Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Managerul cu familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mulţi dintre noi vrem să găsim soluţii rapid. Şi firmele unde lucrăm vor acelaşi lucru. Peste tot vedem anunţuri de recrutare care cer candidaţi creativi, valorile firmelor scrise pe panouri sau pliante frumoase în care creativitatea este prezentă aproape întotdeauna, obiective în care inovaţia are prioritate, din ce în ce mai multe training-uri pentru creativitate ... şi totuşi, de ce nu am folosi aceste abilităţi şi în relaţiile cu propria familie?

Unele din problemele pentru care părinţii îmi solicită răspunsuri sunt: - cum să fie ascultaţi de copii, - cum să-i facă să înveţe mai bine şi să fie mai motivaţi, - cum să comunice mai bine cu ei, - cum să-i facă să respecte anumite valorile, - cum să îi înveţe să relaţioneze optim cu ceilalţi, - cum să ia cele mai bune decizii, etc. iar starea pe care o trăiesc aceşti părinţi este că nu ştiu ce să facă. În acelaşi timp în care aceiaşi părinţi sunt foarte performanţi la locul de muncă. Care ştiu deja că o parte importantă din rezolvarea unei probleme stă în formularea ei, dar rareori aplică acelaşi principiu şi acasă.

Una e să îţi formulezi problema: “Copilul meu nu mă ascultă” şi alta e să o reformulezi până la o formă în care “ai pus punctul pe i”: “Copilul meu e prea independent”; sau “nu îmi place când copilul meu face ce crede el şi nu ce cred eu ca e bine”, “copilul meu are alte valori decât cele la care ader eu” sau “am nevoie de mai multă cooperare între noi”, încercând să fim din ce în ce mai specifici pentru a lucra mai uşor ulterior.

Dacă ar fi să găsesc factorii care creează o problemă ca “am nevoie de mai multă cooperare între mine şi copilul meu” aş putea să identific: - nu facem lucruri împreună - nu petrecem suficient timp discutând unul cu altul - nu cunosc detalii despre lucruri importante pentru el - nu îmi găsesc timp să cultiv relaţia

Şi făcând acest lucru, avem direcţii mult mai clare de a lucra pentru a rezolva cu succes problema iniţială: - Ce lucruri am putea face împreună care să ne facă plăcere şi să ne simţim bine? - Cum să stabilim un timp pe care să ni-l dedicăm doar discuţiilor între noi? - Cum aş putea să mă interesez de hobby-uri şi persoanele importante pentru el? - Cum să îmi gestionez timpul personal atât de eficient încât să dedic timp relaţiei cu copilul meu, consecvent şi pe termen lung?

De asemenea, ar putea să ne fie de folos să identificăm ce anume am obţine noi dacă am rezolva această problemă. Poate vrem o relaţie sănătoasă, poate vrem să simţim că suntem părinţi buni, poate vrem să folosim timpul eficient. Şi astfel ajungem la  formularea unor probleme mai generale: - Cum aş putea să am o relaţie cât mai sănătoasa cu copilul meu? - Cum aş putea să simt că sunt un părinte bun? - Cum aş putea să îmi folosesc timpul eficient?

Pasul de a defini satisfăcător o problemă e un pas important pentru a rezolva în mod creative şi mulţumitor o situaţie, însă e doar primul pas, care poate fi făcut atât de unul singur, cât şi în cadrul unei şedinţe de coaching.

Psiholog Mihaela ZAHARIA
Parenting trainer & coach Mind Master
www.parenting.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul cu familie.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Managerul cu familie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei