Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2008 - Anul XIII, nr. 140 (3821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Bateţi Olanda şi calificaţi-vă în sferturi!

Avancronica partidei Olanda - România din cadrul ultimei etape a grupei C a turneului final al Campionatului European, care se va disputa, marţi, de la ora 21.45, pe Stade de Suisse din Berna.

Selecţionerul echipei naţionale a Olandei, Marco van Basten, a declarat că este posibil să menajeze o parte din jucători în meciul cu România. "Pentru mine, orice meci e important. Este totuşi posibil să nu joace câţiva băieţi, din motivele pe care le-am spus. Robben e apt şi vrea să joace, e un posibil titular. Vrem să avem o prestaţie optimă. Vom vedea ce opţiuni sunt în privinţa echipei de start, toate opţiunile sunt deschise. Cum vom juca, mai trebuie să mă gândesc. Cu siguranţă însă nu voi folosi jucătorii care au un cartonaş galben (n.r. - Ooijer, De Jong). În plus, unii poate resimt probleme medicale sau sunt jucători care cred că se pot încadra mai bine în opţiunile tactice pentru acest meci şi trebuie să le dăm o şansă", a spus Van Basten.

Atacantul român Ciprian Marica speră ca Olanda să joace cu cea mai bună echipă. "Sper ca Olanda să respecte blazonul fotbalului şi să joace cu cea mai bună echipă. E de înţeles de ce antrenorul vrea să-şi menajeze o parte dintre jucători, mai ales dacă sunt accidentări sau pericole de suspendări, dar când echipa joacă atât de bine trebuie să te întrebi: De ce să schimb? Chiar dacă antrenorul schimbă echipa, vor fi jucători care doresc să impresioneze, aşa că, din orice fel ai privi lucrurile, va fi un meci dificil pentru noi, dar pe care îl întâmpinăm cu încredere", a afirmat Marica.

 

Echipe probabile:

Olanda: 16. Stekelenburg - 12. Melchiot, 3. Heitinga, 14. Bouma, 15. De Cler - 8. Engelaar, 6. De Zeeuw - 7. Van Persie, 20. Afellay, 11. Robben - 19. Huntelaar.

Antrenor: Marco van Basten.

 

România: 1. Lobonţ - 2. Contra, 4. Tamaş, 14. Ghionea, 3. Raţ - 8. Codrea, 11. Cociş, 5. Chivu - 16. Nicoliţă, 10. Mutu - 21. D. Niculae.

Antrenor: Victor Piţurcă.

 

Arbitri: Massimo Busacca - Matthias Arnet, Stephane Cuhat (toţi din Elveţia)

 

Palmaresul întâlnirilor dintre Olanda şi România

General: 10 meciuri, 6 victorii, 3 egaluri, 1 înfrângere

Acasă: 6 4 2 0

Deplasare: 3 1 1 1

Neutru: 1 1 0 0

Meciuri oficiale: 5 3 1 1

Cele două echipe nu s-au întâlnit până acum la un turneu final al CE.

Primul meci: Olanda - România 6-0, la 27 mai 1924, la Paris.

Cea mai categorică victorie în faţa României: 6-0, la 27 mai 1924, la Paris

Cea mai categorică înfrângere în faţa României: 0-1, la 13 octombrie 2007, la Constanţa

Cele mai multe goluri marcate într-un meci direct: 6-0, la 27 mai 1924, la Paris

Ultimul meci: România - Olanda 1-0, la 13 octombrie 2007, la Constanţa

 

Naşu Sandu vrea titlul european

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, luni, la Basel, că speră ca România să înlocuiască Grecia, aluzie la faptul că reprezentativa elenă a cucerit ultimul titlu de campioană europeană, dar a fost eliminată la Euro-2008.

"Italia este campioană mondială şi a marcat doar un gol. Deci e o echipă defensivă. Noi am avut opt situaţii bune de a marca şi zic că nu suntem defensivi. Noi suntem România şi sperăm să-i înlocuim pe greci. Vicepreşedintele UEFA mi-a spus acum două luni că România va surpriza Campionatului European. Încă putem face surprize", a spus Sandu.

Mircea Sandu susţine că ar prefera Spania în sferturile de finală. "Ne interesează să întâlnim Spania. Ar fi a patra putere de aici pe care am întâlni-o şi ar mai fi doar Germania şi Portugalia. Spania a jucat bine până acum, dar sper ca David Villa să o lase mai moale. Până acum, Germania, Portugalia şi Spania m-au impresionant. Olanda am înţeles că a jucat spectaculos", a menţionat preşedintele FRF.

Oficialul FRF a precizat că în cazul calificării echipei României în sferturi, doar 7.000 de suporteri români vor putea fi prezenţi în tribune la partida de la Viena. "În cazul în care ne vom califica, se pare că doar 7.000 de români vor fi la meciul din sferturile de finală pentru că este o problemă: fanii nu şi-au achiziţionat vouchere. În mod normal, trebuia să avem 20 la sută din capacitate. Se vor amenaja şase case de bilete în zona stadionului, care vor fi deschise pe 21 şi pe 22 iunie", a menţionat Sandu.

Întrebat despre ratarea loviturii de pedeapsă din partida cu Italia, Mircea Sandu a răspuns: "Visasem o scăriţă, dar a uitat să o facă (n.r. - Adrian Mutu). Se întâmplă şi marilor jucători. Dacă înscria, eram calificaţi în proporţie de 90 la sută înaintea meciului cu Olanda. Ambiţia lui Mutu va fi dublă la acest meci".

Mircea Sandu a precizat că depinde de Mirel Rădoi dacă va rămâne alături de lotul României la turneul final al Campionatului European.

 

Iordănescu vede o tactică ofensivă cu Olanda

Fostul antrenor al echipei naţionale, Anghel Iordănescu, a declarat, luni, că selecţionerul Victor Piţurcă va merge pe "o carte ofensivă" în partida cu Olanda pentru a asigura "prin joc" calificarea României în sferturile de finală ale Euro-2008.

"Cred în şansa echipei noastre naţionale. Am convingerea că echipa naţională va rezolva prin joc această partidă cu Olanda. Cred că vom juca o carte ofensivă pentru că echipa naţională are nevoie de victorie ca să nu mai stea la mâna celuilalt rezultat. Cred că în ceea ce priveşte jocul României, mai sunt lucruri de pus la punct, dar în aceeaşi măsură la o asemenea competiţie mai important este rezultatul. Eu mă bazez mai mult pe jocul echipei, decât pe calităţile individuale. Evident că Mutu poate decide o partidă, dar eu mă bazez în mod special pe jocul întregii echipe", a declarat Iordănescu.

În ceea ce priveşte schimbările anunţate de antrenorul Van Basten în formula de start a Olandei, Iordănescu consideră că acesta ar putea fi un avantaj pentru echipa pregătită de Victor Piţurcă: "Personal, nu cred într-o posibilă alianţă între Olanda şi România şi sper ca totul să se tranşeze în teren şi nu în afara lui, deşi Olanda ar fi intresată ca noi să ne calificăm. Dar asta nu înseamnă că se va da la o parte. Olanda va odihni câţiva jucători din echipa de bază, pentru sferturile de finală. Ar fi un lucru care ne-ar conveni de minune".

 

Franţa şi Italia se întâlnesc într-un meci al disperării

Selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Raymond Domenech, a declarat că meciul cu Italia va fi unul excepţional. "Meciul cu Italia va fi unul excepţional. Trebuie să putem spune după ultimul meci din grupă că am făcut ceva frumos, măreţ, pentru că asta rămâne. Nu trebuie să rămânem la «am luat patru goluri cu Olanda». Vom vedea cine este apt fizic şi mental pentru meciul cu Italia. Trebuie să ştim cine vrea să se depăşească, pentru că va fi un meci unic în viaţa lor. În situaţia actuală nu depindem de noi, dar încă mai avem o şansă infimă", a spus Domenech.

Tehnicianul italian Roberto Donadoni consideră că meciul cu Franţa este unul fundamental. "Trebuie să batem Franţa. Este un meci fundamental pentru că atâta timp cât avem o şansă de calificare trebuie să jucăm până la capăt. La antrenament am văzut jucători care vor să îşi arate valoarea în faţa Franţei", a afirmat Donadoni.

 

Palmaresul întâlnirilor dintre Franţa şi Italia

General: 35 de meciuri, 8 victorii, 10 egaluri, 17 înfrângeri

Acasă: 15 3 7 5

Deplasare: 15 2 3 10

Neutru: 5 3 0 2

Meciuri oficiale: 10 4 3 3

La turneul final al CE: 1 1 0 0

Primul meci: Italia - Franţa 6-2, la 15 mai 1910, la Milano

Cea mai categorică victorie în faţa Italiei: 3-1, la 20 august 1920, la Anvers şi 3-1 la 6 septembrie 2006, la Paris

Cea mai categorică înfrângere în faţa Italiei: 0-7, la 22 martie 1925

Cele mai multe goluri marcate într-un meci direct: 4-9, la 18 ianuarie 1920

Ultimul meci: Italia - Franţa 0-0, la 8 septembrie 2007, la Milano.

 

Clasamentul grupei C:

Olanda 2 2 0 0 7-1 6p
România 2 0 2 0 1-1 2
Italia 2 0 1 1 1-4 1
Franţa 2 0 1 1 1-4 1
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bateţi Olanda şi calificaţi-vă în sferturi!.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bateţi Olanda şi calificaţi-vă în sferturi!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suntem tristi trimis de
(17 iun 2008, 12:26:06


Stati linistiti, primul avion ii aduce acasa pe fotbalisti, Olanda- Romania 2-0. Se califica Italia, ce naiba sunteti asa fraieri, chiar nu vedeti deloc realitatea? mai vorbim...si fiti realisti - suntem slabi.

1.1  RE: Suntem tristi trimis de
(17 iun 2008, 14:44:25
Daca nu pleaca Romania cu Olanda.. Italia nu pleaca!

..

Oricum.. Hai Romania!

Si dupa meci, in centru, sa bem cu limita.. ca sa ii dam lu` PAIU inspiratie despre ce sa scrie in editiile viitoare!

1.2  RE: Suntem tristi trimis de
(18 iun 2008, 10:40:09
Acum faceti diferenta dintre nationala din 94 cand jucau majoritatea la echipe MARI din europa si cea de aseara cu niste lesinati drogati, plini de bani si care voiau sa se califice cu 2 puncte. Urmeaza sa ne mai explice peste 4 ani cum ne putem califica cu 0 puncte. RUSINE!!!!
2.   Prosti trimis de
(17 iun 2008, 17:10:08
iara il baga pe handicapatu ala de daniel nicolae

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei