Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În primele nouă luni

Peste patru milioane de lei, decontate de CAS pentru sucevenii care s-au tratat în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În primele nouă luni ale anului, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a decontat tratamentele în străinătate pentru un număr de 403 persoane. Este vorba de pacienţii care s-au tratat peste graniţă în baza cardului european (sau certificatului provizoriu de înlocuire a acestui document) şi a formularelor europene E 106, E 121 şi E 112 (S1 şi S2). Suma totală decontată de CAS Suceava pentru serviciile medicale de care au beneficiat bolnavii respectivi în statele Uniunii Europene (Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Olanda, Polonia) a fost de 4.551.332,92 lei,  se arată într-un comunicat de presă transmis ieri de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anda Sălăgean.

Comunicatul remis presei precizează că în primele nouă luni ale anului, prin aplicarea Regulamentului Consiliului European CE nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate, CAS Suceava a eliberat, la solicitarea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din ţările Uniunii Europene, un număr de 672 formulare europene, mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost eliberate 908 formulare europene.

Totodată, au fost emise 5.549 carduri europene, mai multe faţă de aceeaşi perioadă a lui 2013, când au fost emise 5.057 carduri europene.

În acelaşi timp, au fost acordate 23 de formulare E 112 (S2) prin care pacienţii pot efectua tratament în străinătate, aceştia adresându-se unor unităţi sanitare din Italia, Franţa, Austria şi Germania.

Conform legii, cardul european de asigurări de sănătate este gratuit, iar persoanele care solicită şi beneficiază de acest document sau de certificatul provizoriu care-l înlocuieşte pot obţine servicii medicale devenite necesare pe timpul şederii temporare în ţările UE, în principal servicii pentru afecţiuni acute sau urgenţe, în perioada de valabilitate a cardului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste patru milioane de lei, decontate de CAS pentru sucevenii care s-au tratat în străinătate.
 Vizualizări articol: 1475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste patru milioane de lei, decontate de CAS pentru sucevenii care s-au tratat în străinătate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei