În câteva zile, după ce mai trece supărarea, putem să ne uităm în urmă şi să ne simţim mândri pentru felul în care am jucat, în special în meciurile cu Franţa şi Italia", a spus Chivu.

Fundaşul echipei Inter Milano a spus că valoarea echipei Olandei s-a văzut în a doua repriză. "Am spus întotdeauna că va fi un meci greu şi aşa a fost. Chiar dacă au menajat câţiva jucători, au atâtea valori încât este dificil să le rezişti. Sunt o echipă mare şi le doresc toate cele bune. Acum mă pregătesc să mă însor", a adăugat el.

 

Mutu îşi pune cenuşă în cap

Atacantul Adrian Mutu a declarat că are "pe conştiinţă" penaltiul ratat în meciul cu Italia, scor 1-1, la fel cum l-ar fi avut orice alt jucător care nu ar fi înscris.

"Neşansa a fost să nu ne calificăm, am fost obosiţi, iar la pauză am aflat de scorul de la Zurich. A trebuit să schimbăm tactica. Puteam să ne calificăm dacă treceam de Italia. Am pe conştiinţă penaltiul ratat ca orice alt jucător care rata. Sper să-mi iau revanşa în preliminarii. Ştiu ce se aşteaptă de la mine, am încercat să joc pentru echipă. Nu suntem la nivelul celor trei echipe, asta s-a văzut şi o ştiam şi noi. Am jucat defensiv şi distructiv, pentru că altfel pierdeam cu 0-3. Am pierdut cu cea mai mică diferenţă. Am ieşit onorabil", a spus Mutu.

 

Contra se ia de Mutu

Fundaşul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a declarat că penaltiul ratat de Adrian Mutu în meciul cu Italia a contat cât o calificare.

"Am un gust amar pentru ceea ce s-a întâmplat în seara asta. A depins doar de noi să ne calificăm. Penaltiul ratat a contat cât o calificare. Mergeam în sferturi dacă marca Adi", a spus Contra.

Cosmin Contra a acuzat şi lipsa de soluţii de la mijlocul terenului. "Am făcut o primă repriză bună, iar la pauză am aflat de rezultatul de la Italia - Franţa. A trebuit să schimbăm tactica, am riscat mai mult. Nu este uşor să joci din patru în patru zile, contra unor echipe ca acestea. Am muncit, dar nu s-a putut. Poate nu avem tupeul să jucăm în atac. În afara lui Adi, nu avem pe nimeni care să facă diferenţa la mijloc. Probabil nu suntem o echipă care să atace Olanda, Italia sau Franţa. Azi trebuia să mergem în atac, să riscăm. Am câştigat experienţă pentru preliminariile Cupei Mondiale", a completat Contra.

 

Mulţumiri pentru suporteri

Jucătorii, stafful tehnic şi de cel administrativ al echipei naţionale le mulţumesc suporterilor care i-au susţinut la turneul final al Campionatului European, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

"Jucătorii, alături de stafful tehnic şi de cel administrativ al FRF, ţin să-şi exprime gratitudinea faţă de formidabilii suporteri care i-au încurajat pe stadioanele din Zurich şi Berna în cele trei jocuri disputate la Euro-2008. Ne pare teribil de rău că nu am putut mai mult", se arată în comunicat.

Şi Adrian Mutu şi-a arătat mulţumirea faţă de suporteri, pe blogul său. "România a arătat că poate fi frumoasă. Şi în tribune, şi pe teren, şi acasă. Vă mulţumesc pentru spectacolul din tribune şi de acasă. Aşa arată un al 12-lea jucător frumos. Vă mulţumesc din suflet", a scris decarul "tricolorilor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europa fotbalistică dă cu România de pământ.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Europa fotbalistică dă cu România de pământ1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JALNIC trimis de
(19 iun 2008, 21:55:51
JALNIC , NU POTI SA CASTIGI CAND NU-TI DORESTI ACEST LUCRU.
2.   Singurii care trimis de
(20 iun 2008, 08:39:19
Singurii care merita toata aprecierea sunt suporterii, absolut de necomparat cu ce vedem pe stadioanele noastre, dovada ca adevaratii suporteri nu se scalda-n mocirla campionatului romanesc, unde taie si spanzura niste personaje cu activitati si comportament departe de respectarea legilor, cu o lipsa de bun simt, caracteristica doar marlanilor imbogatiti peste noapte. Despre comportamentul echipei, dar si despre explicatiile de dupa turneu ce sa spunem, au fost ridicole, lipsite de bunacuviinta pentru cei ce i-au urmarit pe parcursul acestui turneu! De fapt fotbalul nostru este o mocirla, unde colcaie tot felul de vietuitoare ce ar trebui starpite, iar cei ce-au fost pe teren au cea mai mica parte de vina; vina mare incepe de la "domnul" Piturca in sus. De fapt, fotbalul nu mai este al spectatorilor, al adevaratilor suporteri, tot la fel cum si societatea, Romania nu mai este a noastra ci a diferitelor grupuri ce duc o lupta feroce pentru suprematie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei