Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici DSP

Cancerul şi bolile de inimă, principalele cauze de deces în rândul sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cancerul şi bolile de inimă au rămas principalele cauze de deces în judeţ, arată ultima statistică întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, pentru luna ianuarie a anului.

Potrivit documentului, în prima lună din 2015, din totalul de 734 de decese înregistrate în judeţ, 605 au fost numai prin tumori maligne cu diverse localizări şi afecţiuni cardiovasculare. În ceea ce priveşte cancerul, evidenţele DSP arată 120 de decese, printre care nouă la nivelul stomacului, 20 la nivelul traheii şi bronhiilor, câte cinci la nivelul prostatei şi al sânilor şi unul la nivelul colului uterin. Alte 485 de decese s-au produs pe fondul bolilor de inimă, după cum urmează: hipertensiune arterială - 39, infarct miocardic - 46, alte forme de cardiopatie ischemică – 118, cord pulmonar cronic - 11, boli cerebro-vasculare – 125 (restul până la 485 de decese au fost provocate de alte boli ale aparatului circulator decât cele menţionate).

În ianuarie 2015, afecţiunile pulmonare, traumatismele şi otrăvirile, bolile ficatului şi bolile aparatului genito-urinar, urmate de bolile infecţioase şi parazitare ocupă celelalte locuri din topul bolilor de care mor sucevenii, mai arată raportul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

 

27 de decese prin traumatisme şi otrăviri, în ianuarie 2015

Astfel, locul trei în statistica întocmită de DSP este ocupat de afecţiunile respiratorii, cu 34 de decese în total (printre afecţiunile respiratorii care au făcut cele mai multe victime în prima lună a anului se numără pneumonia şi bronhopneumopatia obstructivă cronică, cu 18 şi respectiv 14 decese). Pe locul patru în topul bolilor care îi omoară pe suceveni se situează traumatismele şi otrăvirile, cu 27 de decese. Pe locul cinci în statistica Direcţiei de Sănătate Publică Suceava se află bolile aparatului digestiv cu 26 de decese, dintre care 14 au fost cauzate de ciroze.

În luna ianuarie 2015, din totalul deceselor, 11 au fost provocate de bolile aparatului genito-urinar, arată acelaşi raport, în timp ce nouă au fost cauzate de bolile infecţioase şi parazitare, printre care tuberculoza (două din cele nouă decese au fost cauzate de TBC, restul fiind provocate de alte boli infecţioase sau parazitare).

Din totalul de 734 de decese înregistrate în judeţ în prima lună a anului, 535 au fost consemnate la domiciliu sau în alte părţi, iar restul la spital (199). De asemenea, din totalul de 734 decese, 578 au fost înregistrate la persoanele de 75 de ani şi peste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cancerul şi bolile de inimă, principalele cauze de deces în rândul sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cancerul şi bolile de inimă, principalele cauze de deces în rândul sucevenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte