Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2008 - Anul XIII, nr. 142 (3823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, locul 12 în clasamentul neoficial al Campionatului European

Joi, 19 Iunie 2008 (18:25:05)

România ocupă locul 12 într-un clasament neoficial al echipelor participante la turneul final al Campionatului European, cu două puncte acumulate, reuşind să depăşească formaţiile Austriei, Poloniei, Franţei (toate cu câte un punct) şi Greciei (0 puncte), ultima fiind campioana europeană en-titre.
  Pe locurile 9-11 se situează Elveţia, Suedia şi Cehia, echipe ce au ratat calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, dar au reuşit să obţină o victorie la turneul final.

Într-o statistică realizată de site-ul oficial al Campionatului European din Austria şi Elveţia, euro2008.uefa.com, echipa României ocupă ultimul loc într-un clasament al echipelor care au folosit cei mai mulţi jucători. Victor Piţurcă a utilizat 16 jucători din lotul de 23 pe care l-a deplasat la turneul final. "Tricolorii" au fost depăşiţi de formaţiile Cehiei şi Suediei, ambele cu 17 jucători. Primul loc este ocupat, la egalitate, de Olanda şi Croaţia, care au folosit până în prezent 22 de jucători (nu a evoluat al treilea portar).

O altă ierarhie la care România ocupă o poziţie codaşă este cea a şuturilor la poartă. Cu 33 de şuturi spre buturile adverse, în trei meciuri, echipa României ocupă locul 15, penultimul, la egalitate cu Suedia. Pe ultimul loc se situează echipa Turciei, cu 31 de şuturi, dar formaţia antrenată de Fatih Terim s-a calificat în sferturile de finală, unde va întâlni echipa Croaţiei. Liderul acestei ierarhii este reprezentativa Spania, cu 58 de şuturi spre poartă.

Din cele 33 de şuturi spre poartă expediate de jucătorii echipei României doar 7 au fost pe spaţiul porţii, "performanţă" cu care România ocupă ultimul loc la acest capitol. Ca un termen de comparaţie, echipele situate pe locurile 13-15, Franţa, Austria şi Italia - toate eliminate în faza grupelor, au expediat câte 13 şuturi pe spaţiul porţii. La polul opus, se situează Spania, cu 27 de şuturi, Portugalia, cu 24 de şuturi, Olanda, cu 23 de de şuturi şi Elveţia, cu 23 de şuturi pe poartă.

Nici la capitolul cornere România nu ocupă o poziţie bună. În cele trei partide disputate în grupa C, tricolorii au obţinut 9 cornere, cu care au reuşit să devanseze doar reprezentatativa Olandei, care a beneficiat de doar 7 lovituri de colţ.

Un alt aspect care scoate în evidenţă caracterul defensiv al jocului conceput de selecţionrul Victor Piţurcă este cel al acţiunilor de atac. Jucătorii echipei naţionale au desfăşurat 37 de atacuri spre buturile adverse, ceea ce înseamnă o medie de 12,33 atacuri pe meci. Cele mai multe acţiuni de atac au fost iniţiate pe partea stângă, 14, acolo unde a evoluat Adrian Mutu, şi 13 pe flancul drept, restul fiind pe axul central.

Jocul la întâmplare din atac a avut un efect negativ şi asupra posesiei balonului. Datele statistice ale UEFA relevă ca în cele trei meciuri echipa României a avut o posesie de doar 44 la sută, ceea ce o plasează pe locul 14, înaintea Cehiei (33 la sută) şi Suediei, cu 42,67 la sută.

Pe parcursul celor trei partide din grupa C, jucătorii români au schimbat 1.300 de pase. Într-un top al celor mai buni pasatori români, din primele patru locuri, trei sunt ocupate de fundaşi. Astfel, Răzvan Raţ este primul, cu 161 de pase (70 la sută reuşite), pe locul al doilea se situează Cosmin Contra, cu 150 de pase (75 la sută), urmaţi de Adrian Mutu, cu 124 de pase şi doar 62 la sută reuşite, şi Gabriel Tamaş, cu 122 de pase (78 la sută).

În partida de debut a României la turneul final, cea cu Franţa, cele mai multe pase ale "tricolorilor" au fost schimbate între fundaşi: de la Dorin Goian la Răzvan Raţ, 14 pase; de la Gabriel Tamaş la Dorin Goian, 14 pase; de la Dorin Goian la Gabriel Tamaş, 11 pase; de la Răzvan Raţ la Cristian Chivu, 11 pase; de la Răzvan Raţ la Dorin Goian, 9 pase; de la Gabriel Tamaş la Cosmin Contra, 9 pase.

Meciul cu Italia a schimbat puţin registrul paselor. Dacă în partida precedentă fundaşii au schimbat între ei pasele, cu Italia cele mai multe pase au fost la un mijlocaş la fundaş, adică înapoi, de la Florentin Petre la Cosmin Contra, 9 pase, apoi de la Răzvan Raţ la Adrian Mutu, tot 9 pase şi de la Cristian Chivu la Adrian Mutu, 8 pase.

În partida cu Olanda, lucrurile au revenit "la normal". Astfel, Sorin Ghionea i-a pasat de 8 ori fundaşului lateral stânga, Răzvan Raţ, după care Paul Codrea a întors balonul la Cosmin Contra de 7 ori, în condiţiile în care "tricolorii" aveau nevoie de a marca pentru a fi siguri de calificare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, locul 12 în clasamentul neoficial al Campionatului European .
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
România, locul 12 în clasamentul neoficial al Campionatului European1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei