Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2015 - Anul XX, nr. 45 (5857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre de Guvern

Cardurile de asigurări de sănătate pot fi ridicate şi de la medicul de familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care nu au intrat în posesia cardului de asigurări de sănătate prin Poştă sau Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava mai au o şansă să-l recupereze de la medicul de familie. Aşa prevede o Hotărâre de Guvern (nr.49/2015), în baza căreia documentele electronice care nu au ajuns la titulari prin serviciile poştale sau prin casele de asigurări de sănătate pot fi redistribuite prin medicii de familie pe a căror listă sunt înscrişi pacienţii respectivi, ”cu ocazia primei prezentări în vederea acordării unui serviciu medical”.

Cardurile de sănătate pe care medicii de familie nu au reuşit să le distribuite într-o perioadă de 12 luni de la primirea acestora vor fi returnate la CAS, mai prevede actul normativ.

Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a informat ieri printr-un comunicat de presă că instituţia pe care o reprezintă a organizat o şedinţă cu reprezentanţii medicilor de familie din judeţ, respectiv Asociaţia Profesională a Medicilor de Familie Suceava, Patronatul Judeţean al Medicilor de Familie Suceava şi Colegiul Judeţean al Medicilor Suceava, în cadrul căreia au fost comunicate prevederile Hotărârii de Guvern.

 

CASSuceava a distribuit 2.145 de carduri din totalul de 19.990 care nu au putut ajunge la titulari prin poştă

”CAS a propus reprezentanţilor medicilor de familie să îşi informeze colegii din tot judeţul că, pentru a veni în sprijinul asiguraţilor de pe listele proprii, au posibilitatea să ridice de la sediul instituţiei noastre cardurile de sănătate şi apoi să le distribuie pacienţilor”, a arătat Anda Sălăgean.

Responsabilul de relaţiile cu presa a adăugat că medicii de familie care doresc să ridice cardurile de asigurări de sănătate de la CAS Suceava pot transmite, în prealabil, o adresă pe fax sau e-mail care să conţină datele persoanelor înscrise pe lista lor care nu au primit cardul la domiciliu. ”Angajaţii CAS vor verifica dacă aceste carduri se regăsesc la sediul nostru şi vor înştiinţa medicul de familie cu privire la persoanele asigurate pentru care pot ridica acest document. În momentul prezentării la CAS, medicii de familie vor prezenta copii după cartea sau buletinul de identitate al asiguratului şi se va întocmi un proces verbal de predare – primire a cardului de sănătate. Dorim astfel ca, împreună cu medicii de familie, să venim în sprijinul persoanelor asigurate care nu au primit aceste carduri acasă şi nu se pot deplasa la CAS Suceava pentru a le ridica personal”, a menţionat Anda Sălăgean.

În momentul de faţă, distribuirea cardurilor de asigurări de sănătate prin CAS Suceava continuă. Până la această oră, instituţia a transmis titularilor 2.145 de documente electronice din totalul de 19.990 care nu au putut ajunge la destinatari prin poştă. Cardurile de sănătate sunt distribuite la sediul CAS Suceava de luni până joi, între orele 09.00-15.00 şi vineri, între orele 09.00-13.00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cardurile de asigurări de sănătate pot fi ridicate şi de la medicul de familie.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cardurile de asigurări de sănătate pot fi ridicate şi de la medicul de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tărhană cu fân de urzici Marțea Trăsnetelor este o zi deosebit de periculoasă. Mai este numită și Marțea Sântoaderului, pentru că începând de atunci, timp de 9 zile, se țin Caii lui Sântoder, divinități malefice despre caare se spune că sunt pe... Citeşte