Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2008 - Anul XIII, nr. 142 (3823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţii

„Nu ştiţi cu cine vă puneţi! Vă puneţi cu dracu’!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Articolul „Peste 500 de câini, „dispăruţi” din adăpostul de la Dragomirna”, publicat în ediţia de ieri a Monitorului de Suceava a stârnit reacţii aprinse, în special din partea proprietarei fostului adăpost, Eugenia Ieş, care a început să sune în toate părţile, încercând să determine o retractare a celor spuse referitoare la activitatea ei de protejare a câinilor vagabonzi.

Printre cei sunaţi ieri de Eugenia Ieş, administratorul Asociaţiei BrunoPet, desfiinţată în 2007, a fost şi redactorul şef al Monitorului de Suceava, Tiberiu Avram, căruia, pe lângă ameninţările cu acţionarea în judecată a ziarului, i-au fost spuse următoarele:

“Aţi luat bani de la primar să mă calomniaţi. Aţi publicat declaraţia directorului Andronache, care minte cu neruşinare. Nu ştiţi cu cine vă puneţi. Vă puneţi cu dracu’!”.

Presiuni au fost făcute şi asupra fostului inspector în cadrul Biroului de Sănătate a Animalelor, Lucian Covaciu, care ne-a sunat ieri la redacţie, nemulţumit că este prins la mijloc într-o problemă spinoasă şi că acum riscă să fie tras la răspundere, pentru că ar fi furnizat informaţii publice, în loc ca acestea să treacă întâi pe la purtătorul de cuvânt al DSV şi pe la şeful acestei instituţii.

Deşi a reconfirmat informaţiile referitoare la numărul de câini trimişi  peste hotare (maxim 60 exemplare), în perioada în care el a fost inspector zonal, a spus că probabil mai mulţi câini au fost trimişi spre adopţie înainte de jumătatea anului 2006, când inspector zonal, responsabil cu activitatea BrunoPet, era doctoriţa Lăcrămioara Vieru.

Precizăm faptul că Lăcrămioara Vieru a fost consultată în această problemă înainte de scrierea articolului de ieri, atunci precizând că nu are informaţii despre astfel de adopţii şi că cel care s-a ocupat de această activitate a fost colegul ei, Lucian Covaciu.

 

Reacţii şi comentarii

Telefoanele date nu au fost singurele reacţii ale celor care au reprezentat Asociaţia BrunoPet. Pe site-ul cotidianului nostru, www.monitorulsv.ro, la articolul respectiv, au fost postate numeroase comentarii prin care, pe lângă injuriile proliferate cu mult curaj, bineînţeles sub protecţia anonimatului, există şi două comentarii semnate Eugenia Ieş.

În primul din ele, cu titlul „Mârşăvie”, printre altele, se spune: “Cuştile au fost executate de d-l Vatamaniuc, telefon 0744392357- şi plătite de mine. Vom prezenta în instanţă facturile. Mai mult, la închiderea adăpostului, atât cuştile cât şi şi gardurile de plasă sudată şi toate materialele refolosibile au fost donate adăpostului Primăriei.... Marian Andronache minte cu neruşinare, singurul ajutor primit de la Primăria a fost faptul ca mi-a împrumutat timp de două zile un generator de curent şi m-a scutit de o taxa de 7000 lei când am introdus curent electric(pe banii mei)”.

Nu doar că se contrazice singură, recunoscând că a primit totuşi ajutor de la Primărie, deşi nu menţionează şi de lucrările prestate de oamenii Primăriei (ex. sudura gardului, la care a şi fost folosit acel generator de curent de care se pomeneşte în comentariu), ci face referire şi la o problemă care nici măcar nu a fost adusă în discuţie, referitor la ce s-a întâmplat cu lucrurile adăpostului, după ce l-a desfiinţat.

Într-adevăr, acestea au fost donate, dar nu Primăriei, ci Asociaţiei Proanima, din care Eugenia Ieş a făcut parte înainte de a-şi înfiinţa propria asociaţie, iar în prezent sunt utilizate la adăpostul municipalităţii, din lunca Sucevei, în baza parteneriatului pe care îl are cu ProAnima.

De asemenea, tot în comentariu se precizează că „Toţi banii primiţi în trei ani - şi care nu însumează nici pe departe 40 000 euro, au trecut prin bancă şi au făcut obiectul mai multor controale fiscale”.

Reamintim că, cu o zi în urmă, Eugenia Ieş, de meserie profesoară, susţinea cu tărie: “Am avut o meserie foarte bănoasă şi tot ce s-a făcut la adăpostul din Dragomirna a fost pe cheltuiala mea”.

Într-un alt comentariu semnat Eugenia Ieş se mai precizează “accesaţi site-ul brunopet.de unde veţi găsi pozele tuturor căţeilor care au plecat în Germania precum si numele persoanelor care i-au adoptat si telefoanele acestora”.

Numai că pe site-ul respectiv sunt prezentaţi câinii aduşi în Germania de la adăpostul din Miercurea Ciuc, nu de la cel din Suceava, după cum este clar precizat în majoritatea paginilor site-ului. În plus, pozele cu câini care stau într-o cuşcă sau dincolo de un gard nu reprezintă o dovadă a adoptării lor în Germania, ci acest lucru ar trebui să reiasă din actele oficiale pe care asociaţia este obligată să le facă, pentru a putea transporta animale peste graniţă.

Când actele vor demonstra că cei 600 de câini despre care Eugenia Ieş afirmă că i-a dat spre adopţie peste hotare chiar au ajuns în sânul unor familii străine, iar alţii 200 (conform declaraţiei ei, aproximativ 800 de câini au trecut prin adăpostul de la Dragomirna) au fost adoptaţi la noi în ţară, nu vom mai pune la îndoială bunele ei intenţii şi realizările proprii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Nu ştiţi cu cine vă puneţi! Vă puneţi cu dracu’!”.
 Vizualizări articol: 864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
„Nu ştiţi cu cine vă puneţi! Vă puneţi cu dracu’!”3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ADEVARUL trimis de
(19 iun 2008, 11:17:14
-Dr Vieru Lacramioara a semnat de mai multe ori actele cu care cainii au plecat din tara.De ce Romega nu cere punctul de vedere oficial al DSV,punand tot felul de indivizi sa supe pe dr Covaciu,dr Vieru,pe mine..De ce nu are curajul sa solicite in scris,oficial DSVului evidenta cainilor oplecati din feb 2005 pana in mai 2007.Niciunul din cei doi veterinari nu a functionat continuu in acest interval ,deci vor spune numai ce au aprobat ei in cele 3-4 luni cat au fost inspectori.

Eu nu am fost niciodata membru Pro Anima.Actul de donatie a fost semnat de Pro Anima care aingrijeste cainii primariei din lunca iar donatiile au ajuns acolo.
1.1  RE: ADEVARUL trimis de
(19 iun 2008, 21:29:58
lasatima cu javrele voastre, ocupativa dece este nevoie, batrani si copii
2.   Continuare trimis de
(19 iun 2008, 11:24:37
LA PATRU LUNI DUPA CE CONSTRUCTIA ADAPOSTULUI A FOST TERMINATA,am inceput sa primesc suport financiar dinGermania,la inceput 1000 eur pe luna ,apoi,500 sau nimic in conditiile in care intretinerea adapostului costa 110 000 000 pe luna.

Pe site-ul brunopet.de se gasesc toate informatiile referitoare la adoptiile Bruno Pet,dar Romega s-a uitat numai pe prima pagina Home unde intr-adevar apar adoptiile din Miecurea Ciuc,pentru ca dupa inchiderea adapostului,organizatia germana,cu acordul meu de a folosi numele Bruno Pet,a inceput sa salveze caini din Miercurea Ciuc.Va punem la dispozitie sute de filme si poze din Germania unde in fiecare vara are loc reuniunea Bruno PET UNDE VIN TOTI CEI CARE AU ADOPTAT CAINI DE lLA BRUNO PET IMPREUNA CU ACESTIA.
3.   Tare nu mai pot eu de cainii vostri trimis de
(19 iun 2008, 11:33:15
halal subiect. se fura in romanica ca in codru si voi ne bagati pe gat 50 sau 500 sau 5000 de caini. extraordinar....i-au trimis in china la restaurante sau in italia la fabricat manusi din ei si conserve. care-i problema? important e ca nu mai sunt pe strazi sa muste copii sau sa se rahateasca prin parcuri ori pe trotuare.fiti mai atenti cum se fura pamanturile cu acte false in judet.
3.1  RE: Tare nu mai pot eu de cainii vostri trimis de
(19 iun 2008, 12:30:41
in loc de...GRIVEI , cred ca mai bine te-ai numi...JAVRA !!

serios ca ti se...potriveste mai bine.
3.2  RE: Tare nu mai pot eu de cainii vostri trimis de
(19 iun 2008, 15:43:51
Bravo Temida !!! Pentru grivei am o surpriza placuta. O excursie numai dus in Africa la un trib de canibali. Le urez de pe acum POFTA BUNA !!!
4.   Pentru ziaristii lui peste trimis de
(19 iun 2008, 12:08:58
,lasa-ti dracului cainii astia ca ne-am saturat de atatea articole.Mare **** niste caini jigariti care au disparut.Sa-i i-a dracu pe toti, s-au ati descoperit afacerea Wattergate cu cativa euroi?
4.1  RE: Pentru ziaristii lui peste trimis de
(19 iun 2008, 14:45:07
Ce atata bataie de cap????????????????..... faci contract cu China si vin sai ia gratis:))))))))))) pe deasupra mai si platesc...
4.2  RE: Pentru ziaristii lui peste trimis de
(19 iun 2008, 15:46:53
Cum bre hyhyhy, tu inca mai ai curajul sa comentezi pe acest forum ? Vezi ca ti-am lasat ieri niste mesaje. Ar fi bine sa le citesti si sa tii cont de ce ti-am scris. Baga-ti mintile in cap ca dupa ce scapi din mainile mele n-o sa mai ai unde sa ti le bagi .ITI PROMIT !!! SOLEMN !!!
4.3  RE: Pentru ziaristii lui peste trimis de
(19 iun 2008, 20:06:48
mai handicapatule tu ai auzit de dreptul la opinie??????????.. se pare ca nulaughing))))))) dar pentru ati satisface doleanta de a ma intalni..... cum ti-o cauti cu lumanarea... te voi cauta eu asa economisesti si tu niste bani .Asa vei avea ocazia sa ma pupi in ..la direct ... Pacat de tine amice chiar ca.mi pare rau
4.4  RE: Pentru ziaristii lui peste trimis de
(19 iun 2008, 20:24:04
smecheri sunteti toti in fata monitoarelor,ucideti si bateti fara mila chiar si ursi grizzli...dar fata in fata deveniti niste mielusei cu ochii mari,mirati si picioarele usor tremurande. hyhyhy,mi-ar place sa te cunosc,poate avem vreodata ocazia sa ne intalnim si se ne impartasim opiniile intr-o polemica sincera si constructiva. uite,iti las id-ul meu de mess sa vorbim putintel : scumpika_pink
5.   Mizilicuri trimis de
(19 iun 2008, 12:24:04
MONITORUL + OBIECTIV + CRAI NOU au incheiat in 2007 contracte de publicitate cu Primaria Suceava. Valoarea fara tva a acestor contracte este de 5.270.000.000 lei. Da, ati citit bine, aproape CINCI MILIARDE SI JUMATATE de lei.

Contractele au expirat ieri si in curand ( daca nu a avut loc deja ) se organizeaza licitatia pentru urmatorul an calendaristic... Cainii COMUNITARI sunt o problema mare a Primariei. Prin aceasta serie de articole se incearca aruncarea pisicii (happy ) in curtea altcuiva, respectiv a unor asociatii private de protectie a animalelor.

Vad ca Monitorul nu a avut curaj sa intrebe Primaria ce s-a intamplat cu cei 1 miliard de lei vechi alocati pentru rezolvarea problemei cainilor... Si ce nu imi place ( si va asigur ca nu mai am de gand sa cumpar nici ziarul Monitorul, si nici reclama in el ) este ca se prezinta totul UNILATERAL. Totul este din punctul de vedere al reporterului...
5.1  RE: Mizilicuri trimis de
(19 iun 2008, 12:29:19
Continuare:

Eu stiam ca un minim de know-how jurnalistic presupune verificarea informatiilor din 3 surse. M-ar interesa, in afara de reprezentanti ai Primariei si imaginatia proprie - debordanta uneori - a reporterului, UNDE si de la CINE s-a incercat aflarea adevarului. Sau a adevarului complet. Nu ati avut curajul sa o contactati pe doamna Eugenia Ies ? Doar ati citat-o, doar ati copiat ce a scris ieri la comentarii ?

Mi se pare normal sa va actioneze in judecata ! Daca nu va temeti, daca stiti ca ati publicat NUMAI SI NUMAI adevarul, nu vad de ce v-ar ingrijora un proces. Doar aveti dreptate, nu ?

Si nu o mai scaldati atata cu "profesor" si "salariul de profesor". Asta e problema voastra ? Va spun eu sigur ca NU din salariul de profesor, si nici de pe spinarea elevilor nu a realizat DOAMNA IES lucrurile pe care voi le denigrati acum !

5.2  RE: Mizilicuri trimis de
(19 iun 2008, 12:56:24
Corect !!
6.   Caini trimis de
(19 iun 2008, 12:38:48
probabil ca nu sa inpartit corect bani si la cine trebuia!!!!!!!
7.   Amuzant hiiiii trimis de
(19 iun 2008, 13:07:16
hiiiiii hiiii veniti si in burdujeni si infiati niste ciini ,,,ii dam cu drag
8.   Intrebare pt Romega trimis de
(19 iun 2008, 16:51:32
Dumneata cand pleci in strainatate,iti iei pasaportul cu dumneata sau il lasi mamei dumitale ca sa poata dovedi vreunui eventual curios care intreaba ca ai plecat in strainatate?Asa e si cu cainii,pasapoartele au insotit cainii,inteligentule,pana la destinatie si au fost predate familiei care i-a adoptat,pt ca,cu siguranta nu stii,pasapoartele pt animale de companie contin date ref la data vaccinarii,nr de microchip,NUMARUL DE TARA EMIS DE DSV SI CARE SE REGASESTE IN EVIDENTELE DSV-ULUI.Cine esti dumneata sa-mi ceri mie socoteala?Conform legii 9/2008 pentru protectia animalelor ONG -URILE SUNT CELE CARE AU DREPTUL SA CONTROLEZE PRIMARIILE CE FAC CU FONDURILE DESTINATE ANIMALELEOR,PT CA ACELE FONDURI SUNT BANII CONTRIBUABILILOR.cU TOT RESPECTUL ,MA PUN NUMAI LA DISPOZITIA ACELOR REPREZENTANTI AI ACELOR INSTITUTII ,ABILITATE SA CONTROLEZE ACTIVITATEA ONG-urilor.aSA CA NU VA MAI ERIJATI IN SEFI.
9.   Sonice trimis de
(19 iun 2008, 17:02:02
te-ai trezit si tu acum mare jurnalist
9.1  RE: Sonice trimis de
(19 iun 2008, 17:55:36
cred ca trebuia sa te semnezi "zero", nu 3 puncte. Sau mai bine "vid".happy
9.2  RE: Sonice trimis de
(19 iun 2008, 20:14:44
Mai 3 puncte... Chiar nu meriti NIMIC altceva decat: ... Acuma te-as ruga sa ma lasi, am baut doua beri, sunt cu prietenii si mi-e prea bine sa ma complic cu loseri ca tine.

@ZZ Trimit maine email.
10.   ... trimis de
(19 iun 2008, 18:52:24
Am ajuns sa exportam catei. Mai bine am exporta edili locali.
11.   Timp pierdut de unii ,profit pentru altii. trimis de
(19 iun 2008, 19:08:49
Bunelul meu a fost cel mai bun bunel ,a avut si el mai multi ciini pe care i-a tinut in legatoare --pentru-ca acolo le era locul ,tatal meu este cel mai bun tata,a avut multi ciini,are si acum un catel la 81 de ani pe care il hraneste--tot in legatoare,hranesc si eu doi ciini in legatoare la tara chiar daca sunt orasean.Oameni buni si intregi la mine nu uitati ca ce e prea mult strica,lasati-i pe cei ce ne papa banutii sa rezolve problema ciinilor vagabonzi.Apropo:pe cind o asociatie a ,,sobolanilor''ce ne agaseaza la tot pasul ? Aviz amatorilor,acolo castig.
12.   HAI MARS trimis de
(19 iun 2008, 20:59:10
Sunt un cititor al Monitorului si vreau sa va spun ca am observat in comentariile postate de multi dintre dumneavoastra pe acest forum o rautate iesita din comun.

Nu stiu daca doamna Ies are dreptate sau ziaristul, dar stiu ca unii dintre forumisti sunt de-a dreptul fanatici in a-i sustine cauza (oricum ma amuza gandul ca doamna ies -poate pe buna dreptate, transpira tot accesand adresa monitorului si tastand din greu pentru domesticirea ziaristului, turbat sa-i vina de hac). imi imaginez ca aveti bale la gura cand scrieti comentariile si maraiti de dimineata intruna. acu o sa-mi raspundeti si mie si o sa va chinuti cateva minute sa ma improscati cu noroi... putin imi pasa. Poate totusi reactia doamnei Ies in a raspunde jurnalistului pe formului ziarului e una normala (nu stiu cum as reactiona eu daca mi s-ar face o nedreptate), dar haita asta de comentarii rautacioase, gen sa arzi in smoala, cu ma-ta, cu tac'tu...si tot neamul, ma ingrozeste. Asa ca, dragilor: HAI MARS!!!
13.   Minciuni trimis de
(19 iun 2008, 22:30:08
In ultima perioada, din ordinul direct al lui Ion Lungu, cainii din Suceava au fost otraviti. Au fost multe atricole care aratau ca multi caini din Suceava sunt gasiti morti pe strada. Lungu ca sa scape de caini are aranjat cu doi doctori veterinari sa se ocupe cu omorarea cainilor. Asta a modalitatea prin care Lungu a gasit sa scape de cainii vagabonzi.
13.1  RE: Minciuni trimis de
(19 iun 2008, 23:07:41
ce frumos, bravo. cred ca mai javre suntem noi decat niste biete animale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei